Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant sedan vs kombi
Autor Wiadomość
sebo199 
Mitsumaniak

Auto: BMW 525 td
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2011, 13:15   

W kombi nad nadkolami od środka na tej połaci blachy naklejone są takie czarne miękkie maty grubości około 4mm. Nie do końca pamiętam czy na klapie tez tak było.

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Auto: EA5W Avance'02 tiptronic
Wysłany: 31-03-2011, 00:14   

nasunęło mi sie jeszcze jedno pytanie... jak jest z audio w kombi? tylne głośniki są w drzwiach a nie w półce tak jak w sedanie i siłą rzeczy są mniejsze (chyba) niż te w sedanie... moim zdaniem nie ma siły, żeby grały tak samo dobrze...

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 31-03-2011, 01:10   

Zdziwiłbyś się, jak dobrze grają :)

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Wysłany: 31-03-2011, 17:02   

Cytat:
Zdziwiłbyś się, jak dobrze grają

domyślam się, że tak jak przednie w sedanie...

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 31-03-2011, 20:18   

pompec napisał/a:
Cytat:
Zdziwiłbyś się, jak dobrze grają

domyślam się, że tak jak przednie w sedanie...

Z dobrym radiem i gwizdkami ;)

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Wysłany: 31-03-2011, 22:04   

Juiceman napisał/a:
Z dobrym radiem i gwizdkami

nie do końca zrozumiałem... swoją drogą sprawa z subwooferem wygląda chyba ciekawiej niż w sedanie bo lepiej się basy rozchodzą...

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2011, 22:13   

pompec, z tym zdecydowaniem to niedługo nie będzie dla Ciebie auta które odpowiada Twoim wymaganiom... sedan/kombi, automat/manual, skóra/welur, srebrny/różowy, ciężko już wcześniej było trafić w Twoje wymagania a teraz jeszcze dołożyłeś sobie problem wersji nadwozia... :roll: już nie mówię o tym, że nie daj boże któraś śrubka pod maską będzie inna i wtedy kolejny problem... ;)

przejedź się kombiakiem (myślę że w warszawie znajdzie się chociaż jedna sztuka) i będziesz wszystko wiedział...

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Wysłany: 31-03-2011, 22:21   

od początku moje wymagania były sprecyzowane i to bardzo (sedan, avance, srebrny, skóra, automat (no może tu miałem największe wątpliwości)... może za bardzo i dlatego czasem próbuję nagiąć niektóre z nich (bijąc się z myślami) bo ciężko jest znaleźć dokładnie to co wymyśliłem... a że łatwiej rozwiewać wątpliwości głośno, to sobie zawracam głowę na forum... ale widzę, że zaczyna to niektórym przeszkadzać :wink:

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 31-03-2011, 22:45   

No to wpadaj na spota i sprawdź to co Cie interesuje osobiście :) ew. zapraszam do wrocka =)

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2011, 22:54   

pompec napisał/a:
a że łatwiej rozwiewać wątpliwości głośno, to sobie zawracam głowę na forum... ale widzę, że zaczyna to niektórym przeszkadzać :wink:

nie zawracasz. tylko pisaniem na forum do wymarzonego auta się nie przybliżysz, a skoro takiego szukasz to trzeba działać szybko, i zdecydowanie, a nie zastanawiać się nad rzeczami których niejasność można łatwo i szybko rozwiązać :)

kolejną rzeczą jest to że tutaj nikt za Ciebie decyzji nie podejmie czy to ma być kombi czy sedan, czy jeszcze jakaś inna opcja,

ale żeby nie robić OT, ze swojej strony dodam tylko że ja szukałem czarnego sedana w tipie a w podpisie widać co stoi teraz w garażu, mimo że dziś śliniłem się na widok granatowego sedana z czapli którego kupił forumowicz z zach pom, oraz czarnego sedana Maćka, to jednak w tym momencie uważam, że kombi jest dużo bardziej rozwojowym autem, a chcę pojeździć nim trochę dłużej (nigdy nie wiadomo kiedy będzie trzeba pakować do bagażnika 4kółka z gondolą ;) ), więc praktyczność kombi jest w tym wypadku niezaprzeczalnym autem, oczywiście sedan nadal mi się marzy ale to tylko wtedy gdy będzie mnie stać na utrzymanie dwóch aut białego, i czarnego sedana z tym że teraz tylko w opcji z 3 dodatkowymi literkami VR4. a jeżeli chodzi o sprawę zawieszenia to jest to samo co w sedanie, spalanie również podobne/ minimalne różnice, katalogowo sedan szybszy ale w praniu wychodzi że mój kombi idzie łeb w łeb z sedanem Rafała więc dynamika też wcale nie gorsza.

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Wysłany: 31-03-2011, 23:39   

Derpin napisał/a:
tylko pisaniem na forum do wymarzonego auta się nie przybliżysz

do wymarzonego auta przybliżę się tylko czekaniem aż się pojawi w sprzedaży - co też czynię...
Derpin napisał/a:
trzeba działać szybko, i zdecydowanie, a nie zastanawiać się nad rzeczami których niejasność można łatwo i szybko rozwiązać

jak się wspomniany wcześniej "wymarzony" pojawi, to uwierz mi, że będę działał niezwykle zdecydowanie... jak na razie każdy ma jakieś "ale" (a to kolor, a to typ nadwozia itp.)

Derpin napisał/a:
kolejną rzeczą jest to że tutaj nikt za Ciebie decyzji nie podejmie czy to ma być kombi czy sedan, czy jeszcze jakaś inna opcja

nie oczekuję, że ktoś za mnie podejmie decyzję... pytając o różne kwestie, próbuję rozwiać swoje wątpliwości lub potwierdzić obawy (mam wrażenie, że również od tego jest to forum)...

przepraszam za OT ale chciałem się odnieść się do argumentów (żeby nie powiedzieć zarzutów) Derpin'a

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 31-03-2011, 23:47   

pompec napisał/a:
swoją drogą sprawa z subwooferem wygląda chyba ciekawiej niż w sedanie bo lepiej się basy rozchodzą...

Niekoniecznie... W sedanie gra ok.

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Wysłany: 31-03-2011, 23:54   

Owczar napisał/a:
W sedanie gra ok.

wiem... :twisted: ale jak się siedzenia złoży, to gra lepiej moim zdaniem...

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2011, 23:55   

pompec napisał/a:

jak się wspomniany wcześniej "wymarzony" pojawi, to uwierz mi, że będę działał niezwykle zdecydowanie... jak na razie każdy ma jakieś "ale" (a to kolor, a to typ nadwozia itp.)

jeżeli zakupy za granicami też wchodzą w grę to na mobile.de jest w tej chwili zarówno kombi jak i sedan w Twojej specyfikacji.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 01-04-2011, 00:05   

pompec napisał/a:
wiem... ale jak się siedzenia złoży, to gra lepiej moim zdaniem...

Ale suba nie masz słyszeć, a raczej czuć. Od basu słyszalnego głośniki w wygłuszonych drzwiach.

Derpin napisał/a:
jeżeli zakupy za granicami też wchodzą w grę to na mobile.de jest w tej chwili zarówno kombi jak i sedan w Twojej spec

Zakupy w DE to nie jest zły pomysł ;)

Odpowiedz do tematu