|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[Cari 1.6] Problem z przepustnica i nie tylko |
| Autor |
Wiadomość |
pajczer
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16V GL
|
Wysłany: 16-04-2011, 14:14
|
|
|
Witam, faktycznie po przelutowaniu usterka się przez dwa dni nie pojawiała..ale wczoraj wieczorem znowu nie mogłem zapalić..co prawda nie przelutowywałem elementów smd także jeszcze się z tym pobaruje a jak nie to trzeba kupić czujnik.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
szuwar
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Kwi 2011 Posty: 2655 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 30-04-2011, 14:31
|
|
|
ja miałem przypadek nie równych obrotów i gaśnięcia, błędy z komputera po wykasowaniu wracały ... okazało się że to silnik krokowy i układ w sterowniku, zaryzykowałem na alledrogo używany korokowy, był z przepustnicą około 200 pln, i komputer 90. Teraz chodzi jak ta lala
Krokowy niby działał, ale miał zwarcie i nie chodził jak trzeba, a sterownik do tego podawał złe sygnały.
Doszedł do tego 3 elektryk, i teraz tylko do niego z problemami uderzam, a co najważniejsze normalne ceny i fachowe podejście .... jakby co w Koszalinie chętnym namiar podrzucę. |
_________________ VOLVO S80 T6 AWD |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 755 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 12-05-2011, 12:20
|
|
|
No to przez rok czujnik poszybował ostroooooo w górę
mogłeś podjechać teraz na spot co był w sobotę była kupa Carism łącznie z moją jak nic nie załatwisz to na następny niech Cie nawet przyholują to pewnie coś się zaradzi albo chociaż podmieni ten czujnik. |
|
|
|
 |
|
|
|