Promocyjne przeglądy Misiaków przed zimą |
Autor |
Wiadomość |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 08-11-2006, 21:04
|
|
|
Fiat, Bodajze Hyundai, Kia tez prowadza takie promocje-darmowe sprawdzenie samochodu na zime |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 08-11-2006, 21:09
|
|
|
fular napisał/a: | dlaczego w swojej ofercie nie mają w tym roku (nie wiem jak to było w poprzednich latach) promocyjnych przeglądów przed zimą | Może mechanicy w ASO Mitsu nie nudzą się Byłem dziś umówić się na przegląd po 75 kkm - termin czwartek za tydzień. Wcześniej wszystko zajęte. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 08-11-2006, 21:26
|
|
|
Opel robi darmowe akcje przeglądowe na wiosnę zwykle marzec/kwiecień |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-11-2006, 08:59
|
|
|
No może nie z zamkniętymi oczami bo tam też nikoniecznie robią spece - w niejednym warsztacie garażowym można trafić naprawdę niezłego fachurę (ja znam takiego jednego czy dwóch) i jakoś nie ufał bym bezgranicznie tym z ASO - zwykle jak w ASO sie trochę nauczy to idzie na prywatę robić a do ASO nowego-zielonego biorą i tak w kółko... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
tansky [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2006, 20:40
|
|
|
JCH napisał/a: | ...termin czwartek za tydzień... |
Niekoniecznie wynika to z nawału pracy... Wyznaczanie odleglejszych terminów może być elementem polityki marketingowej. Właśnie zareklamowałeś salon Mitsu jako mający dużo klientów, czyli dobry mimo cen.
Dam głowę, że większość 'pracy' mechaników z salonu Mitsu na Paderewa to teraz przekładanie gum na zimówki. Czyli żaden zajob.
Z drugiej strony... jedzmy g**no, miliard much nie może się mylić.
Myślmy samodzielnie. Zadzwoń do salonu w Zabrzu i sie pytnij, założę się że chłopaki nie urabiają sobie rąk po łokcie. A stan Twojego Spejsika można sprawdzić też poza salonem, być może nawet lepiej. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 09-11-2006, 21:36
|
|
|
tansky napisał/a: | Właśnie zareklamowałeś salon Mitsu jako mający dużo klientów, czyli dobry mimo cen. |
Ja nie widze w tym reklamy ... wrecz przeciwnie, ASO ktore ma pelne rece roboty raczej kiepsko wypada w moich oczach - duzo roboty = duza awaryjnosc nowych aut. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 09-11-2006, 21:46
|
|
|
arekp napisał/a: | Ja nie widze w tym reklamy ... wrecz przeciwnie, ASO ktore ma pelne rece roboty raczej kiepsko wypada w moich oczach - duzo roboty = duza awaryjnosc nowych aut. | Z tym może być różnie. Ale widziałem ten kajet z wpisami i chyba były to przeglądy, więc widać że ludziska przyjeżdzają.
Zagadam jak będę "się przeglądał".
