Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.4 MIVEC] Dziwne wskazania chwilowego zużycia paliwa
Autor Wiadomość
lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-04-2011, 14:55   

Byłem conajmniej w 6 stanach w USA i nie widziałem zeby jeżdzili na światłach ,ale co stan to mogą być inne przepisy ale znając co nieco USA wątpię żeby ktoś uchwalił tak debilny przepis .Co dadzą światła w dzięń np na Florydzie , Californi,Newadzie, czy na Hawajach i tak nikt ich w dzien nie widzi za to mają swoje 55mil /godz i nikt nie jedzie szybciej.Może ktoś zmienił wczesniej ustawienia w twoim aucie a może jest z canady?.Co do komputera to ja też staram się go obserwować żeby palił mniej ,ale jak wyjeżdzam z garażu to pierwsze metry pokazuje ok 65l/km żeby po 100 m spaść na 25 ,to mam się tym przejmować a kto udowodni że tyle nie pali po ok 1km pokazuje dobre dane więc wniosek że musi mieć jakiś odcinek żeby mógł policzyć te wartości ,pozostałe funkcje są dla mnie wystarczjące i jest wszystko co mi potrzeba .RDS u mnie działa dobrze więc masz prawdopodobnie problem radia z USA,Problem spalania chwilowego moim zdaniem nie istnieje ,jak jedziesz pokazuje jak najbardziej aktualne i dobrze mierzone spalanie ,Na postoju przecież nie skacze ci z 8l na 20 l tylko pasek pokazuje nie ekonomiczną jazdę i tyle .

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 10-04-2011, 08:21   

andrzejGb napisał/a:
bez względu w jakiej pozycji jest włacznik świateł swiatła przednie zawsze sie świecą po ruszeniu , z tego wniosek ze widocznie w USA jezdzi sie z właczonymi światłami przednimi.
to jest tzw. tryb amerykański, od skandynawskiego różni się brakiem świateł tylnych. Prawdopodobnie do wyłączenia komputerem.

joachim69 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2, M3 E36 Estoril
Wysłany: 10-04-2011, 11:37   

ale przecież ten komputer się ciągle kasuje i mamy tak naprawdę spalanie od ostatniego zapalania samochodu

MetalMania 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 MT
Wysłany: 10-04-2011, 11:56   

Wczoraj odebrałem swojego. Komputer wskazuje tak jak innym. I co z tego- są ważniejsze rzeczy do przejmowania się, niż "wskazania komputera pokładowego". Toż to nie wahadłowiec, ani nie misja na marsa.
Wrażenia z jazdy super- silniczek 2.4 to jest to :-)

joachim69 
Forumowicz

Wysłany: 10-04-2011, 12:02   

MetalMania napisał/a:
Wczoraj odebrałem swojego. Komputer wskazuje tak jak innym. I co z tego- są ważniejsze rzeczy do przejmowania się, niż "wskazania komputera pokładowego". Toż to nie wahadłowiec, ani nie misja na marsa.
Wrażenia z jazdy super- silniczek 2.4 to jest to :-)
pojeździsz trochę to zauważysz to piękne trzaskające wnętrze i parę innych rzeczy

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 10-04-2011, 13:24   

joachim69 napisał/a:
ale przecież ten komputer się ciągle kasuje i mamy tak naprawdę spalanie od ostatniego zapalania samochodu
Jest druga opcja po wejściu w memory gdzie masz żużycie paliwa od ostatniego ewentualnego kasowania pamięci ,może być np. od zakupu auta

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-04-2011, 13:27   

joachim69 napisał/a:
pojeździsz trochę to zauważysz to piękne trzaskające wnętrze i parę innych rzeczy
to mało Ci, że ja narzekam? Teraz ty zaczynasz? ;) Przecież ten Typ Tak Ma.

