|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wakacje 2011 co wybrać ? |
Autor |
Wiadomość |
jarekrk
Mitsumaniak

Auto: E46 323
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2011, 20:59 wakacje 2011 co wybrać ?
|
|
|
Witam:)
Od razu przejdę do rzeczy we wrześniu zmieniam stan cywilny i nie do końca jesteśmy pewni tylko co do wypadu za granicę:)
Chciałbym aby to było coś nie powtarzalnego , więc raczej wycieczki na Chorwacje, BUłgarie Turcję odpadają (bo to powiedzmy można zawsze zwiedzić)
Egipt Tunezja i inna afryka odpada w przedbiegach, bo po pierwsze nie mamy paszportów a po drugie nie lubię tego kontynentu i najpierw chcę całą Europę zwiedzić:)
Myślałem nad wyspami kanaryjskimi, Maltą, Kreta, Maderą, Majorką
najbardziej mi do wysp Kanaryjskich i chyba teneryfy ze względu na liczne atrakcję jak parki zoologiczne, jak park z delfinami i rekinami, lub jak po prostu ogromny park wodny.
Kasa max 5tys na dwójkę oczywiście.
HELP |
_________________ jednak po 3 galantach kolei znów na RWD |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
|
Wysłany: 23-04-2011, 14:00
|
|
|
jarekrk, za mało kasy jak na dwójkę .....
ja w tym roku maiłem zamiar brać Gala i do Portugalii ( opcjonalnie na sam koniec Hiszpanii ) sie wybrać ... ale niestety ceny Pb mnie zabiły |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 23-04-2011, 14:53
|
|
|
a może Finlandia? Kiedyś się interesowałam wynajęciem takiego domku daleko na północy. Podobno jest to w rozsądnych granicach cenowych No i renifery można spotkać wolno biegające po lesie |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
|
|
|
|
 |
jarekrk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-04-2011, 15:47
|
|
|
jak za mało?
z TUI lub Itaki czyli 2 biura do których mam największe zaufanie od 2300 zaczynają się teraz oferty na wrzesień, czyli powiedzmy pod koniec sierpnia i tak będzie trochę taniej:)
nie za mało Nawet na Madere można za tą kasę znaleźć ale to już na farta.
http://www.itaka.pl/stron...H%5Bileosob%5D=
od 2300 w góre kanary
http://www.tui.pl/wyniki-...ry=&cena=&food=
też od takiej kwoty
http://www.rainbowtours.p...taOd=2011-09-20
tutaj od 2200
także spokojnie , jeżeli teraz są takie ceny to pod koniec sierpnia i tak będzie jeszcze taniej
Był ktoś na wyspach kanarkowych?
Co o nich można powiedzieć?
Skandynawia odpada w 100% |
|
|
|
 |
koszmarek

|
Wysłany: 23-04-2011, 18:42
|
|
|
Byłam sto lat temu na Teneryfie. Generalnie wulkan, plaża zalana lawą, ten zoopark i indiańce. Więcej chyba nic |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
jarekrk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-04-2011, 19:04
|
|
|
a park wodny ogromny ?
a to takie niby delfinarium?
a monkey park ?
od 100 lat na pewno coś poprawili? |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
|
Wysłany: 23-04-2011, 19:28
|
|
|
Finlandia jak najbardziej. To kraj Nordycki nie Skandynawia
Ja proponuę, przeciągnij przyszłą żonkę trasą: republiki nadbałtyckie - Rosja (Petersburg) - Finlandia - Wysypy Alandzkie - Szwecja - Dania (mostem ze Szwecji) - i przez Saksy do kraju.
Na pewno traska bardziej oryginalna niż Majorka
Piękne stare miasta, renifery, osady Wikingów, muzea ciekawe, rzeki, mosty, żarcie ichnie. A jakbyście pojechali dalej na północ to możecie się jeszcz załapać na białe noce. Ogólnie super |
|
|
 |
koszmarek