tansky napisał/a: | Zadzwoń do salonu w Zabrzu i sie pytnij, założę się że chłopaki nie urabiają sobie rąk po łokcie. | Do Zabrza? Jechać, czekać .... Tu mam pod nosem. Mam też zaufanie. A do Her-Gum się nieco zraziłem gdy pan pijący kawę w szklance nie ruszając tyłka zza biurka zdawkowo odpowiadał na moje pytania. Odpowiadał twierdząco, a gdy przyszło do konkretów to: "eeee....", "nie wiem", "może będą", "kiedy - nie wiadomo". |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
tansky [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2006, 21:49
|
|
|
arekp napisał/a: | ASO ktore ma pelne rece roboty raczej kiepsko wypada w moich oczach - duzo roboty = duza awaryjnosc nowych aut. |
Ewentualnie - Mitsubishi jako zaje**scie-wyczesana-japońska-marka to taki sprzęt, że nikt przy zdrowych zmysłach nie odda jej pod śrubrokręt jakiemuś mechowi spod wątwocka. Oczywista bzdura. Moja Cari to Japońsko-francusko-holenderski kundel. Jeździ świetnie, ale żaden UberSoldier. Pod względem supportu Mitsu jedzie zdecydowanie na marce. |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 09-11-2006, 22:11
|
|
|
tansky napisał/a: | Pod względem supportu Mitsu jedzie zdecydowanie na marce |
...Ładny tekst, z podręcznika dla akwizytorów? |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 09-11-2006, 23:52
|
|
|
witam
To ja napisze, jak to wygląda w Volvo, bo też mają teraz taki promocyjny przegląd przed zimą i byłem z samochodem rodziców. Przegląd kosztuje 50 PLN i w ramach tej ceny jest pełna diagnostyka auta z wydrukiem co jest pilnego do zrobienia, co mniej pilnego a co w ogóle w odległym terminie. Poza tym sprawdzenie oświetlenia, jego regulacja. Pewnie coś jeszcze o czym nie wiem. Mogą wymienić żarówkę (oczywiście za żarówkę trzeba zapłacić), dolać płynu jakiegoś itp. Grubszych napraw w ramach tego serwisu zimowego nie robią. Znaczy mogą zrobić, ale nie w tych dniach co jest wyznaczona ta akcja, bo wtedy jest nawał roboty i jeśli coś poważniejszego jest do zrobienia (ja chciałem, żeby wyczyścili silniczek krokowy/przepustnice bo obroty deczko już falowały) to umawiają na inny dzień, w środku tygodnia (volvo miało akcje w weekendy). No wiec nie skorzystałem i wyczyściliśmy to sami (jest tak samo jak w GDi, a opisy są przecież na forum ). Na plus należy zapisać to że jest pełen wykaz co trzeba wymienić i tak w ramach tej listy wymieniliśmy już sobie sami, łączniki stabilizatorów (w ASO za plastikowe chcieli prawie 300 PLN a kupiliśmy metalowe za 100 PLN para). Poza tym klocki hamulcowe tył mają starczyć jeszcze na około 5 tyś km, także już na półce czeka para nowych, oryginalnych klocków volvo także za 1/3 ceny. I jeszcze jakiś ogranicznik skrętu też miał się niebawem klasyfikować do wymiany a naprawiliśmy go sami.
Więc reasumując. Przegląd o tyle fajny, że za te kilka PLN dostaje się pełną listę co trzeba zrobić. Minus jest taki, że jak ktoś liczy, że mu coś w ramach tego zrobią to się myli.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
tansky [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 08:08
|
|
|
macia napisał/a: | Ładny tekst, z podręcznika dla akwizytorów? |
Z doświadczenia niestety. |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 13:03
|
|
|
fular napisał/a: | A może nie zależy im, tzn MMC na klientach z pogwarancyjnymi samochodami. Przecież, jakby zaczęli mocniej zabiegać o nas, a ceny np. byłyby wyższe np. o 10-15% od warsztatów, to z zamkniętymi oczami byśmy naprawiali u nich swoje auta. |
Moje doświadczenia są takie, ze jakby nawet były o 10-15% niższe to bym do nich nie pojechał...
Zresztą tyczy się to nie tylko tej jednej marki
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 16-11-2006, 21:23
|
|
|
Wracajac do tematu , ...ale milo by bylo gdyby MMC chciaz swiatelka na zime sprawdzilo
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Jacek68 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 19:20
|
|
|
Czyżby temat umarł śmiercią naturalną? Nie będzie odpowiedzi?
Dodałbym jeszcze alternatywnie przeglądy po zimie, oraz sezonowe promocje na części. Pomarzyć każdemu można |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 21-11-2006, 19:33
|
|
|
Jacek68 napisał/a: | Czyżby temat umarł śmiercią naturalną? Nie będzie odpowiedzi? | A kto miałby odpowiedzieć
[ Dodano: 21-11-2006, 19:38 ]
Robson86 napisał/a: | Wracajac do tematu , ...ale milo by bylo gdyby MMC chciaz swiatelka na zime sprawdzilo
Pozdroo |
Byłoby miło gdyby MMC chociaż odpowiedziało .....
Od początku mówię, że bez sensu ten Dział na Forum w takiej postaci. |
 |
|
|
|
 |
|