|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
PowerWagon II |
Autor |
Wiadomość |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 02-04-2011, 20:59 PowerWagon II
|
|
|
Że Colt rodzinnym samochodem nie jest nie da się ukryć. Szczególnie przy wyjazdach na wakacje, zloty itd deficyt miejsca był spory. Powoli zacząłem myśleć o zakupie czegoś większego - już na rodzinę 2+2. Auto miało być małym kombi bo w zamierzeniu miała nim jeździć Sylwia, mi Colt w zupełności starcza do jazdy na miejscu. I tak oglądałem Lancery, Cordoby, Octavie, Corolle ale jakoś nic nie powodowało szybszego bicia serca. Budżet też był bardzo skromny w stosunku do oczekwiań. Wkońcu podjąłem bolesną decyzję: nie można mieć wszystkiego, pod młotek pójdzie Warszawa W ciągu kilku dni nie było już Warszawy ani części, które przez kilka lat kupowałem z myślą o remoncie. W ten sposób budżet na zakup auta znacznie się powiększył. Zakup wymarzonego rekina sporta stawał się realny. Lektura forum dawała jednak do myślenia - dobry rekin musi kosztować. Zacząłem więc przeglądać allegro, otomoto, autoscout24 i mobile. Wkońcu wypatrzyłem czarnego sporta 98rok w Monachium, auto od pierwszego właściciela, serwisowane, przebieg 176kkm. Wyjazd jednak nie doszedł do skutku choć telefonicznie wiedziałem sporo o aucie i byłem na tak. Od wizualnie ładnych rekinów z Gliwic odstraszyły mnie opinie forumowiczów, którzy kupili tam auta. Jak każdy chciałem kupić pewne auto. Wtedy Derpin polecił mi Czaple. Zadzwoniłem, powiedziałem czego szukam. Mateusz po wysłuchaniu wszystkich kryteriów zaproponował mi świeżo przywiezionego Avanca: listopad 99, pierwsza rejestracja 03.2000r, poliftowy, 1 właściciel, 159kkm, do końca serwisowany w ASO i również tam robione popychacze,sprzegło,skrzynia i nadkola. Po nieoczekiwanym zastrzyku gotówki mogłem brać pod uwagę każdego galanta ale chciałem Sporta. Po obejrzeniu fotek i kilku rozmowach telefonicznych zdecydowałem się na wyjazd po Avanace'a. Rekinowego laika wiedzą poratował robertdg Za co mu bardzo dziękuję. I tak 26 lutego w składzie Robert,ja i mój tata ruszyliśmy na Czaple. Sama podróż upłynęła szybko, łatwo znaleźliśmy ''rekinarium'' bo tak powinno się nazywać to podwórko. Tyle Galantów jest chyba naraz tylko na ogólnopolskich zlotach Wkońcu srebrny kolos wyjechał z garażu, zaczęły się oględziny.
Ogólny wniosek: autko zadbane, doinwestowane, nie bite, choć przednie błotniki był lakierowane, pare mankamentów udało się wypatrzeć jak pęknięty panel sterowania szybami, rozerwana uszczelka drzwi kierowcy. Chwila moment i wadliwe części zostały zamienione. Jazda próbna: rogal od ucha do ucha, V6 zakończone wydechem Remusa i czego trzeba więcej do szczęścia? Zawieszenie ciche, skrzynia ok choć czasem zgrzytnie trójka, auto jedzie jak po szynach. Sama transakcja przebiegła w bardzo sympatycznej atmosferze. Do auta dostałem jeszcze kpl zimówek i żeby nie zabrudzić weluru bagażnika orginalną gumę na podłogę bagażnika. Po obgadaniu wszystkiego, negocjacjach cenowych i sfinalizowaniu transkacji ruszyliśmy w poszukiwaniu stacji benzynowej. Tu bardzo boleśnie poczułem co to bak 64l. Ale co tam teraz czeka 400km frajdy. Trasa przebiegła szybciutko, trochę potestowaliśmy co Gal potrafi. W najbliższym czasie do wymiany pójdą rozrząd, wszystkie filtry,płyny,świece. Podjadę jeszcze na stację diagnostyczną zobaczyć jak się mają zawieszenie,hamulce i amortyzatory ale ingerencja w te elementy nie będzie potrzebna patrząc na to jak auto jeździ. Gal ma jak dla mnie dwie wady: odgłosy z nadkoli czyli piasek, woda jakby wlewały się do środka, w colcie jeszcze jestem w stanie to zrozumieć ale w aucie tej klasy niebardzo,kolejny temat to rdza pojawiająca się w przedziwnych miejscach.
