Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASX kontra ix35
Autor Wiadomość
KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-02-2011, 17:21   

Muciek napisał/a:

Człowieku czy ty wiesz co mówisz? Proszę cię... o swojej Carismie możesz pisać swoje poezje, ale to ile spala Outlander 2.0 DiD to chyba wiem lepiej.

Oj... Student chyba 'troszkę' więcej przejechał Outkiem niż Ty, także... ostrożnie. :badgrin:

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 25-02-2011, 17:45   

KowaliK napisał/a:
Muciek napisał/a:

Człowieku czy ty wiesz co mówisz? Proszę cię... o swojej Carismie możesz pisać swoje poezje, ale to ile spala Outlander 2.0 DiD to chyba wiem lepiej.

Oj... Student chyba 'troszkę' więcej przejechał Outkiem niż Ty, także... ostrożnie. :badgrin:

Jakoś nie widzę, żeby w jego opisie był Outek :lol: Po drugie chyba wiem ile pali, bo tata ma i codziennie go widzę na oczy, także jak ktoś mi próbuje wmówić co innego to sorry.

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 25-02-2011, 19:42   

Muciek napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Muciek napisał/a:

Jakoś nie widzę, żeby w jego opisie był Outek :lol: Po drugie chyba wiem ile pali, bo tata ma i codziennie go widzę na oczy, także jak ktoś mi próbuje wmówić co innego to sorry.

Osłabiasz mnie... :D To teraz cały życiorys rodziny i jej stan majątkowy trzeba mieć wypisany 'na czole'? Wyobraź sobie, że też wiem ile pali, też widzę go codziennie i... zgadzam się ze Studentem co do tego spalania. To 7,5 (jak dobrze pamietam?) na setke chyba nigdy nie udało się osiągnąć. :wink:

I tak zupełnie poza tematem - jesteś świeży na forum, zwłaszcza w porównaniu z Twoim ulubionym Studentem więc może troszkę więcej pokory, hmm?

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 25-02-2011, 20:22   

KowaliK napisał/a:
Muciek napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Muciek napisał/a:

Osłabiasz mnie... :D To teraz cały życiorys rodziny i jej stan majątkowy trzeba mieć wypisany 'na czole'? Wyobraź sobie, że też wiem ile pali, też widzę go codziennie i... zgadzam się ze Studentem co do tego spalania. To 7,5 (jak dobrze pamietam?) na setke chyba nigdy nie udało się osiągnąć. :wink:

I tak zupełnie poza tematem - jesteś świeży na forum, zwłaszcza w porównaniu z Twoim ulubionym Studentem więc może troszkę więcej pokory, hmm?

Czy ja coś napisałem, że ktoś cały życiorys ma mieć wypisany? Niektórzy ludzie na forum stwarzają problemy z niczego i tworzą konflikty. Po prostu nadmieniłem, że nie widzę aby ten forumowicz miał napisanego Outka w profilu, więc też skąd mam wiedzieć, że z tym pojazdem ma do czynienia dużo? Jak nie osiąga wam 7,5L/100km no to sorry, ja podaje to co wiem i podałem wartości +/- , ponieważ napisałem że jest to zależne od nogi i stylu jazdy, a wszyscy od razu jakieś pretensje itd. Jak nie wyjdzie rocznie 5000zł zysku to wyjdzie 4000zł, co i tak jest już dużą kwotą. Nie mam zamiaru się z nikim kłócić, a jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam, bo nie to było moim zamiarem.

Chciałem jedynie przedstawić w tym temacie jakie różnice wychodzą pomiędzy Outlanderem w benzynie, a w dieslu sugerując się danymi samochodu taty, więc bez wyogólniania. Tle mam do powiedzenia w tym temacie i tylko to chciałem przekazać.

Pozdrawiam. :)

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 25-02-2011, 21:29   

Mój ma średnie 7,4l/100 mam lekką nogę.

rabacik 
Mitsumaniak
rabacik

Auto: ASX 1.6 2WD Intense
Wysłany: 28-02-2011, 09:45   

Jak szedłem kupić poprzedni samochód chciałem benzynę, w salonie zaproponowano mi w tej samej cenie co benzyna disla + dodatkowe wyposażenie jakie chciałem, byłem zachwycny. Zachwyt trwał do 30tyś, super jazda, dynamika, małe spalanie poprostu rewelacja. Całe szczęście, że była jeszcze gwarancja, padła pompa wysokiego ciśnienia (naprawa w ASO we Francji akurat w trakcie wyjazdu wakacyjnego), po roku już po gwarancji kolejny raz pompa wysokiego ciśnienia całe szczęście dojechałem jakoś do domu - naprawa z własnej kieszeni, póżniej jeszcze sprzęgło i koło dwumasowe. Oczywiście nie każdy musi mieć takie przygody, ale części napewno nie minie, ja jestem wyleczony. Oszczędności ze zużycia paliwa warto odkładać do świnki skarbonki - mogą się przydać.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 28-02-2011, 13:14   

Troszką Ja, bo Muciek sie chyba obruszył.
To że nie mam Outka w podpisie to nie znaczy że nie użytkuję, powiem więcej mam go już trzy lata i nadal jeździ :lol:
W porównaniu do Carismy Outek niczym nadzwiczajnnym sie nie wyróżnia, głośniejszy, wolniejszy i pali więcej ale to norma , zupełnie inne auta więć nie można nawet porównywać.
Nogę mam ciężką i jak bym Outkowi tak deptał jak dostaje Ceri to w 10l się nie wyrobi więc wim o czym piszę, ponadto na pewno sprzęgło i dwumas by nie wytrzymały.

