SKODA ogłosiła super promocje |
Autor |
Wiadomość |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 07-11-2006, 18:13
|
|
|
hehe to nie jest smieszne ktos takie auto kupi, jako pelnowartosciowe itp .
byla kiedys taka akcja, ze gosc kupil auto ( tez Skode ) nowke funkiel z salonu ( a jak z salonu to wiadomo - auto bezwypadkowe ) i po jakims czasie przyjezdza do salonu i mowi, ze dach zaczyna pekac, po czym okazalo sie, ze dach byl szpachlowany i to nie dach pekal tylko szpachla .
pozniej okazalo sie takze, ze owa skoda spadla z lawety ktora wiozla auta do salonu ( ta i jeszcze kilka innych egzemplarzow ) po czym zostala naprawiona i sprzedana jako nowka funkiel bezwypadkowa |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 07-11-2006, 18:20
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | byla kiedys taka akcja, ze gosc kupil auto ( tez Skode ) nowke funkiel z salonu ( a jak z salonu to wiadomo - auto bezwypadkowe ) i po jakims czasie przyjezdza do salonu i mowi, ze dach zaczyna pekac, po czym okazalo sie, ze dach byl szpachlowany i to nie dach pekal tylko szpachla .
pozniej okazalo sie takze, ze owa skoda spadla z lawety ktora wiozla auta do salonu ( ta i jeszcze kilka innych egzemplarzow ) po czym zostala naprawiona i sprzedana jako nowka funkiel bezwypadkowa |
takich akcji było wiele wiele.
w TVN w uwadze była pokazywana historia gościa co alfe kupił, która okazała się bita z każdej strony...
co do tych fotek...to sa tak stare, że potykają się o własną brodę |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
|
Wysłany: 07-11-2006, 18:43
|
|
|
Hej, a możecie mi powiedzieć, dlaczego auta "utopionego" nie można sprzedać jako pełnowartościowego? Co się w nim psuje? Oczywiście tapicerka....ale czy coś jeszcze? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 07-11-2006, 18:47
|
|
|
Woda w silniku i w profilach zamkniętych karoserii niekoniecznie dobrze wpływa na całokształt. Po zalaniu silnika to w zasadzie remont kapitalny z wymiana większości elementów. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 07-11-2006, 19:13
|
|
|
heheh ciekawe jak wystrzela zalana poduszka powietrzna - czy tak jakby sie sciera mokra w pysk dostalo ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-11-2006, 19:41
|
|
|
No a nie można poczekać, aż to wszystko wyschnie? |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 07-11-2006, 19:43 Super promocje ;)
|
|
|
Były kiedyś dostępne jakieś auta po gradobicuiu, nie wiem ... Vectry chyba ...
Funkiel nówki za 6 koła mniej, czy jakos tak .... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2006, 20:22
|
|
|
kamilek napisał/a: | No a nie można poczekać, aż to wszystko wyschnie? |
Ty chyba nie wiesz co piszesz Takie auto nadaje sie tylko na złom niestety, kiedyś po powodzi u Niemca w Polsce można było kupić takie auta oczywiście niby nic im nie było ale potem okazywało sie że niestety były w tragicznym stanie rdza wpiep..ła je błyskawicznie częste awarie elektroniki etc etc... oczywiście można je sprzedawać pod warunkiem że będą one tańsze nawet o kilkadziesiąt procent i oczywiście nie można ukrywać że są po powodzi!! |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2006, 20:25
|
|
|
"fajna" mi promocja topielcow - wspolczucie dla ich przyszlych wlascicieli |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 07-11-2006, 20:37
|
|
|
kamilek napisał/a: | No a nie można poczekać, aż to wszystko wyschnie? |
Jak wyschnie to już go pewnie ruda zeżre a np. poduche sie moga posklejać i przy wystrzale po prostu dostaniesz cegłą w twarz, itp. itd. a silnik to na złom, elektryka nasiąknięta wodą też zajefajnie działa |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-11-2006, 21:45
|
|
|
Dobra, wiem, że jestem upierdliwy, ale ciekawość mnie zżera (pewnie jeszcze bardziej, niż korozja te auta ) Czy takie auto jest już z góry skazane na złom, czy są elementy, które da się odratować? Jakbym poszedł do takiego zalanego samochodu (oczywiście po uprzednim wysuszeniu go) i spróbował odpalić, to co by się stało? Zapaliłby? A może małe zwarcie? |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 07-11-2006, 21:59
|
|
|
No jak ma wodę w cylindrach/kadłubie/kolektorach/whatever to efekty były by ciekawe np. w stylu pogiętych korbowodów itp. |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|