kontrolka ręcznego / hamulców |
Autor |
Wiadomość |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 03-08-2010, 01:40
|
|
|
Korektor to 55876. Znajdziesz na przegrodzie grodziowej po lewej stronie patrząc od przodu auta.
 |
|
|
|
 |
bartrrip
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer GLi '93
|
Wysłany: 03-08-2010, 11:23
|
|
|
mi jak się świeci kontrolka od ręcznego to odkręcam pokrywke od zbiorniczka od płynu hamulcowego i pozniej jest ok |
|
|
|
 |
Piotras88
Forumowicz Piotras88

Auto: Mitsubishi Lancer V 1.6+LPG
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Sie 2009 Posty: 143 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 04-08-2010, 22:04
|
|
|
Dzięki Owczar, znajdę chwilę czasu to podjadę do sklepu i zapytam o ten korektor
bartrrip napisał/a: | mi jak się świeci kontrolka od ręcznego to odkręcam pokrywke od zbiorniczka od płynu hamulcowego i pozniej jest ok |
Najprostsze rozwiązania są chyba najlepsze:) trąciłem pływak w zbiorniczku i wszystko wróciło do normy. Może, jak doleję płynu pod korek, to będzie go mocniej zatapiało i nie będzie się zawieszał... |
|
|
|
 |
mirekbdeblin
Forumowicz
Auto: volvo v40
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 05-08-2010, 22:09
|
|
|
Piotras więcej płynu nie zatopi tylko podniesie i wtedy styki rozwiera i kontrolka nie świecia spadek ilości płynu załancza styki i świecenie kontrolki |
|
|
|
 |
Piotras88
Forumowicz Piotras88

Auto: Mitsubishi Lancer V 1.6+LPG
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Sie 2009 Posty: 143 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 06-08-2010, 16:45
|
|
|
mirekbdeblin napisał/a: | Piotras więcej płynu nie zatopi tylko podniesie i wtedy styki rozwiera i kontrolka nie świecia spadek ilości płynu załancza styki i świecenie kontrolki |
Zgadza się, przecież to tak jak w rezerwuarze sedesowym |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 27-03-2011, 18:24 [CB4 1.6] [CB4 1.6]
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | Odkrecam zbiorniczek trace ten steropian i jest OK na jakis czas |
A jak "trącić ten steropian"?? U mnie jest w zbiorniku taki koszyczek i wydaje się niewyjmowalny (nie chcę na siłę wyrywać), a zapewne pod nim jest ten pływaczek. Zmieniałem płyn hamulcowy i zdarzyło mi się zejść poniżej poziomu min podczas odpowietrzania, teraz świeci się kontrolka hamulców więc podejrzewam pływak (hamulec twardy, zawsze na tym samym poziomie łapie, nie ma efektu skracania skoku pedału przy pompowaniu) i chciałem się do niego dobrać, bo nie lubię jak mi czerwone w oczy świeci podczas jazdy:/
Jak zdemontować ten koszyk?
 |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 27-03-2011, 19:55
|
|
|
On powinien normalnie wyjść. Tylko się czasem zakleszcza. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 27-03-2011, 20:27
|
|
|
idas, mi to pływa chyba na tym koszyku nic nie wyjmowałem tylko odkreciłem korek |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 27-03-2011, 21:11
|
|
|
Tak jak pisze Owczar to sitko normalnie wyjmujesz. Czasami się przyssie. podważ w dwóch miejscach naprzeciw płaskimi śrubokrętami i wyjdzie. |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 27-03-2011, 22:11
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | idas, mi to pływa chyba na tym koszyku nic nie wyjmowałem tylko odkreciłem korek |
Bo ten filterek jest tylko w wersji z ABS tylko, że u mnie tak jakby stracił funkcjonalność:/ idzie to gdzieś dostać? Czy tylko demobil?
[ Dodano: 28-03-2011, 18:59 ]
Standardowy problem-pływak, tyle że u mnie podciśnienie wytworzone podczas odpowietrzania hamulców doprowadzilo do tego że filterek wessało w dół (przez uszczelnienie z gumy na dekielku) tak, że dociskał pływak do styku, a ja za diabła nie mogłem wydobyć tego koszyka tak był zassany...wiem wiem za późno uzupełniony poziom płynu... W każdym bądź razie po wyjęciu filtra i poruszaniu pływakiem wszystko wróciło do normy, oprócz tego że pływak dość kiepsko odpuszczał styk więc musiałem go trochę rozruszać, co spowodowało wytrącenie się brudu z dna zbiornika, przez co musiałem odessać cały płyn ze zbiornika i wlać nowy |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
|