|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: harpagan 15-10-2007, 11:01 |
Problem ze sprzęgłem |
Autor |
Wiadomość |
promil69 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2006, 14:32 Problem ze sprzęgłem
|
|
|
Tak jak w temacie... mianowicie: zauważyłem, że czasami ciężko "wchodzą" biegi w szczególności jedynka i wsteczny, gdy zajrzałem pod auto to cały machanizm od sprzęgła (przy skrzyni biegów) jest mokrutki Czy to będzie ta przyczyna?? Bo nie widze innej opcji. Czy ktoś wymieniał tam uszczeli lub jakieś zimeringi?? jak tak to proszę o instrukcje jak to zrobić i jak płyn lać do sprzęgła - bo bym musiał chociaż tymczasowo uzupełnić. |
|
|
|
 |
artbiker [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2006, 15:10
|
|
|
Z tego co pamiętam to Dot-3 sie tam leje. Pamiętam, że nie tak dawno zmieniałem w hamulcach, a że mi zostało to i w sprzęgle to samo zrobiłem (Delphi Dot-3). |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 01-11-2006, 16:47
|
|
|
Są chyba do dostania reparaturki wysprzęglika. Po naprawie wymień płyn (można zalać DOT 4) i trzeba odpowietrzyć. |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 02-11-2006, 15:33
|
|
|
promil69, ja nie wymienialem ale ktos na forum juz tak.
Sa reperaturki do tego. Po wymienie mozesz nalac taki sam plyn hamulcowy jak masz w ukl. hamulcowym, np. DOT 4. |
|
|
|
 |
|
|