wybór auta GALANT vs ACCORD vs ALMERA vs PRIMERA |
Autor |
Wiadomość |
jarekrk
Mitsumaniak

Auto: E46 323
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-04-2011, 17:27
|
|
|
nie na pewno nie almera, nissan ze względu na blacharkę odpada
a Corolla dobra kosztuję ok 16-17k co jest dla mnie chorę i w życiu bym tyle nie dał za corolle, a te taniej to są w średnio dobrym stanie:)
zobaczymy ostatecznie ile będzie kasy
jak mniej to toledo, jak więcej to civic ,lub lancer(mooooże A6) a jak jeszcze więcej to na bank lexus
chyba tak to wygląda na stan dzisiejszy |
_________________ jednak po 3 galantach kolei znów na RWD |
|
|
|
 |
misiu-bisi
Forumowicz
Auto: galant EAXX
|
Wysłany: 02-05-2011, 21:00
|
|
|
prosto i zwięźle w accorda nie włoższ gazu i jest made in gb, primere miałem gaz lubi ale rdzewieje cała i sie rozpada-made in gb, teraz mam ea2x i jest made in japan i to czuć-jak na razie nic sie nie dzieje i gaz da sie włożyć |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 03-05-2011, 15:09
|
|
|
misiu-bisi napisał/a: | primere miałem gaz lubi ale rdzewieje cała i sie rozpada-made in gb | Od kiedy Primere klepią w GB |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
misiu-bisi
Forumowicz
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 03-05-2011, 17:57
|
|
|
Ano teraz widze, że już nawet i pierwsza generacja była klepana w GB, moj bład w mysleniu polegał na tym, że bylem święcie przekonany, że primera którą jeździłem (W10) wedle VIN i informacji o niej zawartych pochodzenie wskazywało na Japonie, więc skojarzyłem ten dla całości produkcji modelu.
Ale wstyd |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 03-05-2011, 21:05
|
|
|
P10 chyba też tylko w Wielkiej Brytanii. Dlatego zrobiła sukces, bo nie było na nią wysokiego cła. |
|
|
|
 |
jarekrk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-05-2011, 21:41
|
|
|
co nic nie zmienia faktu ,że i honda robiona w Gb i nissan w GB składany i Galant typowy japoniec wszystkie mają jedną wspólną cechę
ruda.... |
|
|
|
 |
misiu-bisi
Forumowicz
|
Wysłany: 04-05-2011, 16:15
|
|
|
niestety gdyby nie te blachy w japońcach, aczkolwiek w primie gniły mi progi, nadkola i kielicy a w galu widzę że nadkola poprzedni właściciel wymieniał-reszta jak na razie zdrowa, acord to wiem że nadkola też- co do produkcji primery wydaje mi sie że w 10 to chyba była w japoni robiona, różni sie częściami od p 10, nie pamiętam już, jak byłem w klubie nissan kl pl to coś tam pisali o primerach made in japan |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 04-05-2011, 16:44
|
|
|
misiu-bisi napisał/a: | acord to wiem że nadkola też | Możliwe, ale ostatnio zauważyłem w Accordzie 98-02, że na rantach tylnych nadkoli ma założone (nie wiem czy to fabryczne) takie uszczelki chroniące rant. Widział to ktoś? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 04-05-2011, 16:46
|
|
|
Hugo, to fabryka stosowała w Roverach także to montowali. |
 |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 04-05-2011, 23:13
|
|
|
robertdg napisał/a: | Hugo, to fabryka stosowała w Roverach także to montowali. | Rover prawie jak Honda. Może warto byłoby takie coś założyć w Galancie? |
|
|
|
 |
jarekrk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-05-2011, 09:26
|
|
|
W Rekinach jest dużo typów awarii w dziale Galant techniczne, ale to pewnie ze względu na popularność tego modelu.
Czy to autko ma jakieś swoje typowe awarie?
No i czy rzeczywiście to jest dokładnie wszystko to samo co w poprzednim galu tylko inna buda czy też może jednak coś zmienili na lepsze? |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 06-05-2011, 09:59
|
|
|
Lista długa i szeroka, ale już w innych tematach były wymieniane, więc nie ma sensu powtarzać. Moim zdaniem kwestia wyboru auta w klasie D to tylko kwestia gustu, osobistych upodobań, całkowiecie subiektywne. Nie znajdziesz auta, które w zdecydowany sposób guruje nad innymi. W każdym masz awarie, słabe punkty i dobre strony. Później to już kwestia sympatii. Ludzie jeżdża np. foresterami i są zachwyceni bo mają Subaru, a wiele razy spotkałem się z opinią, że to tandetne auto w sensie wykonania, materiałów wykończeniowych. W Galancie jest podobnie. Ma kilka fajnych punktów, za które można to auto lubić, ale często są to argumenty typu "brunetki są bardziej seksowne niż blondynki"-dla jednych TAK dla innych NIE . Do tego dochodzi jeszcze trafienie w egzemplarz. Wg raportu TUV/ADAC Toyota Carina E łapała się w pierwszej dziesiatce najmniej awaryjnych aut, a w egzemplarzu, którym jeździłem od nowego psuło się wszystko co tylko można sobie wyobrazić...oraz to o czym byś nie pomyślał . Pech. Albo szczęscie-to ma wpływ na opinie.
Moim zdaniem dyskusja co lepsze: Accord, Galant czy Primera, to właśnie dywagacje czy lepsza żona blondynka, brunetka czy może ruda . |
|
|
|
 |
jarekrk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-05-2011, 11:14
|
|
|
tommyc1 napisał/a: | Lista długa i szeroka, ale już w innych tematach były wymieniane |
nie za bardzo to znalazłem , pamiętasz jak się temat nazywał?
Bo ja do tej pory byłem przekonany ,że to dokładnie takie same auta tylko inna blacha... |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 06-05-2011, 12:12
|
|
|
jarekrk napisał/a: | tommyc1 napisał/a: | Lista długa i szeroka, ale już w innych tematach były wymieniane |
nie za bardzo to znalazłem , pamiętasz jak się temat nazywał?
Bo ja do tej pory byłem przekonany ,że to dokładnie takie same auta tylko inna blacha... |
Pisząc i "liście" miałem na myśli mankamenty Galanta. Nie wiem jak wypada w porównaniu do poprzedniej wersji, bo jej w ogóle nie znam. Mój komentarz odnosił się do tematu dyskusji. |
|
|
|
 |
|