Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Eventy motoryzacyjne dziejące się w Małopolsce
Autor Wiadomość
mystek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 2014
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2011, 19:52   Rozpoczęcie sezonu VAG - 17.04.2011 - Kraków, Czyżyny

Chciałbym rzucić linkiem filmu mojej produkcji dla osób, ktore nie wiedzą, że takie rzeczy się dzieją w Krakowie :) . Jeśli temat się tutaj nie nadaje, to proszę o przesunięcie do odpowiedniego działu.

http://www.youtube.com/watch?v=J_i8Svny0jw

Na pewnym forum powstał pomysł zorganizowania takiego mega spota miłośników japońskich marek samochodowych. Na razie projekt raczkuje, ale prosiłbym o Waszą opinię, czy pisalibyście się na coś takiego?

Dodam tylko, że np na spocie forum PasswordJDM połączonym z klubem Hondy Prelude pod krakowskie M1 zjechało się ok. 30 samochodów z Małopolski i Krakowa, ale i były jakieś mazowieckie blachy również. Wczoraj również był spot Małopolskiego Klubu Hondy razem z Mazdą Speed również w Czyżynach i zjawiło się tak na oko 15 samochodów. Moim zdaniem taki mega spot jest generalnie do zorganizowania (w zasadzie wiele niepotrzeba, ot spontan :) ). Proszę o Waszą opinię.
to 15. maja. Miał być 8. maja, ale wtedy jest Tuning Show, więc może być wielu nieobecnych.
Wstępnie termin
Volvo V40 T4 08.2014 - 01.2019
Toyota MR2 SW20 04.2017- ...
Mitsubishi Lancer Sportback 11.2018 - ...

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 19-04-2011, 00:57   

:mrgreen: :mrgreen: Ja słyszałem że wczoraj na spocie Hani i Madzi było ponad 30 wozów :)

Generalnie trzeba ogarnąć spoty MM w małopolsce żeby myśleć o organizacji takiego spotu o którym piszesz. Szkoda sobie robić obciachu z 2 autami :) :mrgreen:

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

mystek 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-04-2011, 06:59   

#Adaho - ee, 30 nie było, widziałem zdjęcia i licząc samochody na nich, to było około 20-25 samochodów. Na fotach widać 20, więc tam plus te 5 samochodów które mogły dojechać albo już pojechały ewentualnie. Tak czy siak sporo moim zdaniem :) . Wiadomo, że na VAGu to była masa, na oko to spokojnie ponad 100 samochodów.

Byłem na spotach Coltmanii i na spocie małopolskim (też ostro zaniedbane, to był dopiero 3. oficjalny spot małopolski, także sobie wyobraź :) ) było nas 5-6 samochodów i 7 się jakoś spóźnił. Na spocie Małopolska-Śląsk było 10 samochodów w Olkuszu. Niech na takiego spota "japońskiego" wpadnie nawet 6 Coltów + myślę, że spokojnie z 10 Mitsumaniaków, nawet chociaż na chwilę, żeby popatrzeć na takie bezprecedensowe wydarzenie :) . To już jest ekipa 15 samochodów :) .

Tu 15, Hond pewnie z 30-50, Nissanów niech 15 nawet wpadnie, Toyoty, Mazdy, Subaru itp, to uzbiera się ładna liczba wg mnie :) .

Póki co, tak jak pisałem - projekt raczkuje, ale wierzę, że dojdzie coś takiego do skutku. Najważniejsze, żeby zrobić takiego pierwszego spota oficjalnego i zrobić z tego tradycję, co roku się tak spotykać, jak VAG. U nich już 6 rok leci, a pewnie na początku też nie było dużo samochodów :)

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 19-04-2011, 20:59   

mystek napisał/a:
#Adaho - ee, 30 nie było, widziałem zdjęcia i licząc samochody na nich, to było około 20-25 samochodów. Na fotach widać 20, więc tam plus te 5 samochodów które mogły dojechać albo już pojechały ewentualnie.