MetalMania 
Forumowicz

Wysłany: 10-04-2011, 13:29   

joachim69 napisał/a:
[pojeździsz trochę to zauważysz to piękne trzaskające wnętrze i parę innych rzeczy

Auto kupowałem w pełni świadomie. Ze względu na dziecko, budowę i sposób spędzania wakacji jest mi taki samochód potrzebny. Gdybym poszukiwał limuzyny wybrałbym C5 lub Lagunę III.
Jak tak bardzo Wam Outki nie pasują, toż rynek samochodów szeroki jest :-)

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 10-04-2011, 13:33   

Nie wiem co wam tak trzeszczy bo u mnie prawie nic nie trzeszczy ,czasami jak wjadę na kocie łby czy trelinkę. Generalnie jest cicho nie licząc trzeszczącego pilota do bram marki nice który wiśi przy osłonkach przeciw słonecznych :lol:

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-04-2011, 13:39   

lexus napisał/a:
u mnie prawie nic nie trzeszczy
dla niektórych "prawie" robi dużą różnicę, zwłaszcza jak mieli okazję posłuchać inne "prawie".

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 10-04-2011, 13:48   

To znaczy jakie inne które samochody są takie dobre ?Ile jeżdziśz po kocich łbach ?

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-04-2011, 20:40   

lexus napisał/a:
To znaczy jakie inne które samochody są takie dobre ?Ile jeżdziśz po kocich łbach ?
Nie muszę jeździć po kocich łbach, wystarczy po ostrym asfalcie, że o progach nie wspomnę, a mam ich kilka po drodze do domu. Jak jest nawet -1 to mam koncert jak w wozie drabiniastym. NAwet w maluchu miałem zimą ciszej, że o Octaviach nie wspomnę. Teraz mam ciszej przez pół roku na progach, ale do benzynowej Octavii2 czy nawet ze starym 1.9 to Outkowi pod względem wyciszenia baaaardzo daleko, o Superbie nawet nie wspomnę. Do Q7 4.2l nie będę porównywał, bo to również zupełnie inna kategoria cenowa. Outek ma wiele zalet, ale wyciszenie i brak trzeszczenia zimą zawieszenia, tylnej klapy cały rok czy deski do nich nie należą. Zwłaszcza, że twarda deska nie tłumi, ale rezonuje czasami.

MetalMania 
Forumowicz

Wysłany: 10-04-2011, 21:59   

rezon napisał/a:
Nie muszę jeździć po kocich łbach, wystarczy po ostrym asfalcie, że o progach nie wspomnę, a mam ich kilka po drodze do domu. Jak jest nawet -1 to mam koncert jak w wozie drabiniastym. NAwet w maluchu miałem zimą ciszej, że o Octaviach nie wspomnę. Teraz mam ciszej przez pół roku na progach, ale do benzynowej Octavii2 czy nawet ze starym 1.9 to Outkowi pod względem wyciszenia baaaardzo daleko, o Superbie nawet nie wspomnę. Do Q7 4.2l nie będę porównywał, bo to również zupełnie inna kategoria cenowa. Outek ma wiele zalet, ale wyciszenie i brak trzeszczenia zimą zawieszenia, tylnej klapy cały rok czy deski do nich nie należą. Zwłaszcza, że twarda deska nie tłumi, ale rezonuje czasami.

Z tego co mi wiadomo, to maluchy, octavie i suberby są w polsce dostępne... no, maluch trochę lat już może mieć. Nie widzę problemu z zamianą, skończy się narzekanie i będziesz mieć w samochodzie super ciszę.

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 10-04-2011, 22:38   

Rezon bez urazy . Mnie nie przeszkadza jak od czasu do czasu coś trzeszczy to jest SUV a nie limuzyna wiedziałem na co się decyduje ,tak samo z głośniejszym silnikiem .To mi poprostu nie wadzi .Mój brat jeżdzi całe życie skodami a ja tych samochodów poprostu nie trawie i nie kupię półgolfa choć by nie wiem co .Jeden lubi brunetki a drugi blondynki tak to jest i chyba dobrze :wink:

joachim69 
Forumowicz

Wysłany: 10-04-2011, 22:59   

lexus napisał/a:
Rezon bez urazy . Mnie nie przeszkadza jak od czasu do czasu coś trzeszczy to jest SUV a nie limuzyna wiedziałem na co się decyduje ,tak samo z głośniejszym silnikiem .To mi poprostu nie wadzi .Mój brat jeżdzi całe życie skodami a ja tych samochodów poprostu nie trawie i nie kupię półgolfa choć by nie wiem co .Jeden lubi brunetki a drugi blondynki tak to jest i chyba dobrze :wink:
inne suvy nie trzeszczą tzn te zaczynające się od kasy jaką trzeba dać za Outlandera z automatem

Odpowiedz do tematu