Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
15-10-2007, 11:00
Problemy z zimnym silnikiem
Autor Wiadomość
kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2006, 09:49   

Krzyzak napisał/a:
no niestety - wódka jest niepalna - spróbuj,
dopiero chyba powyżej 60% lub 80% stężenia alkoholu zaczyna się palić
woda oczywiście odparowuje, nie jest spalana, w silnikach używających alkoholi (naczęściej etanol, alkohol etylowy C2H5OH) do wiązania resztek wody używa się tlenku wapna CaO, który to związek nie jest rozpuszczalny w alkoholu
Krzyżak to też był skrót myślowy, chodzi o to że wody nie wymieszasz z benzyną, a wódkę wymieszasz. Inaczej nie pozbędziesz się wody ze zbiornika tylko tak przepalisz wodę ze zbiornika nie ma innego sposobu.

K
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2006, 11:52   

" ..bzdurne gadanie.." / "...jak byś był bardziej spostrzegawczy.." co to za język Mr. Kostuch. No comments. Bardzo proszę bez wycieczek osobistych, jeśli piszesz to pisz z szacunkiem do drugiej osoby albo wcale. Dyskusja polega na wymianie argumentów a nie na obrzucaniu innych epitetami. Zwłaszcza, że temat nie jest tak oczywisty. Nie chce mi się czepiać Twoich wypowiedzi, kto je czyta sam sobie wyrobi zdanie :D Może post troche nie na temat, ale niektórzy jacyś nerwowi. :wink: Pozdrawiam

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2006, 12:34   

Sorki K poniosło mnie trochę.

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-10-2006, 16:18   

Co za Wersal - ta wuda sie pali kolego Krzyzak czy nie ???/zart
Problem nie w wodzie -denaturacie tylko w regulacji umyj Wladziu ten gaznik jak masz czas to go zdemontuj
najlepiej wes sobie szczoteczke do zebow i np.benzynke i wyszoruj przedmuchaj sprezonym powietrzem zamontuj do regulacji obrotow na benzynie masz takie biale pokretlo od strony kabiny jeszcze jedno ustaw sobie poziom benzynki w komorze plywakowej. Sprawdz jeszcze te podsysania i tak na zapas uzyj spraju do gaznikow- na koniec . A co denaturatu to prosze pamietac ze w wypadku zadkiego korzystania z benzynki to alkohol jest wrecz szkodliwy bo szybko sie rozcieczy i bedzie jeszcze wiecej wody lepiej juz raz na ruski czas umyc sobie zbiornik albo spuscic przecedzic odczekac az sie ustoi / to z baku/ i wlac spowrotemWoda zostanie na dole/. Kostuch tam z dodatkami ma troche racji ale bez przesady/ on nas wytruje-zart.

żysiu
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 17:22   

witam mam problem z odpalaniem mojemu colcikowi albo cofa sie paliwo albo woda zalewa kopułke jest to mozliwe?

[ Dodano: 06-11-2006, 20:01 ]
Wysłany: Dzisiaj 17:22

--------------------------------------------------------------------------------

witam mam problem z odpalaniem mojemu colcikowi albo cofa sie paliwo albo woda zalewa kopułke jest to mozliwe?

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 20:20   

napisz jaśniej-wiecej

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2006, 22:59   

żysiu napisał/a:
albo woda zalewa kopułke jest to mozliwe?

Bardzo możliwe. Poczytaj tutaj

Odpowiedz do tematu