No widzisz Ty widziałeś na foto, a ja rozmawiałem z uczestnikami z Mazdy :)

mystek napisał/a:
Póki co, tak jak pisałem - projekt raczkuje, ale wierzę, że dojdzie coś takiego do skutku. Najważniejsze, żeby zrobić takiego pierwszego spota oficjalnego i zrobić z tego tradycję, co roku się tak spotykać, jak VAG. U nich już 6 rok leci, a pewnie na początku też nie było dużo samochodów :)

Jestem za, możesz liczyć na moje wsparcie o ile mi tylko czas pozwoli.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

Mr V 
Mitsumaniak
Just call me V

Auto: Galant e33a
Wysłany: 21-04-2011, 02:22   

połowa na tym VAGu to wieśtuning z łysym karkiem 2x2 za kierownicą. Bleh. Twój filmik mnie zniechecił skutecznie :P aczkolwiek zmontowany całkiem całkiem :)
i jeszcze trochę dogryzania z mojej strony - Najpierw masowe zakupy w CH Krokus w Realu a później jadą sobie połamać zawieszenie na starą płytę lotniska :D
Ale frekwencji pozazdrościć.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 21-04-2011, 07:02   

Mr V, bez stereotypów plisss. :roll:
Są wśród nas Golfiarze. :wink:
"Karki" też by się znalazły :mrgreen:

mystek, zaczął odkrywać życie miasta – lepiej późno niż wcale. :biggrin:

Ja osobiście nie widzę naszych Miśków wśród zaprezentowanych na filmiku aut.
Nie za bardzo uśmiecha mi się także przegląd techniczny organizowany cyklicznie przez naszą szanowną władzę – popytaj ile dowodów poleciało przez weekend w miejscach „popularnych”. :roll:
Spod Plazy przenieśliśmy się właśnie z powodu natłoku klubów...
Był okres gdzie nie mogliśmy stawać w „naszym” sektorze, bo fizycznie nie było miejsca.
Małolaty palące gumę na ręcznym przyczyniły się do zwiększonej aktywności mundurowych co nie jest zbyt przyjemne.
Jak zauważyłeś większość z nas z tego typu „przyjemności” już wyrosła.

mystek 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-04-2011, 07:15   

#Mr V - przesadzasz. Byłeś tam? Widziałeś? Było kilka wsiurskich aut faktycznie. Natomiast byłem tam, widziałem i 70% samochodów było co najmniej fajnych i ładnych, 25% to samochody raczej utrzymane w serii, bez rewelacji jakiś, no i te 5% to wieś tuning. A to, jak wyglądają ludzie wcale nie znaczy, że są jacyś popieprzeni, nie możesz oceniać nie znając ich.

#MKM - hehe, wiem co się na mieście toczy :P . Ostatnimi czasy zaliczyłem spota PasswordJDM pod M1, wizytę na już z deka zapomnianych Rybitwach z Browarem w roli głównej, no i tego VAGa, a wcześniej Coltmania 2 razy :) .

Co do policji, to na VAGu nie było żadnej (no chyba, że po cywilnemu :mrgreen: ) . Żadnych ekscesów, przyjacielska atmosfera. Tam nie ma ścigask żadnych, także do czego mają się przyczepić? Co najwyżej do ludzi popijających piwko, o ile w ogóle podjedzie tam jakiś radiowóz. Jedyne co mi się nie spodobało na tym VAGu, to to, że niektórzy ludzie zostawiali śmieci po sobie, tj butelki po piwie najczęściej :/. To już kwestia indywidualna człowieka, tego nie da się upilnować, wiadomo.

Mr V 
Mitsumaniak
Just call me V

Wysłany: 21-04-2011, 14:40   

Nie bijcie Panowie, troszke humoru chciałem wprowadzić ;)
Bardzo fajnie, że w krakowie są organizowane takie imprezy, jeszcze lepiej, że jest tylu chętnych. Wiadomo, że gdyby to dopracować i w jakiś sposób "zalegalizować"-znaleźć sponsora itp to byłoby jeszcze lepiej, bo można by zorganizować różne konkursy. Swoją drogą w 100% legalny porządny spot (taki z karetkami itd) musi kosztować a co za tym idzie organizuje się takie rzadziej. Ciężko znaleźć złoty środek.

Co do karków i wieśtuningu - wszędzie sie takie trafią i tak jak w przypadku tego co pisał mystek, że ludzie nie zbierają po sobie śmieci - na to się nie ma wpływu.
mkm z karkami bywa różnie, jedni są mili, innych lepiej unikać. Ale dobrze mieć paru po stronie MitsuManiaków :D

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Wysłany: 24-04-2011, 13:13   

Mr V napisał/a:
Co do karków i wieśtuningu - wszędzie sie takie trafią

Nie obrażaj Mitsumaniaków ! Wieśtuningu u nas nie uświadczysz a z karków jest tylko Marcin ale on swoich nie bije.

Mr V 
Mitsumaniak
Just call me V

Wysłany: 25-04-2011, 21:57   

HouseM napisał/a:
Mr V napisał/a:
Co do karków i wieśtuningu - wszędzie sie takie trafią

Nie obrażaj Mitsumaniaków ! Wieśtuningu u nas nie uświadczysz a z karków jest tylko Marcin ale on swoich nie bije.

