Mój misio Psytulas z uśmiechem w kształcie V ...V6 :) |
Autor |
Wiadomość |
lsp
Forumowicz
Auto: GALANT 2,5L V6 Automat Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-03-2011, 11:23 Mój misio Psytulas z uśmiechem w kształcie V ...V6 :)
|
|
|
Jak w temacie
 |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
lsp
Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2011, 14:40
|
|
|
Proszę wnętrze:
Opis wieczorkiem zrobię |
|
|
|
 |
lsp
Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2011, 23:34
|
|
|
No to czas na opis... złapała mnie trochę wena twórcza to się rozpiszę od początku.
Pierwsze kroki z własnym autem zacząłem zaraz po ślubie mając 20 lat
Pierwszym autkiem był "spadek" od teścia A mianowicie Pontiac TransSport 95' 3,2L (niezawodny silnik Toyoty) wersja kanadyjska z zaokrąglonymi lampami no i automat. Ciekawostką jest to że miał jeszcze dźwignie pod kierownicą, więc można było po tak dużym aucie biegać od przodu do tyłu.
Przez pontiaca zakochałem się w automatach i komforcie jazdy.
Drugim autem które mam nadal był rok później Ford Mondeo 2,0 16V Kombi.
Autko kupione za śmieszną kwotę ale strzał w 10
Zrobiłem tym autem przez 4 lata 170tyś km i auto dalej jeździ. Ostatnio potrzebowałem go po ponad miesiącu nieużywania, wsiadłem i odpalił od kopa. Nigdy mnie nie zawiódł.
Niestety przed świętami jadąc z żonką po prezenty dla dzieciaków było ślisko, taniec auta na drodze, wymanewrowałem w rów i zahaczyłem o drzewko. Efekt - połamany zderzak, ale pojechał dalej
Dwa dni później wjechała mi kobietka w tył klapa wgięta, nie otwiera się. Lampy całe nawet zderzak tylko pęknięty.
Ku mojemu zdziwieniu odszkodowanie z PZU przyszło takie że mogłem wymienić auto na inne
Zacząłem szukać. Najpierw Renault Laguny nawet już na jedną się napaliłem, o galu nie myślałem bo uważałem że nie będzie mnie stać. Coś mnie tknęło i zajrzałem na alledrogo na gale. Znalazłem... Kombiak... Automat... no i 2,5 V6. Wyposażenie dość ciekawe, Pełna elektryka, 4x AirBag, Climatronik, Radyjko na pokładzie, dodatkowy komplet opon.
Dzwonie...
Facet słychać że nie handlarz, więc zadowolenie. Powiedział co jest co, a mianowicie technicznie bajka, tylko nadkole leci, i w 3 miejscach ubytki w lakierze.
Dopytuje czy jak dojadę z Zachodniopomorskiego do Wawy to się nie wku... jakąś niespodzianką. Zapewnia że mogę śmiało przyjechać.
Więc w pociąg i do Wawy. Pojechałem sam akurat nikogo wolnego nie było. Spotkanie z gościem, auto wygląda jak opisał, technicznie laleczka. A że wszyscy znajomi śmieją się że moje przeczucie jest nieomylne, a wtedy miałem bardzo dobre przeczucie decyzja była krótka, obejrzałem, przejechałem po Wawie z 5km i kupiłem. Potem wyjechałem z Wawy, najpierw do Sochaczewa odwiedzić rodzinkę, z tamtąd do Kutna do rodzinki przenocować a następnego dnia do siebie. Przejechałem więc jakieś 600km i moje pełne zadowolenie.
Zrobiłem już ok 5tyś km i na razie wszystko (odpukać) jest git. Pare dni temu poszedł u znajomego w górę i sprawdziliśmy zawieszenie. Do wymiany końcówki drążków, i wahacze dolne tylne (łączny koszt jakieś 300zł więc niewielkie wkłady).
