ASX szarpanie |
Autor |
Wiadomość |
MŁODY81
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI ASX 1.8DID INTENSE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-03-2011, 14:27 ASX szarpanie
|
|
|
Witam
Mam ASX 1.8 diesel 150KM na zimnym silniku podczas jazdy szarpie jakby brakowało mu paliwa oczywiście w serwisie tak wymienili jakieś oprogramowanie i powinno ustąpić ale dalej jest to samo. A że komputer nie pokazuje błędów to serwis umywa ręce. Ma ktoś może taki przypadek? |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 24-03-2011, 15:17
|
|
|
Ostatnimi czasy przewija się wątek: paliwo. Czy sprawdzałeś kolego na innym paliwie, albo coś? Może to jest przyczyną, bo ostatnio dużo aut ma problemy z tym |
|
|
|
 |
Rafał_Poznań
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX Instyle 1.8 DiD
|
Wysłany: 27-03-2011, 07:33
|
|
|
To może być kwestia paliwa, ale niekoniecznie. Może trzeba się także przyjrzeć wtryskiwaczom lub osprzęcie silnika. Serwis mógłby podłączyć zimne auto pod komputer diagnostyczny i sprawdzić parametry pracy silnika.
Zaznaczam, że nie jestem mechanikiem, ale przejrzałem podobne wątki na innych forach internetowych |
|
|
|
 |
MŁODY81
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI ASX 1.8DID INTENSE
|
Wysłany: 28-03-2011, 10:20
|
|
|
Paliwa lałem różne nie ma znaczenia bo też już o tym myślałem. Serwis to podłącza komputer przy wyłączonych wszystkich systemach i na ciepłym silniku i tu jest właśnie problem. Mówiłem im żeby sprawdzili na włączonym nawiewie i klimie to nie moga bo wtedy błędy wyskakują i koło się zamyka. A problem jest największy właśnie gdy klima ustawiona jest na AUTO |
|
|
|
 |
golden
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID LP Invite
|
Wysłany: 29-06-2011, 14:58 Re: ASX szarpanie
|
|
|
MŁODY81 napisał/a: | Witam
Mam ASX 1.8 diesel 150KM na zimnym silniku podczas jazdy szarpie jakby brakowało mu paliwa oczywiście w serwisie tak wymienili jakieś oprogramowanie i powinno ustąpić ale dalej jest to samo. A że komputer nie pokazuje błędów to serwis umywa ręce. Ma ktoś może taki przypadek? |
Witam
Ja również miałem to samo ale na szczęście przeszło od jakiegoś miesiąca jest wpożądku choć trankuję na tych samych stacjach co wcześniej. M ożliwe że może to być związane z działaniem samego systemu regulacji zaworów?? w książce opisali że na zimnym silniku można usłyszeć dziwne dzwięki które są właśnie tym spowodowane. |
_________________ I Love This Game |
|
|
|
 |
LUK_DJ
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 12-06-2013, 19:08
|
|
|
Witam, ostatnio mam problem ze swoim ASX-em 150 DID silnik 4N13, szarpie podczas jazdy jakby brakowało paliwa, albo filtry były brudne. Jestem teraz ok 450 km po przeglądzie w ASO ( filtry wymienione). Inny objaw to silnik nie chce wchodzić na obroty dopiero, gdy wcisnę pedał sprzęgła i dodam gazu to sinik wraca do normy. ASO nie wykryło błędu więc twierdzi, że ASX jeździ wzorcowo. Paliwo leję cały czas takie samo, na tej samej stacji od ok 1 roku. Może turbina się przywiesza? Proszę o jakieś sugestie.. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-07-2013, 23:48
|
|
|
Niech sprawdzą w ASO czy nie podlega auto przeprogramowaniu ECU silnika w związku ze złym sterowaniem EGR. To mi wygląda na problemy z EGR |
|
 |
|