|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyciszenie miśka |
Autor |
Wiadomość |
rancik
Forumowicz
Auto: mitsubishi eclipse g2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2011, 19:45 Wyciszenie miśka
|
|
|
Witam wszystkich, mam pytanie: chcę wyciszyć swego Miśka ale nie wiem jaka by była najlepsza mata? Pozdrawiam i czekam na wiadomość. |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 28-03-2011, 09:29
|
|
|
Zależy jakie masz wymagania, ja wyciszałem drzwi taśmą dekarską i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej bawiłem się matami, efekt podobny a maty dużo trudniej się układa. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 28-03-2011, 10:34
|
|
|
nie wyciszenie tylko wygłuszenie, a Tobie chodzi chyba tylko o wytłumienie bo wygłuszenie to nie tylko maty/taśmy dekarskie ale i wiele innych elementów
powiedz po co i co chcesz osiągnąć? |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
rancik
Forumowicz
|
Wysłany: 28-03-2011, 17:59 wytłumienie
|
|
|
Witam ,chodzi mi mianowicie o wytłumienie całego auta. nie mam pojęcia czym i jak do tego się zabrać pozdrowienia. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 29-03-2011, 01:11
|
|
|
Ale po co, co jest nie tak teraz? Wiesz o tym że karoseria jest już oryginalnie wytłumiona matami? |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
rancik
Forumowicz
|
Wysłany: 29-03-2011, 20:21 wygłuszenie
|
|
|
Witam w moim miśku jest tylko wykładzina pod nogami. Jego rok 97, 2g. I jest bardzo głośno |
|
|
|
 |
kamil4711
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Cze 2009 Posty: 197 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 30-03-2011, 07:01
|
|
|
rancik napisał/a: | Witam w moim miśku jest tylko wykładzina pod nogami. Jego rok 97, 2g. I jest bardzo głośno |
Jedynym rozwiązaniem będzie użycie maty wygłuszającej , znajdziesz jej pełno na jallegro lub jebaju , roboty od zaj....ia a wielkiego efektu nie uzyskasz , skupiał bym się raczej przy grodzi silnika , całą podłogą wraz ze środkowymi panelami ( także z samego przodu pod radiem gdzie trzeba poodkręcać blachy i prawdopodobnie po odpinać linki ) , przednimi bokami koło nóg ( niestety trzeba będzie odkręcić puszkę z bezpiecznikami i parę rzeczy ) , drzwi w środku ( oczywiście w samym środku za szybą i prowadnicami od niej a nie na drutach od zamka ) , tylnymi bokami ( błotnikami w środku ) podłokietnik i komp od poduszek , następnie bagażnik "calutki" włącznie z kielichami , przy wygłuszaniu musisz wszystko umyć rozpuszczalnikiem żeby maty się trzymały długo i w nich zrobić parę otworów żeby wilgoć mogła gdzieś uciekać .
Jednak pierwsze co bym sprawdził to czy wydech nie nadaje się do wymiany , możesz tym więcej uzyskać niż wygłuszeniami , to nie sa limuzyny tylko w jakimś stopniu sportowe , na osłodę dodam że w moim przy 3k obr. nie ma sensu włączać radia bo i tak go nie słychać , ale to już inna bajka |
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 02-04-2011, 18:09
|
|
|
kompletne wytłumienie i wygłuszenie audiczne auta wiąże się z rozebraniem całego wnętrza i wielu elementów zewnętrznych, maty, pianki, gąbki, płyty i inne rzeczy, na ściany grodziowe na blachy, do profili zamkniętych, usztywnienia i uszczelnienia drzwi, komór głośnikowych i blach zewnętrznych, koszta niemiłosierne, jedyna droga by było wewnątrz cicho, na zewnątrz nie było słychać muzyki, żeby nic nie drgało i nic się nie nosiło, to żeby żaden plastik nie pukał, trzeszczał i pukał to już poprawki po wygłuszeniu które często trwają tygodniami/latami bo pewne niedociągnięcia wyjdą zimą inne w upalnym słońcu, kolejne przy włączonym ogrzewaniu, a jeszcze inne po włączeniu klimy, czasem wychodzą przy biciu opony, czasem na kostce brukowej i dziurach coś się przestawi i znów trzeszczy ;p tyle jeżeli chodzi o ideał, a wierz mi że kupno mat bitumicznych i nieumiejętne pooklejanie co się da nic nie pomoże, oryginalnie takimi (podobnymi) matami wyłożone są profile drzwi, boczków i bagażnika, ma to na celu zmianę (obniżenie) częstotliwości rezonansowej elementu oraz ograniczenie natężenia drgań blach |
|
|
|
 |
|
|