Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASO i konkrety
Autor Wiadomość
sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-03-2011, 11:25   ASO i konkrety

Ja mam jedną ogólną uwagę.związaną z ASO Mitsubishi. Często traktują tam klienta jak idiotę który specjalnie popsuł swój samochód a teraz domaga się niesłusznie a zarazem bezczelnie jego bezpłatnej naprawy. Bo w samochodach tej marki nie ma prawa się nic popsuć, a każda awaria świadczy o skrajnej głupocie jego właściciela lub wyjątkowej złośliwości.
A teraz kilka konkretów, coby zadowolić naszego admina i nie narazić się na karę.
Po jednym z przeglądów zobaczyłem, że mi czegoś brakuje w okolicach nadkoli i pod silnikiem. Okazało się , że brak tam płyty pod silnikowej, którą zdemontowano podczas naprawy. Ale to że jej nie ma to ja byłem winny. Do czasu aż po kilku dniach znalazła się w ASO.
Popsuł mi się alarm, zamontowany w ASO. Stwierdzono, że to niemożliwe, bo on się nie psuje, nie mieli jeszcze takiego przypadku, nie mają części zamiennych i mogę reklamować to u importera.
Po przeglądzie zerowym nie przymocowano akumulatora, który tłukł się pod maską. Oczywiście to ja tam grzebałem , bo przecież tego nie zgłosiłem.
O rdzewiejących ramkach o których wszyscy wiedzieli, ale odkryto to dopiero po 3 latach, kiedy nie obejmuje ich już gwarancja, , o rysach lakieru po przeglądzie, o niedokręconym kole i jeszcze wielu innych sprawach nie będę pisał , żeby nie zanudzać.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 29-03-2011, 13:54   

sla, jedziesz po bandzie nie dlatego, ze tak nie bylo i ze nie masz racji... ale dlatego ze wrzuciles te kilkanascie (dziesiat?) ASO do jednego worka...

co innego jakbys napisal ktorego/ktorych ASO Twoje doswiadczenia dotycza... jak juz piszesz konkretami...

Generalnie ASO Mitsubishi cieszy sie nie najlepsza opinia, ale konkretnie dane ASO partaczy robote i to nalezy pietnowac to moze cos sie kiedys zmieni... :roll:

sla 
Forumowicz

Wysłany: 29-03-2011, 15:32   

Miałem dwa mitsubishi, byłem we wszystkich ASO w Warszawie i okolicach, niektóre już nie istnieją jak Auto-Kwapisz, czy Auto GT na Bielanach. Jak myślisz dlaczego? Dlatego, że jakosc ich usług była niezadawalajaca. I w kazdym z nich coś spartaczyli lub nie wiedzieli. Myślę, że łatwiej będzie wymienić ASO polecane, ze względu na długosć listy.
Nie mówię , że w ASO innych marek jest lepiej, ale my piszemy o Mitsu, i to że jest tam równie źle nie jest zadnym usprawiedliwieniem.

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 29-03-2011, 22:13   

sla napisał/a:

Auto GT na Bielanach. Jak myślisz dlaczego?

Dlatego,że mieli warsztat na terenie K.S.Marymont,dostali wymówienie i przenieśli sie na Wrocławską.Choć nie uważam,że jest to najlepszy serwis w Warszawie.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 30-03-2011, 00:47   

Pytanie jak myślisz dlaczego nie dotyczyło zamknięcia Auto Gt na Bielanach, tylko moich wizyt we wszystkich serwisach ASO w Warszawie.
W pewnym czasie Auto GT miało równolegle serwis na Marymoncie i na Wrocławskiej.
Jeden po prostu zamknęli.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 30-03-2011, 07:16   

sla napisał/a:
Pytanie jak myślisz dlaczego nie dotyczyło zamknięcia Auto Gt na Bielanach, tylko moich wizyt we wszystkich serwisach ASO w Warszawie.
W pewnym czasie Auto GT miało równolegle serwis na Marymoncie i na Wrocławskiej.
Jeden po prostu zamknęli.
Też serwisowałem we wszystkich ASO w Warszawie i AutoGT i Mitcara nigdy w życiu juz nie odwiedzę. Natomiast do Japan Motors i do AUTO TESTU nie mam najmniejszych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie.

