|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Zasobnik powietrza w pompie ABS |
Autor |
Wiadomość |
TKLuksus
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-04-2011, 14:46 [3.2 DID] Zasobnik powietrza w pompie ABS
|
|
|
Witam,czy mógłby mi ktoś mądry podpowiedzieć jak wymienić zasobnik ciśnienia powietrza w pompie ABS w Pajero 3,2 DiD z 2005 roku?.Jest to już ten mowszymodel z cylindrycznym pojemnikiem w ksztaucie szklanki ,a nie ta starsza okrągła czarna bańka.Czy ten pojemnik można po prostu odkręcić?,ma gwint na dole?,czym to odkręcić jak nie ma żadnego widocznego uchwytu na klucz?. może opaską do filtra oleju?.Czy to wogóle wymienia się samą puszkę czy czły odlew aluminiowy z pojemnikiem i jakimś elektrycznym silniczkiem pod spodem?.Jak to zdejmnę czy zapowietrzę cały układ?
Proszę o fachową poradę i pozdrawiam-Tomasz. |
|
|
|
 |
moye
Nowy Forumowicz MoYe
Auto: MP3 3,2DID 2002
|
Wysłany: 03-05-2011, 22:20
|
|
|
Kolego zanim zaczniesz demolkę zapytaj w Serwisie Mitsubishi o akcję serwisową wymiany tej części w Pajero 3,2did wyprodukowanych w Japonii w latach 2000-2005 ...jedź do serwisu i poproś o sprawdzenie czy Twoje auto łapie się na tą wymianę...sprawdza to po nr Vin i nr części
Ja to dostałem za zupełną darmochę a do tego wymienili miarkę poziomu oleju,też była wadliwa ... |
_________________ Wysokie krawężniki dla większości są problemem ,
dla mnie wolnym miejscem parkingowym... mieszczuch |
|
|
|
 |
TKLuksus
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DiD
|
Wysłany: 03-05-2011, 23:19
|
|
|
Sprawdziłem już w serwisie,aukcja wymiany tego zasobnika obejmuję tylko ten starszy model z czarną okrągłą bańką,moja wersja jest już po zmianach i ten model się nie psuje.a jednak się popsuł. |
|
|
|
 |
moye
Nowy Forumowicz MoYe
Auto: MP3 3,2DID 2002
|
Wysłany: 04-05-2011, 14:43
|
|
|
Qrcze ,to znaczy że Japońce ukradli nie do końca sprawdzony patent ,niektóre Fordy mają prawie takie samo rozwiązanie i jest niezawodne, ciekawe o co kaman z tymi naszymi ustrojstwami... |
_________________ Wysokie krawężniki dla większości są problemem ,
dla mnie wolnym miejscem parkingowym... mieszczuch |
|
|
|
 |
|
|