Przeważnie O II traktuję łagodniej i nie udało mi się zejść poniżej 7.4l/100km.
Więc Muciek jak twój tata ma mniej to się trzeba cieszyć lub jest tym przez którego
Student robi slalom na drodze :lol: .

Ja przedstawiłem swoje zdanie na temat oszczędności diesel/benzyna, w nowych samochodach tych oszczędności poprostu nie widzę.

Owszem, godny zastanowienia jest fakt jak się kupuje diesla w cenie benzyny i kwestia ile się jeździ lub ile do niego dopłaca.

Ponadto w Polsce zawsze łatwiej sprzedać diesla niż PB więc na +.

Ja na razie nowym dieslom dziękuję. :lol:

Nie porównałem 4x4 Diesel i 4x4 Pb bo nie miałem takich danych, chciałem aby moc silnika była podobna.

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 28-02-2011, 14:16   

Nie obruszyłem się tylko próbowałem udowodnić swoją rację (albo przynajmniej jej część) na swój własny sposób :D Dobrze to wiem, że jak Outka się przyciśnie mocniej to 10L/100km spokojnie weźmie. Spalanie taty napisałem że średnie, bo większość swojego dotychczasowego przebiegu przejeździł w trasie i wynosił 6,7L/100km, a jak wspomniałem miasto to 8,5L. Wartości zresztą +/- podałem i nie chcę się kłócić tylko podałem założenia czysto teoretyczne co do benzyny i diesla, aby pokazać mniej więcej, że można zaoszczędzić na dieslu.

A jak kolega Outka posiada to nic tylko pogratulować :P

brazilo 
Nowy Forumowicz

Auto: nie mam
Wysłany: 28-02-2011, 18:03   

:shock: no niezły macie tutaj burdel!! Gdzie jest moderator?!
Człowiek wchodzi poczytać porównianie ASX z ix35 i nie może się przedrzeć przez syf... jakbym chciał poczytać o wyższości disla nad benzyną... szkoda słów :axe:

Wracając do tematu... jeżdziłem ASX 1.6 i chociaż nie było szaleństwa to jednak dynamicznie się rozpędzał... co do ix35 to 1.6 nie jeździłem ale podobna technologia (zmienność faz) i większa moc katalogowa karzą sądzić że jazda będzie wyglądała przynajmniej tak samo, czyli jak dla mnie wystarczająco...

Szkoda że nikt nie spróbował zinterpretować tych wykresów podanych przez ... no właśnie nie pamiętam, a teraz znaleźć ten post w tym śmietniku ech... w każdym razie ze dwie strony temu jest post z wykresami przebiegu mocy (momentu) obu samochodów... ponawiam prośbę o interpretację

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Wysłany: 09-03-2011, 22:04   

Popatrzcie tu http://momentum.hyundai.pl/ mnie się bardo podoba!

bamboszek 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander 2,2 did
  Wysłany: 10-03-2011, 09:35   

No i decyzja zapadła choć nie było łatwo ze względu na sentyment do "diamencików" .. Ix 35 2.0 163 KM 4x4 premium, odbiór na początku czerwca :lol: Pozdrawiam wszystkich na forum

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Wysłany: 10-03-2011, 11:13   

bamboszek podziel się argumentami (za i przeciw) które były istotne przy podjęciu decyzji. Niektóre same się nasuwają sądząc po wybranej wersji. Jakie by nie były zadowolenia życzę :wink:

bamboszek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-03-2011, 14:17   

Cóż 1. Design - tu chyba nie trzeba nic mowić )2. Silnik - moment obr. może nie powala ale jak dla mnie wystarczy.... a pytanie w Salonie Mitsu o mocniejszą benzynę w ASX pozostaje bez odpowiedzi .3. Cena - 90 tys. rocznik 2011 za wersje - premium w porównaniu do najlepiej wyp. ASX nie do porównania.... 4. 5 lat gwrancji ) o detalach nie wspominając..

desko 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 4WD
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 10-03-2011, 15:29   

co do detali, niektórzy załapali się ze swoim ix35 na 5 akcji serwisowych i znaleźli kilka rzeczy kwalifikujące się wg ASO jedynie na mankamenty

bamboszek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-03-2011, 08:17   

Desko zgadzam się z tobą aczkolwiek zauważ że ix 35 jest nowym sprzętem i na pewno tak jak w kazdym aucie pewne rzeczy które nie wyszly podczas testów a wychodzą z bieżącego uzytkowania są dopracowywane i uważam że podejście hyundaia jest jak najbardziej racjonalne. Albo ktoś to rozumie i ma zdrowe podejście albo nie kupuje .

Odpowiedz do tematu