Dominik

sla 
Forumowicz

Wysłany: 30-03-2011, 10:14   

Ja też na koncu zostałem w Auto Test. Idealnie nie było, ale najlepiej ze wszystkich dotychczasowych.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 30-03-2011, 11:48   

Zamiast zadawać bez sensu pytanie , lepiej by było gdybyś przeczytał mój drugi post w tym temacie, gdzie jest na nie odpowiedź.
sla napisał/a:
Nie mówię , że w ASO innych marek jest lepiej, ale my piszemy o Mitsu, i to że jest tam równie źle nie jest zadnym usprawiedliwieniem

sla 
Forumowicz

Wysłany: 30-03-2011, 12:14   

To wejdź na stronę forum Audi, tam poczytasz. Ja jeszcze nie miałem z nimi przyjemności. Pierwszy przegląd dopiero przede mną. Na razie nie musiałem jeździć, bo z samochodem wszystko ok.
Nie jestem bajkopisarzem więc mogę tylko pisać o tym co się działo w ciągu ostatnich lat. A przez ostatnie 12 z nich miałem okazję bywać tylko w ASO Mitsubishi.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 30-03-2011, 12:23   

sla napisał/a:

Nie jestem bajkopisarzem więc mogę tylko pisać o tym co się działo w ciągu ostatnich lat. A przez ostatnie 12 z nich miałem okazję bywać tylko w ASO Mitsubishi.

Sla to pisz proszę konkrety jaka wina w jakim ASO, konkretnie jakim ASO, wtedy to będzie miało sens bo teraz to przypomina się wielkie użalanie jak mi źle jak byłem w ASO. - Opisz po kolei każde ASO, które coś zwaliło, a nie wrzucasz wszystkie warszawskie ASO do worka. Napisałeś Konkrety to o nie prosimy.
Tylko nie pisz "Myślę, że łatwiej będzie wymienić ASO polecane, ze względu na długosć listy. " bo nie o to tu chodzi :wink:

Chcemy Konkrety.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

sla 
Forumowicz

Wysłany: 30-03-2011, 12:55   

Proszę bardzo
Mitcar-spławienie mnie po popsuciu się alarmu,nieumocowany akumulator, niedokręcone koło, nie potrafili przez miesiąc dobrze podłaczyć halogenów , które zamontowali, niedziałajace oświetlenie po odbiorze nowego samochodu.
Auto-Kwapisz-nieumijętne przymocowanie listew bocznych na drzwiach i spojlera na tylnej klapie, nie potrafili zaradzić skrzypiącemu zawieszeniu w lancerze rocznik 1998.
Auto-GT- kłopoty z wymianą wycieraczek i przepalonych żarówek, zero efektów związanych z naprawą skrzypiącego zawieszenia w lancerze rocznik2004, wybrudzenie podsufitki.
Allianz-popsucie ogrzewania tylnej szyby przy naprawie zacinającego się zamka bagażnika, nieumiejętna naprawa zamka kończąca się wymianą wszystkich wkładek.
AutoTest-Naprawy lakiernicze nie wykonane w/g umowy, zgubienie
płyty pod silnik, nieterminowość.
To tak z grubsza.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 30-03-2011, 13:04   

Panowie,
Nie czepiajcie się sla bo chłop faktycznie swoje dostał. Warto poczytać takie posty, warto z nich wyciągać wnioski (o ile krytyka jest konstruktywna) bo inaczej nigdy nie będzie lepiej a to, że absolutnie KAŻDE ASO ma coś za uszami - to zwyczajny fakt.
;)
Pozdrawiam

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 30-03-2011, 13:14   

Jackie napisał/a:
Panowie,
Nie czepiajcie się sla

Nie czepiam się poprostu chodziło mi o wypisanie Konkretów tak jak to zrobił wyżej :) I teraz można dyskutować o konkretnej wadzie danego ASO :D

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

bastek 
Mitsumaniak
kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Wysłany: 30-03-2011, 14:13   

w I poście brakowało mi tych konkretów
w kolejnym lepiej
aczkolwiek myślę, że łatwiej jest odnaleźć 1 post na temat jednego ASO, niż 1 duży wór na wszsytko

aha, i lista dobrych ASO to też konkrety, nawet jak jest krótka
mi Parexbud lubelski też podpadł, a zawarłęm to w osobnym wątku

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-

Odpowiedz do tematu