Miałem na myśli Kraków i jego zloty, a nie Maniaków.

mystek 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-05-2011, 15:48   Eventy motoryzacyjne dziejące się w Małopolsce

Chyba brakuje takiego tematu w naszym regionie. Można tutaj wrzucać zdjęcia, filmy, opisy itp jakiś eventów motoryzacyjnych, na których byliście. Świat nie kręci się przecież tylko wokół Mitsubishi :)

do moderatora - jeśli można przerzucić wątek - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=63063 - do tego tematu, to byłoby super :)

W niedzielę odbył się spot miłośników japońskiej motoryzacji w Plazie, z powodu deszczu nad Krakowem. Oto 2 filmy z tego spota:

http://www.youtube.com/watch?v=JH4DHdUy5jw

http://www.youtube.com/watch?v=A31A4ObXDME

Co do samego spota, to na oko przybyło około 40 samochodów, więc nie jakoś szałowo, ale niestety pogoda popsuła wszystko. Co do obecności, to najwięcej było z klubów Hondy i Mazdy. 3 samochody z Mitsumaniaków (dzięki Jackall jeszcze raz) i Coltmanii. 2 z Suzuki, 1 z Corolli, 1 z Lexusa i 1 z Toyoty oraz bodajże 2 lub 3 z klubu Toyoty MR2 oraz 3-4 z Nissan 100NX klubu.

Na pewno interesująca jest sprawa prawna. Otóż po zjechaniu się nas podeszła do nas ochrona, że nie można robić zdjęć na parkingu Plazy i prosili nas o schowanie sprzętu (widać wyżej, jak go pochowaliśmy :P ). Ponadto 2 razy przejechał radiowóz i... tyle. Radiowozy nawet się nie zatrzymały, ot tylko zrobili patrolowy przejazd obok nas.

Co do przebiegu spota, to niestety, ale nie obyło się bez wieśniactwa. Niestety nie umiało się zachować kilku kierowców na rejestracjach KBC i KBR bodajże, oraz ludzie z 100NX Klubu, którzy warczeli swoimi samochodami, upalali je na zimnym, palili gumę (próbowali przynajmniej) itp. Była jeszcze gimnazjalna akcja ze znalezionym chorym gołębiem na rurach pod sufitem parkingu, którego zrzucił na ziemię jeden koleś właśnie z klubu 100NXa. Klub ten dostał ostrzeżenie, że jeśli coś takiego się powtórzy, to nie będzie już zapraszany na tego typu spoty. Ludzie wymagają jednak kultury.

No i jakieś fotki zrobione przez kolegę z Lexusa, którego miałem przyjemność poznać :)

Szkoda, że zrobił foty, akurat najbrzydszym samochodom na spocie z wyjątkiem 1. foty i ostatniej :P
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 18-05-2011, 12:45, w całości zmieniany 1 raz  

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 18-05-2011, 13:52   

Uważam, że to ważny temat więc go przykleiłem. Fajny pomysł Mystek.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

mystek 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-08-2011, 16:36   

Odbył się kolejny spot fanów japońskiej motoryzacji w Czyżynach, na pasie lotniska. Pogoda dopisała, samochodów zjechało się około 30, także bez tragedii :) . Było przyjemnie. Fotki:

Foty danon (Seat Ibiza Klub Polska) - http://imageshack.us/g/856/dsc0332u.jpg/

Foty Dissnej (Małopolski Klub Hondy) - https://picasaweb.google.com/115976037742843636682/SpotFanowJaponskiejMotoryzacji21082011?authkey=Gv1sRgCMOiiK3Ug6zMcg

Foty ragandbones (Małopolski Klub Hondy) - http://imageshack.us/g/26...6/img4922g.jpg/

Foty mikeflasher (Lexus Klub Polska) - http://imageshack.us/g/15...f4169kopia.jpg/

Jackall 
Mitsumaniak

Auto: EA5W, Actros 1841
Wysłany: 24-08-2011, 18:13   

Szkoda że nie dałeś znać na forum albo chociaż na pw :evil:

Renault Megane RXT 1.6 '99 - jest Myszki
Mitsubishi Galant 2.5 '98 - jest
Suzuki Swift 1.3 GS mk3 '94 - był
Opel Omega A 2.0 GL '91 - był
Fiat 125p 1.5C ' 86 - był NAJLEPSIEJSZY :D

Nie ma ciemnej strony księżyca, w rzeczywistości jest cały ciemny