Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxA] prosba
Autor Wiadomość
dawido 
Forumowicz

Auto: galant 2.4gdi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-04-2011, 11:33   [EAxA] prosba

mam pytanie
jak sie dowiedziec co i kiedy bylo wymieniane w autku?
jestem 1 wlascicielem auta w polsce pisalem maile do serisu gdzie galancik byl serwisowany ale niestety zonk
ksiazeczke serwisowa posiadam ale nie sprycham po dojtsz:)
help

bieniak 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6
Wysłany: 23-04-2011, 11:52   

hmm.poszukaj wśród znajomych czy ktoś szprecha po niemiecku.Jeszcze czy samochód był kupiony przez Ciebie czy od handlarza,jeżeli od handlarza istnieje możliwość że książka serwisowa jest podrobiona(częsty proceder w Polsce)
Porób skany wrzuć na forum i może ktoś coś powie:)

danielxc717 
Forumowicz

Auto: w poszukiwaniu gala 2.0/ 2,5v6
Wysłany: 23-04-2011, 15:12   

Ja książce bym nie wierzył. Kupujesz autko wymieniasz odrazu- kpl rozrząd, olej, płyn chłodniczy, do sprawdzenia- amory, klocki, tarcze, ogumienie, i stan silnika.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 23-04-2011, 16:20   

Proszę edytować temat zgodnie z regulaminem.

wojtas JDM 
Mitsumaniak

Auto: EA3A SPORT EDITION
Wysłany: 04-05-2011, 13:55   

dawido, widzę, że masz taki sam sprzęt jak ja więc dla dobra Twojego rekina zrób tak jak pisze danielxc717, wymień rozrząd i wszystkie paski do tego płyny i przejedz się na szarpaki jak chcesz mieć pewność czy z zawiasami wszystko OK. Mi brakowało też 20 tys. do wymiany rozrządu ale zrobiłem go teraz i tak przecież musiał bym go wymienić a po co balansować po linie i czekać co do kilometra.
Pewnego razu Japończyk wyjechał do Ameryki na wycieczkę. Ostatniego dnia pobytu złapał na ulicy taksówkę oraz kazał zawieźć się na lotnisko. Kiedy tak jechali, nadjechała Honda i wyprzedziła taksówkę. Wtedy Japończyk wychylił się przez okno i krzyknął : "Honda, baldzo siybka! Zlobiona w Japonii!". Chwilę potem taksówkę wyprzedziło Mitsubishi. Japończyk znowu wykrzyczał: "Mitsubishi, baldzo sibka! Zlobiona w Japonii!". Ta sama sytuacja powtórzyła się z samochodem marki Toyota: "Toyota, baldzo sibka! Zlobiona w Japonii!".
Kierowca już czerwieniał ze złośći, ale siedział cicho. I tak powtarzało się przez parę jeszcze samochodów. Wreszcie, taksówka zajechała na lotnisko, a koszt podróży wyniósł 300 $. Japończyk zaoponował: "Wah.. baldzo dlogo!". Kierowca wykrzyknął: "Taksometr, bardzo szybki! Zrobiony w Japonii!"

Odpowiedz do tematu