tuleki miedziane czy plastik?? |
Autor |
Wiadomość |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 14-08-2010, 09:27 tuleki miedziane czy plastik??
|
|
|
Napisałem posta w temacie z tulejkami ale zadnej odpowiedzi nie uzyskałem. Moze tutaj czegos sie dowiem.
Moje tulejki znowu padły. Przeglądałem aukcje na allegro i trafiłem na takie cos:
tulejki miedziane
tulejki plastik
i teraz sie zastanawiam, które wybrać. Te miedziane powinny byc trwalsze tylko zastanawiam sią jak z jakością i dokładnością ich wykonania bo to "samoróbka".
A i jeszcze jedno kupie te tulejki w inter carsie? bo nie moge znaleść tgo w ich katalogu |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 14-08-2010, 10:50
|
|
|
jak został wymieniony komplet to nie powinno paść
Ja wymieniałem wszystko bo poprzedni właściciel wymieniał w salonie volvo tylko 2 bo miały luzy (mam na fakturze ) a po roku padła akurat ta co nie była wymieniana |
|
|
|
 |
jolly69
Mitsumaniak

Auto: Carisma '99 1,6 GL +LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 267 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 16-08-2010, 20:36
|
|
|
a daj linka na tą aukcję.. zobaczymy. Mi też się kończą a wymieniane niecały rok temu oryginały za masę kasy. Wiem, że ktoś na forum zajmował się nawet produkcją takowych tulejek z twardszych materiałów niż oryginały, ktoś też robił chyba z jakiegoś miękkiego metalu. Podobno działają, tylko są głośne.. sam na pewno będę eksperymentował bo znudziła mnie wymiana co rok kawałka plastiku.. |
|
|
|
 |
ttomek550
Mitsumaniak
Auto: Carisma EVO 1.6 GL '98
|
Wysłany: 01-04-2011, 23:20
|
|
|
A mógłby mi ktoś doradzić gdzie najlepiej, najtaniej i najszybciej kupić tulejki do skrzyni francuskiej (Carisma 1.6)?
Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/mitsubi...1501147767.html Sprzedawca jest z mojego miasta, więc byłoby najlepiej, tylko nie wiem, czy to będzie odpowiednie i dlatego pytam Was o radę
Proszę o jak najszybsze odpowiedzi, bo jeśli dobrze pójdzie to może bym sobie to w weekend zrobił
Pozdrawiam! |
_________________ Jeden problem to nie problem. Dwa problemy to jest problem |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 02-04-2011, 08:38
|
|
|
ja kupowałem od tego sprzedawcy i były ok |
|
|
|
 |
ttomek550
Mitsumaniak
Auto: Carisma EVO 1.6 GL '98
|
Wysłany: 02-04-2011, 18:23
|
|
|
Też dziś u niego kupiłem, odebrałem osobiście, z zapałem wziąłem się za wymianę tych pod samochodem i mój zapał minął, gdy się okazało, że gdzieś zgubiłem jedną metalową tuleję i chciałem po prostu do nowego plastiku włożyć stary element metalowy, ale niestety nie chciało wejść, więc byłem zmuszony zamontować również stare plastiki i wymieniłem tylko gumę i oringi, natomiast tulejkę przy skrzyni wymieniłem całą i teraz mam dwa problemy. Po pierwsze nie wiem jak się zabrać za tulejki w wybieraku (mogę prosić o wyjaśnienie krok po kroku?), a po drugie po tej wymianie mój lewarek jest lekko przechylony w prawo i nie wiem co z tym można zrobić Mógłbym prosić kogoś o pomoc, jak to naprawić?
Pozdrawiam |
_________________ Jeden problem to nie problem. Dwa problemy to jest problem |
|
|
|
 |
|