[Cari 1.9TD] Przeszczep silnika - Auto Dawca |
Autor |
Wiadomość |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 04-05-2011, 22:43 [Cari 1.9TD] Przeszczep silnika - Auto Dawca
|
|
|
Witam...
Eh i otóż nadszedł kres żywotu silnika w mojej cari. mam Pecha do tego auta albo jest ono tak wadliwe...
Silnik jest zatarty, remontować się go nie opłaca. Od wczoraj szukam silnika, ale nie łatwa sprawa znaleźć coś dobrego i pewnego. Sprawa jest taka ze znalazłem Auto które mogło by iść na dawcę ( 3000zł w dobrym stanie technicznym jeśli chodzi o silnik i skrzynie), ale z tego co czytam to polska jest takim dziwnym krajem że taka operacja nie jest łatwa. Oprócz samego silnika mógłbym przecież sprzedać inne części i trochę dało by rade odzyskać z wydanej kasy. Teraz pytania:
1. Czy złomując pojazd ja muszę go oddać na szrot czy inne badziewie ?
2. Czy jest jakiś sposób na nie oddanie auta na szrot i zarazem zezłomowanie?
3. Czy oddając auto już na szrot i zdemontowaniu sporej ilości elementów jest jakaś kara czy coś podobnego ?
4. Ogólnie jak rozwiązać sprawę z przeszczepem ?
5. Czy znacie jakieś dobre punkty gdzie mógłbym kupić sprawny silnik i nie w kosmicznych pieniądzach ? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 05-05-2011, 00:13
|
|
|
Premieros, wszystko zależy od stacji demonażu.
Teoretycznie auto powinno byc kompletne, ale to czy będzie miało silnik i części z modelu złomowanego czy np. z Żuka to już kwestia drugorzędna.
"Sztuka jest sztuka".
Teoretycznie przepis jest jeden, ale interpretacji tyle co punktów.
Najprościej Ci będzie podzwonić i popytać po demontażach w Twojej okolicy. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-05-2011, 09:09
|
|
|
Premieros napisał/a: | Czy złomując pojazd ja muszę go oddać na szrot czy inne badziewie | Jakikolwiek zakład zajmujacy się zlomowaniem i utylizacją pojazdów mechanicznych - ofkors wystawią odpowiedni kwitek
Premieros napisał/a: | Czy jest jakiś sposób na nie oddanie auta na szrot i zarazem zezłomowanie | Jest - zalezy od powyższego
Premieros napisał/a: | Czy oddając auto już na szrot i zdemontowaniu sporej ilości elementów jest jakaś kara czy coś podobnego | Teoretycznie tak - ale zalezy od punktu pierwszego
Premieros napisał/a: | Ogólnie jak rozwiązać sprawę z przeszczepem | Jeżeli jest ten sam silnik, to bez obaw, traktujesz go jako część wymienną
Premieros napisał/a: | Czy znacie jakieś dobre punkty gdzie mógłbym kupić sprawny silnik i nie w kosmicznych pieniądzach | Dobry silnik swoje kosztuje, moge zapytać pewnego człowieka, który handluje motorami tej gamy, ale za dobrego dida woła od 3 do 6tyś zł w zależności od pojemności i usprzętowienia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2011, 09:16
|
|
|
robertdg napisał/a: | Dobry silnik swoje kosztuje, moge zapytać pewnego człowieka, który handluje motorami tej gamy, ale za dobrego dida woła od 3 do 6tyś zł w zależności od pojemności i usprzętowienia |
Temat dotyczy 1.9TD - przynajmniej tak mi się zdaje. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 05-05-2011, 09:43
|
|
|
kuzi, ja ofkors wiem, ale napisałem wyżej, że gość handluje silnikami pewnej gamy F8, F9 itp itd. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 05-05-2011, 12:06
|
|
|
Jeżeli byś mógł byś dowiedzieć się o f8 to byłby wdzięczny... Cena + Stan aktualny. Jak potrzeba dam numer tel. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 05-05-2011, 18:57
|
|
|
Brak na obecną chwile silników TD |
 |
|
|
|
 |
|