Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
95r. 2,4LS z USA pytanie czy części pasują od innych modeli?
Autor Wiadomość
mixtura81 
Forumowicz

Auto: MITSUBISHI GALANT 95r. 2,4L LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2011, 09:09   95r. 2,4LS z USA pytanie czy części pasują od innych modeli?

witam
może wy mi pomożecie nadszedł czas że musze powymieniać parę żeczy przy silniku.
interesują mnie czy chłodnica silniczek krokowy,przepustnica,sonda,maglownica i nie wiem czy juz nie trzeba powymieniać uszczelek pod głowicą bo kopci strasznie.
czy części do mojej wersi Galant 95r. wersja LS silnik 2,4L automat.pełna wersja, pasują od innych modeli z innymi silnikami.
za podpowiedzi z góry dziekuje.

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 11-03-2011, 01:30   

maglownica taka sama jak w reszcie, chłodnica nie wiem ale jak wstawisz z diesla to na pewno poradzi sobie ze schodzeniem 2,4 w benzynie, sonda nie jestem pewien ale pewnie to uniwersalna sprawa, przepustnica i silniczek krokowy do sprawdzenia jest ale duże prawdopodobieństwo tego że jest taki jak w 2.0... uszczelka pod głowicą na 80% pasuje z 2.0 E55A czyli 4G63 ale gwarancji nie daje na 100% wiem że głowice można podmienić z 2.0 ale po zatkaniu 4 otworów w bloku 2,4 ( w przypadku głowicy DOHC w przy padku głowicy SOHC możliwe że nie trzeba ) więc uszczelka też powinna pasować od 2.0

Dużo osób na forum to wie ale nikt się nie wypowiada bo nikt nie chce Ci dawać 100% pewności i wiadome bo to są domniemywania do sprawdzenia ja podpowiadam co teoretycznie powinno być podobne
prócz maglownicy maglownica pasuje na pewno

Najwięcej masz wspólnego z 4G63 czyli z 2.0 136KM E55A
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-03-2011, 09:13   

Ale po co kombinować, te części są dostępne na wyciągnięcie ręki, bez pitu pitu
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mixtura81 
Forumowicz

Wysłany: 11-03-2011, 12:36   

witam dzięki za jakieś podowiedzi
co do kolegi robertdg to powiem szczeże jak sie wchodzi do sklepu i otwierają te swoje magiczne katalogi z częściami to nawet nie mają mojego modelu i nie wiedza nawet od którego by mogły pasować.wiec nie są tak łatwe na wyciągniecie ręki jak tak bym nie pytał od jakich modeli by mogły pasować tylko bez problemu bym wszedł do sklepu podał model i juz.wiec czekam jeszcze na jakieś podpowiedzi
z góry dzieki

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-03-2011, 12:45   

Sklep z częściami do amerykańców rozwiąże Twój problem, w każdym dobrym takim sklepie dostaniesz te części w przeciągu max kilku dni
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mixtura81 
Forumowicz

Wysłany: 11-03-2011, 15:20   

no w płocku nie ma takich sklepów bynajmniej narazie nie znalazłem.
ale jak by co prosze o podpowiedzi z cześciami od innych modeli bardziej dostępnych.

Odpowiedz do tematu