regeneracja plastikow wnetrza |
Autor |
Wiadomość |
taoma
Nowy Forumowicz
Auto: P II 3.5 V6 SHORT AUTOMAT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-03-2011, 15:19 regeneracja plastikow wnetrza
|
|
|
kupilem wlasnie sliczne krotkie PII ktore jest w dobrym stanie technicznym...
niestety wewnetrzne elementy plastikowe, tunel, boczki itp sa podrapane dosc intensywnie (piesek poprz. wlasciciela jest na to jakis sposob zeby to odnowic (nie malowanie chociaz ???) czy trzeba sie rozgladac za elementami na wymiane? |
|
|
|
 |
artmix
Forumowicz
Auto: Galant
|
Wysłany: 24-03-2011, 20:47
|
|
|
Widziałem kiedyś na allegro nakładki imitujące np.drewno,ale strona została przeniesiona do archiwum.
Chyba,że coś takiego
link
http://www.krakusik.pl/52..._kokpit_po.html
Ani jednego,ani drugiego nie próbowałem.
Gratulacje z okazji zakupu pajero! |
|
|
|
 |
taoma
Nowy Forumowicz
Auto: P II 3.5 V6 SHORT AUTOMAT
|
Wysłany: 25-03-2011, 00:41
|
|
|
artmix, dzieki autko jest naprawde swietne znaczy z tym silnikiem ale zre jak pies
co do regeneracji to pod tym linkiem ciekawa sprawa ale jak widze czlowiek nastawiony glownie na deski... a u mnie znieszczone sa inne drobiazgi, natomiast nakladki imitujace... tez widzialem ale akurat wchodza w inne elementy...
no nic powoli rozgladam sie za jakimis elementami z demontarzu troche kasy na to pojdzie ale nie bede kombinowal chyba... |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 25-03-2011, 05:51
|
|
|
taoma, jak już i tak w najgorszym wypadku mają iść do wymiany to spróbuj pastą polerską. Niektóre plastiki dają się bardzo ładnie polerować. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 25-03-2011, 13:49
|
|
|
taoma napisał/a: | jest na to jakis sposob zeby to odnowic | spróbuj preparatami do mebli (np Pronto ale w płynie) z dodatkiem wosku. Nie "zeszlifuje" zarysowań ale znacznie je zamaskuje. taoma napisał/a: | czy trzeba sie rozgladac za elementami na wymiane? | też mogą być porysowane. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 25-03-2011, 19:17
|
|
|
Ja do czyszczenia tapicerki (wykładzina, fotele i plastiki) zawsze używam Vanisha do dywanów rozcieńczonego z wodą i czyszczę wszystko szczotką.
Po prostu nie lubię jak plastiki się nadmiernie świecą, a po takim zabiegu efekt jest lekko matowy i idealnie czysty.
taoma napisał/a: | niestety wewnetrzne elementy plastikowe, tunel, boczki itp sa podrapane dosc intensywnie | spróbój delikatnie rozgrzać opalarką te rysy, powinny przynajmniej nabrać jednolitego koloru z plastikiem, ale nie przesadzaj z grzaniem żeby nic nie odkształcić, najlepiej nagrzewać bardzo krótko, ale z bliska i wysoką temperaturą, nagrzeje się wtedy tylko powierzchnia plastiku a nie cała warstwa. No i dobrze by było najpierw pożądnie wszystko wyczyścić, żeby czasem brudu nie wtopić w plastik. |
|
|
|
 |
artmix
Forumowicz
Auto: Galant
|
Wysłany: 26-03-2011, 15:44
|
|
|
Taoma
żre jak pies i ma żreć
Ale gdybyś widział mojego sąsiada jak miał problem w jaki sposób przenieść treglę co
ważyła chyba z 1,5 tony w inne miejsce.
No to pomogłem chłopu.
Stalowa lina na hak napęd na 4l i zaciągnąłem mu to żelastwo do sadu
Mina sąsiada-bezcenne |
|
|
|
 |
|