Space Star 1.6 skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
BarteX01
Mitsumaniak
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-04-2011, 23:09 Space Star 1.6 skrzynia biegów
|
|
|
hej, wiatm. Właśnie jestem nabywcą space stara z 2001 roku z silnikiem 1.6. Samochód ma kilka wad(drobne kropki na lakierze) ale też wiele zalet. Martwi mnie tylko jedna rzecz: gdy chce wrzucić 1 czuję opór, tzn przesówam dzwignię na maksa w lewo a potem w górę jest opór. Gdy przesunę lekko w lewo i w górę jest ok. dodam że 2 wchodzi bez problemu
a dodam ze lekko jeczy(tak jak na wstecznym) w momencie dodawania gazu. szczególnie na 1 i 2. na 3 tylko troche |
|
|
|
 |
SiMa
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 368 Skąd: Opole; Kępno
|
|
|
|
 |
BarteX01
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-04-2011, 17:20
|
|
|
mam jescze pytanie: jaka instalacja jest dobra dla tego samochodu? i jaka jest orientacyjna cena montazu lpg? czy musi byc w nim sekwencja czy mieszalnikowa tez moze byc?
a i jeszcze jedno: polecacie jakieś warsztaty do montazu lpg w okolicach tychów?
i takie pytanie nie na temat: czy ten komputer pokazuje średnie aktualne spalanie czy średnie na pewnej trasie? |
Ostatnio zmieniony przez BarteX01 09-04-2011, 17:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
saymon
Forumowicz

Auto: SpaceStar 03 1,6 LPG
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Gru 2005 Posty: 41 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 09-04-2011, 17:47
|
|
|
Od instalacji ważniejszy jest instalator.
Forumowicze polecają:
Tychy ul Filaretów 31 GAZMOBIL
Poczytaj w dziale lpg. |
_________________ Wcześniej Cari 1.6 |
|
|
|
 |
BarteX01
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-04-2011, 17:49
|
|
|
dziękuję
nie mam zbytnio kasy na sekwencje(ok 2500?) ale czy zwykła instalacja się sprawdzi?
p.s ja jestem nie kumaty ale gdzie ten dział lpg?
nie chce zasmiecac nowym tematem: jak zamontowac radio? bo jak czytam instrukcje to wynika z niej ze oryginalny kaseciak ma przyciski sterujace komputerem i umozliwia sprawdzanie ile mozna przejechac na obecnym stanie paliwa.
albo czy mogę mieć kaseciaka i odtwarzacz? np cd mieć tam w wolnej półce, albo kupić tanią zmieniarkę? |
|
|
|
 |
saymon
Forumowicz

Auto: SpaceStar 03 1,6 LPG
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Gru 2005 Posty: 41 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 09-04-2011, 18:54
|
|
|
Czy zwykła się sprawdzi? Pewnie działać będzie i to dłużej bez napraw, wymian itp. Ale za to częste regulacje, jakieś czszczenie itd. Miałem w cari 2 gen. Jeździła prawie jak na pb (prawie z duża różnicą), ale bezobsługowa nie była. Nie masz pojęcia jak potrafi się zasyfić przepustnica, zresztą nie tylko. Wszystko co było dalej za dyszą gazową w kierunku kolektora było tłuste jakby ktoś tam smaru napchał. Z falowaniem obrotów do końca nie poradziłem sobie. Fakt na gazie przejechałem prawie 300 tyś, dopuki nie zakończyła swego żywota poza drogą. Teraz w MSS mam sekwencję, i tylko dioda od sterownika mi o tym przypomina.
Dział lpg na dole głównej strony forum w dziale warsztat.
Z radiem nie pomogę. Pamiętam że temat był przerabiany - opcja SZUKAJ. |
_________________ Wcześniej Cari 1.6 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 09-04-2011, 19:41
|
|
|
BarteX01 napisał/a: | albo czy mogę mieć kaseciaka i odtwarzacz? np cd mieć tam w wolnej półce, albo kupić tanią zmieniarkę? | Był problem z podłączeniem jakiejkolwiek innej zmieniarki niż oryginał Mistu. I o ile pamiętam nie został rozwiązany. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
SiMa
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 368 Skąd: Opole; Kępno
|
Wysłany: 09-04-2011, 19:47
|
|
|
BarteX01 napisał/a: | czy ten komputer pokazuje średnie aktualne spalanie czy średnie na pewnej trasie? |
Raczej to pierwsze, bo nie ustala się na jakiej odległości ma mierzyć. Aczkolwiek im więcej przejedziesz kilometrów od 'resetu' tym wolniej zmieniają się wartości .
A co do radia i tych przycisków to było już pare tematów.
Wartości pokazywane przez komputer można też zmieniać za pomocą klawiszy pod wyświetlaczem.
Jak napisał kolega wyżej => opcja SZUKAJ |
|
 |
BarteX01
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-04-2011, 19:57
|
|
|
bo widziałem zmieniarke za 250. czyli podłączam zmieniarke klikam przycisk cd na odtwarzaczu kaset i ok? a jak podłączyc zmieniarke? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 09-04-2011, 20:08
|
|
|
BarteX01, poczytaj Dział Car Audio najpierw.
Jest tam np. taki temat: Coś o radiach i zmieniarkach. Były tam zdjęcia i rozpiski co i jak w którym radiu można. W razie czego uderz na PW do autora tematu. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|