|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:58 |
sterownik(modul) wentylatora chłodnicy OUTLANDER(Colt,Lancer |
Autor |
Wiadomość |
furman [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2011, 21:35 sterownik(modul) wentylatora chłodnicy OUTLANDER(Colt,Lancer
|
|
|
Witam !
Poszukuję modułu sterującego wentylatora chłodnicy do Mitsubishi Outlander Turbo (powinno też pasować od Colta i Lancera) nr mitsubishi--MR 497751
nr zamiennika 1355A124
wygląda toto tak:
http://www.google.pl/imgr...:0&tx=110&ty=48
lub tak:
http://www.google.pl/imgr...iw=1280&bih=639
Serwis chce 500 PLN za nowy
Może macie pomysł gdzie to zanabyć taniej ?
W rachubę wchodzi używka,byle sprawna.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
uszaty69
Forumowicz

Auto: Colt, Evo VIII,Outlander Turbo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-03-2011, 00:41
|
|
|
poszukuje od dawna i zamieszczałem już kilka tematów w dziale "kupię". Wdaje się, że zostaje tylko serwis. Z Lancera Evo VIII nie pasuje, bo próbowałem.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=58492
generalnie wygląda to tak, że powien być wymieniony na akcji serwisowej. Niestety polskie serwisy tego nei respektują i twierdzą, że MMC Polska nie umieściła informacji o takiej akcji na serwerze i mają w du**e. |
_________________ Colt CJ0 4x4 evo 540/665
było Eco VIII 400/500, Outlander Turbo |
|
|
|
 |
furman [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2011, 18:05
|
|
|
Witaj uszaty69 !,
skąd czerpiesz wiedzę,że powinien być wymieniony w akcji serwisowej ??
Widzę,że nie tylko mnie padł-u mnie objawia się to tym,że odpala wentylatory na zimnym silniku i potem jak mu tylko przyjdzie ochota ,czyli co chwilę a także wtedy jak poruszam tę pierwszą od góry wtyczką.
Z ciekawostek -dowiedziałem się,że mają w Polsce 2 takie u dealerów Mitsu i dalsze 80 leży w Holandii
Zanim wywalę te 500 PLN zamierzam jeszcze do niego zajrzeć,bo wygląda na dość prosto zbudowane na zdjęciach w necie,może coś ustalę,czemu szwankuje.Generalnie jeżdzę już tak kilka miesięcy,to jeszcze do soboty wytrzymam. |
|
|
|
 |
uszaty69
Forumowicz

Auto: Colt, Evo VIII,Outlander Turbo
|
Wysłany: 24-03-2011, 18:23
|
|
|
furman napisał/a: | skąd czerpiesz wiedzę,że powinien być wymieniony w akcji serwisowej ?? |
poczytaj na forum, bo było w którymś temacie.
furman napisał/a: | Widzę,że nie tylko mnie padł-u mnie objawia się to tym,że odpala wentylatory na zimnym silniku i potem jak mu tylko przyjdzie ochota |
to jest wada każdego Outlandera CU2 (czyli turbo). Moduły wymieniane na akcji serwisowej są oznaczone zieloną kropką i znaczy że są już pozbawione tej wady (oczywiście ta informacja jest tylko zasłyszana, bo sam nie widziałem, bo niestety odmówiono mi wykonania naprawy). Mam zamiar skontaktować się ze salonem we Włoszech, gdzie auto było kupowane i się dowiedzieć, tyle, że nie szprecham po włosku i sprawa ciągnie się i ciągnie :/
[ Dodano: 24-03-2011, 18:24 ]
http://forum.mitsumaniaki...7&highlight=cu2
tu masz stary temat.
[ Dodano: 24-03-2011, 18:33 ]
a z resztą, wysłałem maila do MMC Polska i poczekam na odpowiedź od nich. |
_________________ Colt CJ0 4x4 evo 540/665
było Eco VIII 400/500, Outlander Turbo |
|
|
|
 |
furman [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2011, 20:48
|
|
|
Bardzo dziękuję za podprowadzenie !
Skoro mam silnik CU2 to też wysyłam maila do MMC !
Pozdrawiam,życzę udanych działań w ramach akcji serwisowej. |
|
|
|
 |
Sxizo
Mitsumaniak

Auto: Turboutek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 324 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-11-2014, 21:37
|
|
|
Odkopię temat, mam ten sam problem i zastanawiam się jak go rozwiązać nie kupując nowego modułu. Wymieniają to w końcu w ramach akcji serwisowej? |
|
 |
desti
Forumowicz
Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 327 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 21-11-2014, 18:44
|
|
|
Sxizo,
Dobry żart mitsubishi nigdy nic nie wymienia w ramach gwarancji ma w dupie nas a nowy wyszedł mi 610zł |
|
|
|
 |
|
|