|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Żółta kontrolka silnika |
Autor |
Wiadomość |
wtw
Forumowicz
Auto: Outlander Intense 2.0 DID
|
Wysłany: 27-04-2011, 18:39 Żółta kontrolka silnika
|
|
|
Witam, nie wiem czy ten temat w Otlanderach II 2.0 DID był przerabiany, ja przynajmniej nie znalazłem informacji. Dziś wracając z pracy na desce zapaliła mi się żółta kontrolka przedstawiająca silnik. Dojechałem do domu postawiłem samochód na parkingu, odczekałem 20 minut, odpaliłem i okazało się, że kontrolka zgasła. Przejechałem się jakieś 1-2 km ale kontrolka się już nie zapaliła, z czego się oczywiście cieszę. Umówiłem się na piątek na podłączenie do komputera, samochód jest jeszcze na gwarancji. Nie wiem czy to istotne ale z tego co sobie zakodowałem, przed zapaleniem się lampki dość ostro pokonywałem skręt w prawo na skrzyżowaniu i zaraz potem wyprzedzałem autobus (podwyższone obroty itp). Czy ktoś z Was miał podobną sytuację, co może być przyczyną takiego zachowania? Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam
Wojtek |
|
|
|
 |
banderas40
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 314 Skąd: Darłowo
|
Wysłany: 27-04-2011, 20:04
|
|
|
ja wczoraj w podobnej sytuacji miałem w swoim Pajero Sporcie 2,5 td taki sam objaw zapaliła się kontrolka, zjechałem na parking po2 odpaleniu silnika zgasła i narazie spokój. Również wyprzedzałem na wyższych obrotach. Ciekawe co to mogło być jaki błąd. |
|
|
|
 |
adrian71
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander Intense+
|
Wysłany: 27-04-2011, 20:48
|
|
|
Mi sie zaplaila jak zalałem jakieś syfiaste paliwo, auto mi podczas jazdy gasło, obroty spadaly mimo gazu w podlodze.
Drugim razem zapalala mi sie bo mialem zapchaną jakąś przepustnice w silniku, nie pamietam dokladnie jak to sie nazywa,ale mialem to wymienione na gwarancji... |
|
|
|
 |
ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2011, 15:00 Re: Żółta kontrolka silnika
|
|
|
wtw napisał/a: | Witam, nie wiem czy ten temat w Otlanderach II 2.0 DID był przerabiany, ja przynajmniej nie znalazłem informacji. Dziś wracając z pracy na desce zapaliła mi się żółta kontrolka przedstawiająca silnik. Dojechałem do domu postawiłem samochód na parkingu, odczekałem 20 minut, odpaliłem i okazało się, że kontrolka zgasła. Przejechałem się jakieś 1-2 km ale kontrolka się już nie zapaliła, z czego się oczywiście cieszę. Umówiłem się na piątek na podłączenie do komputera, samochód jest jeszcze na gwarancji. Nie wiem czy to istotne ale z tego co sobie zakodowałem, przed zapaleniem się lampki dość ostro pokonywałem skręt w prawo na skrzyżowaniu i zaraz potem wyprzedzałem autobus (podwyższone obroty itp). Czy ktoś z Was miał podobną sytuację, co może być przyczyną takiego zachowania? Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam
Wojtek |
Stawiam na turbine. |
|
|
|
 |
cimoch
Forumowicz
Auto: Outlander 3.0GT 2017
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 40 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 26-07-2011, 16:49
|
|
|
po kontroli na kompie wyjdzie co jest u Was, mi się teraz po trasie do Bułgarii zapalała z 10 razy, na miejscu okazało się, że mam pęknięty przewód do chłodnicy powietrza, pojawiło się też syczenie, ale to w ostatniej fazie |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 26-07-2011, 22:30
|
|
|
Mnie zapaliła się kontrolka silnika (mrugając).W serwisie wgrali nowe oprogramowanie do kompa i fura śmiga jak nigdy dotąd.Po kłopocie a też myślałem bóg wie co tyle że ja nie mogłem zresetowć tego mrugania nie pomogło nawet zdejmowanie klemy |
|
 |
|
|