Pozatym zakochałem się w tym autku. Wygląd jak na 12latka obłędny. V6 wkręcająca się na obroty poprostu bajka. Auto przez poprzedniego właściciela zostało wysposażone w czujniki cofania, radio jvc, alarm, nawiercane tarcze hamulcowe, filtr powietrza K&N, wydech Remusa. Widać że poprzedni owner dbał o te autko i u mnie też nie będzie miało źle.
Narazie Miś dostał nowe tablice i ramki MM, zapłaciłem OC - całe 377 pln na cały rok No, na teraz wystarczy. Porcja fotek:
 |
_________________ CA0
Galant II |
Ostatnio zmieniony przez Jogurt 07-07-2013, 17:28, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 02-04-2011, 21:11
|
|
|
Piękny avance, bezawaryjnej jazdy życzę |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 02-04-2011, 21:16
|
|
|
W końcu opisałeś:) Gratuluje zakupu !: )) |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 02-04-2011, 21:18
|
|
|
Wkońcu się doczekaliśmy, oby się sprawował długo i bezawaryjnie.
P.S. zapomniałeś napisać, że 17" buciki glanc nowe i podeszwy i rocznik |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-04-2011, 22:01
|
|
|
no właśnie zapomniałem dodać że wszystkie 4 oponki letnie są nowe, mam nadzieję że szybko się nie skończą
tylko miesiąc zajeło mi opisanie więc jak namnie to super szybko Psikus napisał/a: | Piękny avance, bezawaryjnej jazdy życzę |
Juiceman napisał/a: | Gratuluje zakupu !: )) |
robertdg napisał/a: | oby się sprawował długo i bezawaryjnie |
dziękuję |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
firtiris
Mitsumaniak fotoamator :)
Auto: Galant
|
Wysłany: 02-04-2011, 22:08
|
|
|
gratulacje ! |
_________________ 三菱 のギャラン
 |
|
|
|
 |
Arturro-86
Mitsumaniak
Auto: Galant EA2A 97' + LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 473 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 02-04-2011, 22:28
|
|
|
Cud, miód Piękny jest, mam nadzieję, że się będzie sprawował równie dobrze, jak wygląda
Jogurt, wybacz, że się nie za bardzo ostatnio odzywam w sprawie ewentualnego spotkania w Tychach, ale nawał obowiązków straszny |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 02-04-2011, 22:35
|
|
|
jest pinkny
zadowolenia z nabytku zycze |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 02-04-2011, 22:42
|
|
|
Jogurt, merytorycznie opisałem w swoim temacie, może toturial będzie jako tako (po japońsku ) pomocny |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-04-2011, 22:45
|
|
|
MaRIo_ napisał/a: | bardzo ładny, jak nie gustuję w kombi tak to jest wyjątek |
firtiris napisał/a: | gratulacje ! |
Arturro-86 napisał/a: | Cud, miód Piękny jest, mam nadzieję, że się będzie sprawował równie dobrze, jak wygląda |
Rafal_Szczecin napisał/a: | jest pinkny
zadowolenia z nabytku zycze |
dziękuję, mi też się podoba, jak stoji na podwórku to lukam co chwile przez okno na niego, Sylwia tylko głową kręci
robertdg napisał/a: | może toturial będzie jako tako (po japońsku ) pomocny |
dzięki Roberto |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 02-04-2011, 23:19
|
|
|
Jogurt napisał/a: | filtr kabinowy gdzie się znajduje? jak w pobliżu to odrazu zmienię bo szybki parują jak jest mokro. | Za schowkiem, w odpowiednim dziale znajdziesz temat o nim w Bibliotece
Przy okazji zrób odgrzybianie |
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2011, 13:20
|
|
|
no ładny ładny a ten wydech to jak by Ci się znudził to chętnie zamienię moją serie i końcówka bardzo ładna
tej naklejki na przedniej szybie już wyżej się nie dało ?
montujesz podtlenek ? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 03-04-2011, 14:05
|
|
|
O jest JogurtowyPowerWagon
Podlinkuj ten temat w Colcie.
Przenieść postów nie mogę, bo liczy sie data, więc wskoczyłyby na samą górę. |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 03-04-2011, 14:21
|
|
|
gratulacje, naprawdę piękna sztuka, wywal tylko haka (chyba, że będzie Ci potrzebny) i tylko jedno ale: co to za okleina konsoli środkowej? Gdzie marmurek? |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
|
|