|
Wysłany: 23-04-2011, 19:34
|
|
|
jarekrk napisał/a: | a park wodny ogromny ? |
no ja tak właśnie nazywam to delfinarium-fokarium-zoo.. bo i papugi i nietoperze i rekiny i wszystko... tyle że to dla dzieci chyba bardziej atrakcja
Nie wiem czy poprawili, ale wydaje mi się tak jak mówi wojzi, że może coś oryginalniej a nie oklepane ciepłe kraje ;P
Ale to Twoja narzeczona- ja tylko podpowiadam.
wojzi napisał/a: | Ja proponuę, przeciągnij przyszłą żonkę trasą: republiki nadbałtyckie - Rosja (Petersburg) - Finlandia - Wysypy Alandzkie - Szwecja - Dania (mostem ze Szwecji) - i przez Saksy do kraju. |
Szalony !
[ Dodano: 23-04-2011, 19:42 ]
o ale na Kubę też warto pojechać Choćby, żeby zobaczyć zatrzęsienie Maluchów i zapalić kubańskie cygaro
Tylko że to co najmniej jakieś 8koła mieć trzeba |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-04-2011, 19:42
|
|
|
E tam szalony. Sam to kiedyś swojej małżowinie zafunduję, tylko dzieciaki podrosną.
Tylko dorzucę jeszcze obowiązkowo Norweskie fiordy no i wiadomo Nordkapp.
A Alandzkie i Finlandia są naprawdę super.
Jarek
Cytat: | Chciałbym aby to było coś nie powtarzalnego |
No to inna propozycja. Lwów - zwiedzanie Lwowa - potem pociągiem na Krym i tam: Sewastopol (flota czarnomorska) - Bachława (piękne miastecznko) - Bakczysaraj (pałac chanów krymskich, skalnie miasto, monastyr Uspieńskiego) - Sudak (produkcja win) - Jałta (wiadomo) - Symferopol (stolica Krymu, czerwone gwiazdy te klimaty).
Potem z powrotem do Lwowa przez Odessę - tam słynne schody, Opera, Centrum kultury Islamskiej (choć meczety na Krymie też są)
I do domku.
Na pewno oryginalnie, a jak dobrze rozplanujesz jeszcze wam kasy zostanie. |
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 23-04-2011, 19:54
|
|
|
wojzi napisał/a: | dorzucę jeszcze obowiązkowo Norweskie fiordy no i wiadomo Nordkapp | Mnie też to kręci -Skandynawia Nordkapp już niekoniecznie. Z pogodą tam bywa różnie - ojedziesz się parę tys. km a na miejscu okaże się, że mgła i nic nie widać
A co do "honey moona" naszego niedoszłego jeszcze żonkosia.... Jeśli lubicie plażowanie to wyjazd na jakąś wyspę rzeczywiście będzie czymś optymalnym. Taki tour jak proponuje wojzi - musielibyście to lubić, żeby mieć z tego przyjemność i miło wspominać za jakiś czas. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
jarekrk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-04-2011, 21:48
|
|
|
wiecie co jestem w miare młody mam 24 ,... o kurde już 25 lat do tej pory byłem tylko w Bułgari , CHorwacji samochodem:)
uwielbiamy z kobietą jednak plażowanie , chcemy polecieć teraz w ciepłe kraje z opcją all inclusive aby o nic się nie martwić, dlatego takie wycieczki ok ale nie jako podróż poślubną za dużo kombinowania i różnych problemów które mogą się przytrafić, teraz jedynym kłopotem ma być gdzie lecieć i z którego lotniska w Polsce
Także jak pisałem zostajemy przy:
Kanary,Malta,Portugalica,Hiszpania, Kreta
Wycieczki objazdowe zostawię sobie na czas kiedy będę miał młodsze auto i pozwiedzam samolotem Europę zachodnią całą .Do Lwowa planujemy w listopadzie w taką mini rocznicę jechać |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
|
Wysłany: 23-04-2011, 23:09
|
|
|
jarekrk, Ze swojej strony polecam czarter jachtu, lub dokoptowanie się do jakiejś ekipy, mały rejs (2 tygodnie) po Śródziemnym. Osobiście miałem farta bo dostaliśmy 1 tydzień gratisu . 1000 mil we wrześniu po Morzu, zarówno w slońcu jaki przy fajnym sztormie, na 12 metrowym jachcie super sprawa. Wyspy wysepki wulkaniy, pierduły, zwiedzanie w dzień nocą pływanie, łowienie ryb "na żyłkę z haczykiem przywizaną do palca. Zaliczyliśmy trasę: Elba, Korsyka, Sardynia, wybrzeże Tunezji, Sycylia, pod Neapolem zakończyliśmy przygodę. |
|
|
|
 |
koszmarek

|
Wysłany: 23-04-2011, 23:31
|
|
|
jarekrk napisał/a: | Kanary,Malta,Portugalica,Hiszpania, Kreta |
Kreta jest piękna, ale pod warunkiem że podróżujecie w większości sami(wypożyczacie auto np-tanio mają lub jedziecie niby pksem- są jak nowoczesne dalekobieżne autokary ) a nie same wycieczki zorganizowane(no może poza wycieczkę typu safari w góry autkami 4x4 albo zwiedzanie Pałacu Minosa) Skoro plażowanie
Kanary tak piękne nie są, a Kreta jest malutka i można szybko zwiedzić większość wyspy:) |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-04-2011, 02:12
|
|
|
jarekrk napisał/a: | uwielbiamy z kobietą jednak plażowanie , chcemy polecieć teraz w ciepłe kraje z opcją all inclusive aby o nic się nie martwić |
jarekrk napisał/a: | Także jak pisałem zostajemy przy:
Kanary,Malta,Portugalica,Hiszpania, Kreta
|
No to w takim wypadku - skoro chcesz sobie głównie z żonką poleżeć na piasku - zaraz po ślubie nie dziwię się - to w sumie wszystkie opcje są dobre.
Chyba, że od czasu do czasu zachciałoby wam się czegoś innego - ale to w sumie lokalizacja wielkiej różniczy nie robi . Ale jeśli chcecie też coś zobaczyć to w sumie chyba bym wybrał Hiszpanię: Alhambra, Gaudi, te sprawy. A, że Portugalia za miedzą to możecie też zaliczyć.
Miłego weselicha i udanej podróży. |
|
|
 |
|
|