Napoje energetyczne |
Autor |
Wiadomość |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-03-2011, 20:55
|
|
|
napiszę od siebie że mój znajomy pracował w piekarni jako kierowca , wstawanie trzecia rano ,pił codziennie 0,5l Tajgera po ośmiu miesiącach takiej pracy serce mu się tak rozregulowało że teraz miał kardiowersję i ustawiali mu bicie serca od nowa ,po sobie wiem że jak mam zrobić trasę np. 500km to przynajmniej 3 takie trunki muszę wypić ,strasznie męczy jazda po polskich drogach |
_________________ moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294 |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
|
Wysłany: 20-03-2011, 21:07
|
|
|
Czasami piję jakiegoś,ale tylko jak gdzieś dalej jadę,albo jak mam coś wyczerpującego do zrobienia.Wiadomo,że dzisiaj świat goni na oślep,i nie ma czasu na odpoczynek |
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
|
Wysłany: 20-03-2011, 21:09
|
|
|
u nas w pracy często pijemy po trzy puszki dziennie czasami cztery ( praca fizyczna ) to będzie 0.75 - 1 litra różnych energetyków ... mówimy na nie "dopalacze" ...... i tak juz od roku czasu .... ja u siebie mogę stwierdzić jeden skutek uboczny ..... strasznie "wypłukało" mi zęby .. tzn. tam gdzie miałem plomby to już ich nie mam ... pozostały dziury .....
ps. ale jest też jeden plus .... strasznie dobrze mi się po nich śpi ( kiedyś bolała mnie głowa jak długo spałem od tej pory jak pije to ani razu mnie nie zabolała ) |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 20-03-2011, 22:13
|
|
|
Ja tez piłem, ale nie pije (znaczy wypije może z ćwiartke na miesiąc ), nie pije gdy prowadze, bo poprostu mnie zamula, chodź nie wiem za bardzo jak to ująć, ale jeden z najbardziej popularnych "enerdży drinków" w PL "lepiej" smakuje niż sprzedawane za granicą, a czy to jest "lepsze" bo "lepsze", czy "lepsze" bo lepsze, to już tego nie wiem, Tak czy inaczej - wszystko jest dobre w umiarze, ponoć Kubańskie cygara przedłużają życie |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-03-2011, 06:46
|
|
|
coś w tym jest - w poprzednie wakacje wypijałem 1 puszkę dziennie i już po 2 miechach zgłosiłem się do kardiologa
do tej pory mam puls 100 i nic nie mogę na to poradzić...
branie magnezu pomaga doraźnie, inne leki nie wchodzą w grę, bo... jestem zdrowy
a serducho czasem tak wali, że czuję pulsowanie w skroniach |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 21-03-2011, 11:59
|
|
|
średnio 2-3 litry w ciągu tygodnia o 2 lat - efekt uboczny:kawa nie działa jak kiedyś (tylko dla smaku już ją pije jak większość kawoszy z rana ) no i energetyk też jakiś słabszy. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 21-03-2011, 12:01
|
|
|
ja kawy pić nie mogę, a puszkę tigera(czy innego) pije albo pół dnia(jak mam bardzo ciężki dzień) albo na dwa dni. |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 21-03-2011, 13:21
|
|
|
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Wiadomo że pomaga człowiekowi nie chce się spać |
może na początku ...ale z czasem przestaje działać - przynajmniej w moim przypadku.
Przez 2 lata piłem wszelakiego rodzaju RedBulle w podróży ...tj 2 litry w ciągu ok 40 godzin ... i tak 2 razy w miesiącu.
Obecnie na mnie to nie działa i przerzuciłem się na kawę w puszcze ... jest ciut lepiej, ale i i tak dalej chce mi się spać za kierownicą - szczególnie na niemieckich autostradach
Co do serca ... regularnie oddaję krew a tym samym jestem regularnie badany (ciśnienie, tętno itp) - i zmiany żadne u mnie nie zaszły. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
|
Wysłany: 21-03-2011, 20:06
|
|
|
MITSUBISHI_WRC - od czasu do czasu to nie ma sprawy, ale jeśli ktoś stosunkowo często używa tego shitu , to nie jest to zdrowe ! |
|
 |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
|
Wysłany: 21-03-2011, 23:00
|
|
|
a węglowodany?! nikt nie wspomniał o węglowodanach
przecież te specyfiki to zabójstwo dla ciała (nieaktywnego)
1 napój energy - nawet ten bez cukru - zawiera ponad 60 % węglowodanów!!
jeśli nie zostaną one spalone to nie chcę mówić gdzie się odłożą |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 22-03-2011, 06:54
|
|
|
Aga napisał/a: | a węglowodany?! nikt nie wspomniał o węglowodanach
przecież te specyfiki to zabójstwo dla ciała (nieaktywnego)
1 napój energy - nawet ten bez cukru - zawiera ponad 60 % węglowodanów!!
jeśli nie zostaną one spalone to nie chcę mówić gdzie się odłożą |
Aga - wtedy trzeba myśleć, bardzo intensywnie myśleć - mózg pobiera najwięcej energii
 |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
|
Wysłany: 22-03-2011, 10:39
|
|
|
gulgulq |
|
|
|
 |
Lipa
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 automat sedan
|
Wysłany: 22-03-2011, 22:31
|
|
|
Ja nie piję tego świństwa Z racji wykonywanego zawodu kiedyś wspomagałem się tymi napojami,ciągła jazda nockami i te napoje wykańczały mnie,wkońcu doszło do takiej sytuacji,że gdy nie jeździłem nockami to potrafiłem się obudzić o 3nad ranem i nie mogłem zasnąć dopóki nie wypiłem puszki tigera-paradoks produkt który miał chronić przed zaśnięciem pomagał mi zasypiać , a z drugiej strony podczas nocnych wypadów dochodziło do tego, że żadne tigery kawy i inne specyfiki nie odnosiły żadnego skutku:(,jedynie niezawodna mieszanka coli z kawą jakoś pozwalały dociągnąć do celu:( ale za jaką cenę:(
Od ponad 1,5 roku nie piję tych energy drinków,ograniczyłem spożycie kawy praktycznie do zera,Normalnie wogóle jej nie pijam.Przed ciężką i monotonną trasą np A2 u wroga staram się odpowiednio nastawić swój organizm,dodatkowo właśnie wtedy przed trasą wypiję kawę,no i oczywiście jedną do kubeczka na drogę.Przy tym zabiegu nie mam żadnych trudności z parokrotnym przejazdem nocnych długich i monotonnych tras |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-03-2011, 06:41
|
|
|
żeby było jasne - gdy pisałem o piciu tego napoju, to miałem na myśli mountain dew - te prawdziwe energetyczne jak red bull czy tiger to pijam może z 2 rocznie... |
|
|
|
 |
|