Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Carisma 1.8 GDI '99 exe kontolka SRS prędkośc
Autor Wiadomość
marcin_szymel 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-04-2011, 11:43   [Cari 1.8 GDI] Carisma 1.8 GDI '99 exe kontolka SRS prędkośc

Witam serdecznie
Jestem nowym użytkownikiem forum, szukałem tematów z podobnymi problemami jednak żaden nie oddawał do końca mojego problemu dlatego proszę o pomoc

Jestem dumnym właścicielem Carismy 1.8 GDI '99. Zakupiłem ją od mojego kuzyna około 2 lata temu i jak do tej pory nie było żadnych problemów poza falującymi obrotami, jednak nie o nie się tu rozchodzi. Autko jest sprowadzone kuzyn był pierwszym właścicielem w Polsce.

Od około 1.5 miesiąca borykam się z zapalającą się kontrolką SRS (dodam że mam poduchy w siedzeniach). Oddawałem autko do mechanika, który wymienił bezpiecznik w kabinie i faktycznie kontrolka gasła. Po pewnym czasie (za każdym razem innym) kontrolka potrafiła się znowu zapalić ale tym razem doszedł do tego kolejny objaw prędkościomierz przestał wskazywać prędkość jak i chwilowe spalanie. Dodam również, że auto zaczęło gasnąć na dojeżdżaniu do świateł manewrowaniu na parkingu, po odpaleniu na nowo wszystko wraca do normy aż do kolejnego zatrzymania lub dłuższego wciśnięcia sprzęgła na tyle że obroty zdążą opaść. Auto gaśnie tylko kiedy świeci kontrolka SRS

Zdecydowałem się pojechać do ASO podłączyć autko pod komputer (żaden znany mi fachowiec w Olsztynie nie potrafił się z nim połączyć). ASO stwierdziło brak błędów jedynie za małe napięcie w SRS które zniknęło po wymianie kolejnego bezpiecznika a autko działało bez zarzutu przez 3 tygodnie. 2 dni temu problem powrócił.

Znajomy mechanik Wymontował z auta zegary podejrzewając spięcie w zegarach jednak nawet bez nich bezpiecznik się przepalał, wymienił więc czujnik prędkościomierza (chyba gdzieś w skrzyni) jednak problem nie ustąpił.

Bardzo proszę o pomoc i pomysły pozbycia się usterki. Czy posiada ktoś może schematy do mojego modelu Carismy?
Pozdrawiam

[ Dodano: 11-05-2011, 13:50 ]
Witam
Problem rozwiązany okazało się, że jeden kabel w wiązce (gdzieś przy silniku) przetarł się i powodował spięcie
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu