|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: harpagan 15-10-2007, 11:00 |
Problemy z zimnym silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
kostuch [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2006, 09:49
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | no niestety - wódka jest niepalna - spróbuj,
dopiero chyba powyżej 60% lub 80% stężenia alkoholu zaczyna się palić
woda oczywiście odparowuje, nie jest spalana, w silnikach używających alkoholi (naczęściej etanol, alkohol etylowy C2H5OH) do wiązania resztek wody używa się tlenku wapna CaO, który to związek nie jest rozpuszczalny w alkoholu | Krzyżak to też był skrót myślowy, chodzi o to że wody nie wymieszasz z benzyną, a wódkę wymieszasz. Inaczej nie pozbędziesz się wody ze zbiornika tylko tak przepalisz wodę ze zbiornika nie ma innego sposobu. |
|
|
|
 |
K [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2006, 11:52
|
|
|
" ..bzdurne gadanie.." / "...jak byś był bardziej spostrzegawczy.." co to za język Mr. Kostuch. No comments. Bardzo proszę bez wycieczek osobistych, jeśli piszesz to pisz z szacunkiem do drugiej osoby albo wcale. Dyskusja polega na wymianie argumentów a nie na obrzucaniu innych epitetami. Zwłaszcza, że temat nie jest tak oczywisty. Nie chce mi się czepiać Twoich wypowiedzi, kto je czyta sam sobie wyrobi zdanie Może post troche nie na temat, ale niektórzy jacyś nerwowi. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kostuch [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2006, 12:34
|
|
|
Sorki K poniosło mnie trochę. |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 31-10-2006, 16:18
|
|
|
Co za Wersal - ta wuda sie pali kolego Krzyzak czy nie ???/zart
Problem nie w wodzie -denaturacie tylko w regulacji umyj Wladziu ten gaznik jak masz czas to go zdemontuj
najlepiej wes sobie szczoteczke do zebow i np.benzynke i wyszoruj przedmuchaj sprezonym powietrzem zamontuj do regulacji obrotow na benzynie masz takie biale pokretlo od strony kabiny jeszcze jedno ustaw sobie poziom benzynki w komorze plywakowej. Sprawdz jeszcze te podsysania i tak na zapas uzyj spraju do gaznikow- na koniec . A co denaturatu to prosze pamietac ze w wypadku zadkiego korzystania z benzynki to alkohol jest wrecz szkodliwy bo szybko sie rozcieczy i bedzie jeszcze wiecej wody lepiej juz raz na ruski czas umyc sobie zbiornik albo spuscic przecedzic odczekac az sie ustoi / to z baku/ i wlac spowrotemWoda zostanie na dole/. Kostuch tam z dodatkami ma troche racji ale bez przesady/ on nas wytruje-zart. |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
żysiu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2006, 17:22
|
|
|
witam mam problem z odpalaniem mojemu colcikowi albo cofa sie paliwo albo woda zalewa kopułke jest to mozliwe?
[ Dodano: 06-11-2006, 20:01 ]
Wysłany: Dzisiaj 17:22
--------------------------------------------------------------------------------
witam mam problem z odpalaniem mojemu colcikowi albo cofa sie paliwo albo woda zalewa kopułke jest to mozliwe? |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2006, 20:20
|
|
|
napisz jaśniej-wiecej |
|