|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
CB4W szyber dach pogubił się w swych poczynaniach |
Autor |
Wiadomość |
archi_voo
Mitsumaniak electropope

Auto: CB4W 1996, CB4W 2000
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-04-2011, 12:37 CB4W szyber dach pogubił się w swych poczynaniach
|
|
|
Witam
Czy ktoś z Was miał już taki problem, że szyberdach jest zamknięty, a "myśli", że jest uchylony i w ogóle aby nim sterować potrzeba nieźle kombinować przyciskami.
Co robić? |
_________________  |
|
|
|
 |
maro275
Mitsumaniak noob
Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Kwi 2011 Posty: 151 Skąd: z domu
|
Wysłany: 12-04-2011, 22:24
|
|
|
Ja miałem taki problemy:
- szyba nie chowała się do środka w dach - za mało się opuszczała i blokowała się.
-uchylanie działało, ale nie do końca bo lewa strona była niżej.
Do regulacji szyberdachu jest taka jak by spirala giętka. Zalecałbym przejrzeć to i wtedy się upewnisz co jest nie tak, może silnik padł, może spiralę szlag trafił.
Mi pomogła wymiana szyberdachu na nowy - kupiłem na alle**o.pl kompletny szyberdach - całe szyny, szyba itp. za 130 zł + 30 wysyłka. Tobie kolego też to zalecam, taniej jest kupić szyberdach niż bawić się w jakieś naprawy - no chyba, że to błahostka, ale u Ciebie to chyba ten sam objaw, pewnie się tryb omsknął na tej spirali, dlatego mechanizm źle pracuje. Silnik sprawny, ale nie wiem jak wygląda tryb na silniczku, u mnie szyny chyba szlag trafił.
Jak by coś to mam kompletny szyberdach na części. Pisz na priv jak coś potrzebujesz - dogadamy się cenowo.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|