Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lista usterek naszych Coltów
Autor Wiadomość
Helicon
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2008, 10:41   Lista usterek naszych Coltów

Jak sobie tak przeglądam forum i czytam tematy dotyczące usterek Colta, to dochodzę do wniosku, że powinniśmy zrobić taką listę, gdzie każdy by wpisał co mu się przydarzyło z jego autem. Z tego co widzę usterki się powtarzają, wiec każdy by mógł sobie wydrukować taką listę, a potem odhaczać: "O, to już miałem, to też, to też... A czeka mnie jeszcze to, to i to. Ciekawe kiedy mi się zepsuje?". Co więcej można by taką listę udostępnić w serwisach, chociaż oni już pewnie taką listę odstali zanim jeszcze przyjęli pierwszego nowego Colta na salon :lol:
Ostatnio zmieniony przez michalp 08-06-2008, 23:19, w całości zmieniany 1 raz  

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-06-2008, 23:20   

Mój:

1. wymieniona tarcza sprzęgła
2. wymieniony wózek lewej części tylnej kanapy
3. wymieniony schowek
4. usunięte piszczenie tylnej kanapy

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 12-06-2008, 17:09   

to na koncu wyjdzie ze wszystko sie moze popsuć i trzeba wszystko sprawdzic
:lol:
to moze lepiej zrobić linkowanie do tematów gdzie był opisywany problem i było podane jak go najszybciej-najtaniej najlepiej rozwiac 8)

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Wysłany: 13-06-2008, 00:08   

wystarczy przejrzec FAQ

bodzio64
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2008, 13:59   

Witam
Jestem tutaj nowy :oops: , jeżeli jakieś wpisowe się należy to stawiam oczy w ... :shock: , ale do rzeczy. Jeżdżę Coltem 1,3 2 latkiem i jak na razie jestem bardzo zadowolony :lol: Jest jednak małe ale. Otóż Colt w suchą pogodę czasami mnie ... kopie :( . Gromadzą się ładunki elektryczne na karoserii i dają popalić podczas zamykania drzwi. Wiem, że są paski elektrostatyczne, czy ktoś z Was go zakładał?? Gdzie taki pasek podpiąć?? Druga sprawa - raczej na przyszłość, zamiast koła zapasowego/dojazdowego mam zestaw naprawczy, na razie nie korzystałem, czy należy przy nim zostać?? czy pójść w zapasówkę?? co radzicie??

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Wysłany: 21-06-2008, 21:42   

bodzio64 napisał/a:
Witam
Jestem tutaj nowy ,

Witaj bodzio64,

Cieszymy się, że do nas dołączyłeś.

Tak na szybko: temat dojazdówki/zestawu naprawczego był już poruszany tu: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=14654.

Pasek odgromowy - nie pamiętam dyskusji na ten temat, może być ciekawa. Ale proponuję założyć nowy wątek, bo tu jej nikt nie znajdzie (a poza tym to OT ;) )

looq 
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Wysłany: 10-03-2011, 22:08   

- przepalające się dość często żarówki, a wymiana nie należy do najłatwiejszych (choć już nabrałem wprawy)
- luzy na maglownicy (ostatecznie delikwentka została wymieniona) - podobno to często występująca usterka - zastanawiam się czy nie jest to kwestia tego że jeździ na 16calowych felgach (opony205x45) - oryginalnych dlatego boje się czy za jakiś czas kolejna maglownica nie poleci.
- zacinający się zawias drzwi przednich (od kierowcy) - muszę pojechać gdzieś wyregulować.

oldridge 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 1,3
Wysłany: 24-05-2016, 22:26   

Mnie poleciała maglownica a konkretnie pękła wałek silniczka wspomagania

rufuz 
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Wysłany: 29-05-2016, 08:20   

- początki rdzy, na tylnej klapie, wokół uszczelki, pod uszczelka mocowania tylnej wycieraczki
- przegub lewy
- prawy amortyzator
obecny przebieg 150 tys.

poziom1989 
Forumowicz

Auto: ....
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 01-06-2016, 20:49   

Auto posiadam od roku ( CZT ), dotychczas jak Rufuz napisal, poczatki rdzy wokol uszczelki na tylnej klapie.

Odpowiedz do tematu