Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Drobne usterki
Autor Wiadomość
Piotras88 
Forumowicz
Piotras88

Auto: Mitsubishi Lancer V 1.6+LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-03-2011, 15:28   Drobne usterki

Wziąłem się wreszcie za wiosenny remont... Z zawieszeniem dałem radę, ale zatrzymałem się przy dwóch problemach.

1. Urwane mocowanie schowka pod nogami pasażera - 2 dolne uchwyty. Macie pomysł, jak rozwiązać ten problem?
Padło mi CB i próbowałem to zrobić w bardzo niskiej temperaturze, musiałem zdjąć schowek i źle się to skończyło.

2. Mam ogromny luz na ramionach wycieraczek, potrafią czasami przejechać przez kawałem podszybia... Wydaje mi się, że wyrobiły się plastiki w tym poprzecznym ramieniu mechanizmu wycieraczki. Dysponuje ktoś może tym elementem?

DanielBogusz 
Mitsumaniak
Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Wysłany: 07-03-2011, 19:54   Re: Drobne usterki

Piotras88 napisał/a:
Wydaje mi się, że wyrobiły się plastiki w tym poprzecznym ramieniu mechanizmu wycieraczki. Dysponuje ktoś może tym elementem?

A mi się wydaje, że jedną z przyczyn mogą być niedokręcone śruby od ramion wycieraczek. Wyrobione plastiki? Chodzi może o łączenie 2-och ramion za pomocą plastikowej "kulki"? Wtedy wycieraczki w ogóle by nie działały. Dokręć śruby, ale przedtem ustaw dokładnie wycieraczki by nie wyjeżdżały

Piotras88 
Forumowicz
Piotras88

Wysłany: 07-03-2011, 22:34   

Chodzi Ci o te zewnętrzne śruby trzymające ramiona? Sprawdzę to jutro, a jak nie to, to będę szukał dalej.

DanielBogusz 
Mitsumaniak
Sędzią moim jest Bóg

Wysłany: 07-03-2011, 22:45   

Tak, dokładnie o te 2 śruby. Grunt do dobrze je ustawić przy samym brzegu szyby - będzie to wyznacznik dokąd mają mieć swój zasięg, żeby Ci maski przy okazji nie czyściły/ i dość mocno dokręcić, nie za mocno, bo wycieraczki nie ruszą.

Piotras88 
Forumowicz
Piotras88

Wysłany: 09-03-2011, 15:12   

No niestety nie w tym rzecz, śruby są dobrze dokręcone, a luzy są :/

SnowDevil 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Kombi Avance
Wysłany: 14-03-2011, 15:59   

a czy lewa wycieraczka ma większe luzy od prawej?

U mnie są luzy też ale ustawiłem optymalnie po środku i nie przeszkadza mi to wcale teraz. Jak jade bardzo szybko to po prostu wycieraczki zbierają ok 2-3 cm więcej
po lewej - 2005 rok, po prawej - 2011 ;)

DanielBogusz 
Mitsumaniak
Sędzią moim jest Bóg

Wysłany: 01-04-2011, 16:59   Re: Drobne usterki

[quote="Piotras88"]
1. Urwane mocowanie schowka pod nogami pasażera - 2 dolne uchwyty. Macie pomysł, jak rozwiązać ten problem?
Padło mi CB i próbowałem to zrobić w bardzo niskiej temperaturze, musiałem zdjąć schowek i źle się to skończyło.

Tak mi się przypomniało, żeby nie kleić (jeśli to w ogóle możliwe) najprościej kupić ( sory, musiałem to powiedzieć :) ) przeglądając przed chwilą główny portal aukcyjny na literę A znalazłem 4 sztuki - 30zł, 39zł, 49zł, 50zł. Bez obrazy za taką pomoc :?

Odpowiedz do tematu