Na tą chwilę przyciemniłem mu szybki. Folia Johnson Window Films najciemniejsza.
Ciekawostka:
Żona lubi jeździć dużymi autami, przyzwyczajona do VW T4 czy sprintera, nie chciała prowadzić mondziaka, ale jak przejechała się galem to stwierdziła że za ten dźwięk silnika, przyspieszenie i lekkość z jaką jedzie, a dodatkowo za to jak trzyma się drogi już go nie odda co najwyżej zmieni na młodszy
U niej nie łatwo wyrobić sobie dobrą opinie więc gal spisał się na maxa a ponieważ moja małżonka teraz dosć często jeździ autem, to ja dumnie się czuje kiedy rusza konkretnie wciskając gaz, gal ucieka a dźwięk V6 przeszywa moje uszy |
|
|
|
 |
lsp
Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2011, 23:36
|
|
|
Zapomniałem napisać że w komplecie były oponki letnie i zimowe, oba komplety jak noweczki |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 27-03-2011, 00:00
|
|
|
panorama, mmm... Fajna historia, nawiasem-odważny jesteś, z kapusta na samochód w pociąg zadowolenia z nabytku życzę. No i był bym zapomniał - piękny kolor |
|
|
|
 |
lsp
Forumowicz
|
Wysłany: 27-03-2011, 00:11
|
|
|
Kolor będzie inny, tak tylko patrze na twoje czarne fele i chyba będę musial swoje tak zrobić co by ładniej wyglądał |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 27-03-2011, 21:27
|
|
|
czyli jaki? |
|
|
|
 |
KRUGER_V6
Forumowicz
Auto: Galant 2,5 v6 1997
|
Wysłany: 28-03-2011, 22:06
|
|
|
Coś słyszałem że czarny mat. hehe ciekaw jestem efektu. Pozdrawiam kolęgę z miasta niedługo się cieszyłem jedynym EA w ZCH. ostatnio widziałem cię na petrochemi;) pozdrawiam |
_________________ Moja historia
http://forum.mitsumaniaki...p=756078#756078 |
|
|
|
 |
lsp
Forumowicz
|
Wysłany: 29-03-2011, 09:09
|
|
|
W końcu jeżdżą dwa porządne auta po mieście
Kruger widział już ten sam czarny mat na Madzi jeżdżącej po Choszcznie. |
|
|
|
 |
luckyluck
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 960 Skąd: Znad Pilicy
|
Wysłany: 30-03-2011, 17:52
|
|
|
KRUGER_V6 napisał/a: | Coś słyszałem że czarny mat. |
lsp, będziesz malował całe auto? |
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 30-03-2011, 18:06
|
|
|
Jak czarny mat - to pewnie folia |
|
|
|
 |
wilk88
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA6W
Pomógł: 9 razy Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 613 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 30-03-2011, 18:23
|
|
|
Z tego co wiem to folia. lsp cały czas czekam na logo! |
_________________ "Jaka to bitwa? gdzie Biblia, ty mi powiedz
Europa sra przepychem by Afrykę żywić głodem
Co tydzień w poświęconej wodzie moczysz palce
Którymi oczy byś wydłubał za pięć złotych na klatce..."
(EX)-Toyota Corolla E8 DX- pierwszy samochód,wielki sentyment
-Mitsubishi Galant EA6W
 |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
lsp
Forumowicz
|
Wysłany: 30-03-2011, 22:38
|
|
|
Wilk zaraz wysyłam ci logosy, już Kruku się też zabrał za zabawe z grafą.
Ostatnio zrobiliśmy wystawkę japońców w V6 pod moim garażem
A Co do kosztu to jakieś 3500-4000 jeśli to folia matowa bo rozumiem że pytasz o tą co ja robie.
Kruku, ty podjedź do mnie któregoś dnia, mam dla ciebie wycięte logo Mitsumaniaki, wstawisz na tył zamiast emblematów |
|
|
|
 |
|