Awaria czujnika parkowania? |
Autor |
Wiadomość |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 24-03-2011, 20:41
|
|
|
Muciek napisał/a: | Nie ma czujników jeśli jest MMCS, a posiadasz KowaliK takowego? | Czujników nie ma jeśli z MMCS:em jest zamontowana kamera cofania. Nie pamiętam jednak czy była ona w komplecie czy trzeba domawiać ja osobno. Z drugiej strony to dziwne dlaczego Mitsubishi nie montuje czujników razem z kamerą? Oba te gadżety doskonale sie kompletują. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 24-03-2011, 20:51
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Nie ma czujników jeśli jest MMCS, a posiadasz KowaliK takowego? | Czujników nie ma jeśli z MMCS:em jest zamontowana kamera cofania. Nie pamiętam jednak czy była ona w komplecie czy trzeba domawiać ja osobno. Z drugiej strony to dziwne dlaczego Mitsubishi nie montuje czujników razem z kamerą? Oba te gadżety doskonale sie kompletują. |
Myślałem, że nie muszę tego mówić, bo jak tata kupował Outka to MMCS był razem z kamerą już w komplecie. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 24-03-2011, 22:06
|
|
|
Wyświetlacz jest przyklejony na górze lusterka wstecznego - kabel do niego pociągnięty jest podsufitką. Ładne kwiatki wychodzą... chociaż w sumie czujników jako takich w katalogu MY07 chyba nie było, muszę sprawdzić... na fakturze za auto były jako osobna pozycja na 99%, tak samo jak chlapacze i listwy boczne. MMCS nie mam, wtedy też do kombajnu nie było kamery cofania - nawet za dopłatą.
EDIT.
Sprawdziłem - w pierwszym katalogu Outlandera nie ma słowa od czujnikach. Za to w katalogu akcesoriów już są. Ale w sumie nie zmienia to faktu, że zamontowane są nieoryginalne... Ponawiam swoje pytanie - jak wyglądają oryginały? Tzn. jak działają, bo jak wyglądają to doskonale wiem. |
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 24-03-2011, 22:27
|
|
|
A działają tak, że dojeżdżając do przeszkody zaczynają pikać. Na początku przerywany, potem przerywany ale z większą częstotliwością, a na sam koniec ciągły dźwięk. W książce od Outlandera jest dokładnie opisane co się dzieje na danej odległości od przeszkody, także jakby ktoś bardziej chciał to mogę na jutro sprawdzić. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 24-03-2011, 22:27
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Tzn. jak działają, bo jak wyglądają to doskonale wiem. | Cofasz i pipczy.... Co chcesz dokladnie wiedzieć?
[ Dodano: 24-03-2011, 22:29 ]
Muciek napisał/a: | A działają tak, że dojeżdżając do przeszkody zaczynają pikać. Na początku przerywany, potem przerywany ale z większą częstotliwością, a na sam koniec ciągły dźwięk. W książce od Outlandera jest dokładnie opisane co się dzieje na danej odległości od przeszkody, także jakby ktoś bardziej chciał to mogę na jutro sprawdzić. | Ten dealer to leń jakiś. Mnie czujki na ślizgu pomalowali ładnie na srebrno-szaro. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 24-03-2011, 22:32
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Wyświetlacz jest przyklejony na górze lusterka wstecznego - kabel do niego pociągnięty jest podsufitką | Jak byłem w serwisie to widziałem w colcie takie jak ma kowalik i ja, tylko ja założyłem je sam za drobne pieniądze |
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 24-03-2011, 22:47
|
|
|
[ Dodano: 24-03-2011, 22:29 ]
Muciek napisał/a: | A działają tak, że dojeżdżając do przeszkody zaczynają pikać. Na początku przerywany, potem przerywany ale z większą częstotliwością, a na sam koniec ciągły dźwięk. W książce od Outlandera jest dokładnie opisane co się dzieje na danej odległości od przeszkody, także jakby ktoś bardziej chciał to mogę na jutro sprawdzić. | Ten dealer to leń jakiś. Mnie czujki na ślizgu pomalowali ładnie na srebrno-szaro.[/quote]
No właśnie tak myślałem, bo widziałem też pomalowane na srebrno. Jak tata będzie przypadkiem w salonie czy coś to powiem mu, żeby pomalowali a nie |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 24-03-2011, 23:39
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Tzn. jak działają, bo jak wyglądają to doskonale wiem. | Cofasz i pipczy.... Co chcesz dokladnie wiedzieć? |
Oj, Mitsu... Chodziło mi jak to jest sygnalizowane - dźwięk, jakiś wyświetlacz czy inne cuda... Tutaj te nasze miały wyświetlacz + pipkanie. |
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 25-03-2011, 12:48
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Oryginalne są dźwiękowe? |