Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszukiwania Lancera
Autor Wiadomość
Mike-M 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2011, 15:47   Poszukiwania Lancera

Witam serdecznie na początku,

Po rozstaniu z poprzednim autem, postanowiłem wrócić do samochodów japońskich. Początkowo poszukiwania skupiły się na Toyocie - dobre wspomnienia ze starszym modelem Corolli, ale Lancer okazuje się znacznie ciekawszą alternatywą. Najchętniej byłby to Lancer z silnikiem 2.0, krajowy, z udokumentowaną historią, no i jak najmłodszy :) Pytanie gdzie najlepiej szukać ? Na serwisach aukcyjnych jest parę egzemplarzy po 2004 roku, wyglądających ciekawie - czy to dobre źródło ? Znalazłem też ofertę w "komisie" dealer'skim (wprawdzie nie Mitsubishi) zdjęcie poniżej, ale ten jest trochę dłubnięty... Na co zwrócić uwagę przy zakupie ? Z góry dziękuje za informacje, wszelkie rady, uwagi będą pomocne. Pozdrawiam !
Michał

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-05-2011, 16:44   

Może byś się podzielił linkiem do ogłoszenia :?:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Mike-M 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-05-2011, 16:52   

Jasne Oto ono:

Ogłoszenie

MITSUBISHI_WRC
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2011, 18:41   

To ogłoszenie jest wystawiane od dłuższego czasu i... dalej nie ma chętnego na Lancera.
Ja też szukam Lancera z tym że tak do 14 tys, 8 tysiaków już mam, reszta będzie pożyczka (kredyt).

paulostan 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 2,0 kombi
Wysłany: 06-05-2011, 22:58   

MITSUBISHI_WRC napisał/a:
To ogłoszenie jest wystawiane od dłuższego czasu i... dalej nie ma chętnego na Lancera.
Ja też szukam Lancera z tym że tak do 14 tys, 8 tysiaków już mam, reszta będzie pożyczka (kredyt).

Zastanow sie ,kto Ci odda dobrego lancera za 14 tys :badgrin:

ale powodzenia można szukac ,Ja sprzedałem krajowego 2003 kombi 2,0 za 20tys tydzien temu ,dobre auto ,polecam i powodzenia

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Wysłany: 07-05-2011, 08:27   

Chciałem się wypowiedzieć odnośnie lancera, jednakże ogłoszenie wygasło, jak słusznie zauważył MITSUBISHI_WRC, auto juz stoi jakiś czas, teraz pytanie dlaczego tak długo stoi, czy jest to kwestia sprzedającego, czy auta :?:
Musiałbys niestety poprosic o więcej dokładnych zdjęć, niz takie co zapodałeś z próbki w pierwszym ogłoszeniu, po nch za wiele sie nie powie, powiem Ci jeszcze że przednie reflektory jeżeli oryginalne to niezły kąsek, żadko spotykany, pytanie czy były fabrycznie zamontowan, czy włąściciel wymienił bo:

jakieś tam miał powody

Pozdrawiam
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Mike-M 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-05-2011, 10:55   

Dzięki za zainteresowanie. Problem w tym, że auto stoi dość daleko, więc sam nie mam więcej zdjęć. Wedle ogłoszenia ma roczną gwarancję dealer'a (Peugeot :) ), więc sam nie wiem co o tym myśleć. Podzwonie, popytam i zobaczymy.

Co do ceny, jestem świadomy ile kosztuje Lancer, tak samo jak wiem, ile wart jest samochód z udokumentowaną historią i przebiegiem. Sam w zeszłym tygodniu sprzedałem samochód z książką serwisową i wszystkimi fakturami za naprawy, dzięki czemu mogę teraz pozwolić sobie na Lancera :) Zależy mi na tym, żeby mój następny samochód też był w dobrym stanie i miał pewną przeszłość.

Szukam kombi, bo mam czworonoga :) Szukam 2.0 bo zawsze miałem 1.6 i czas w końcu na coś mocniejszego.

Pozdr.

P.s.

robertdg Co do reflektorów - od razu rzuciły mi się w oczy, mam nadzieje że to nie druciarski odpowiednik, tylko oryginalny produkt. Pytanie jak się na tym poznać jak już tam będę. Czy to jest już ksenon, czy po prostu soczewka w h7

Najlepsze jest to, że ogłoszenie zniknęło z otomoto :?

MITSUBISHI_WRC
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2011, 12:28   

paulostan napisał/a:
Zastanow sie ,kto Ci odda dobrego lancera za 14 tys :badgrin:

Od jakiegoś czasu obserwuję ten http://otomoto.pl/mitsubi...-C17990095.html egzemplarz i cena systematycznie spada. Tylko teraz pytanie, czy nie było jakiś przygód a być może właściciel potrzebuję gotówki. :wink:
paulostan napisał/a:
Ja sprzedałem krajowego 2003 kombi 2,0 za 20tys tydzien temu ,dobre auto ,polecam i powodzenia

Chyba to powodzenie będzie mi potrzebne (dzięki), zostajesz dalej przy Mitsubishi czy inna marka?

EDIT: Mike-M a może ten http://otomoto.pl/mitsubishi-lancer-C12273470.html po lifcie i dobrze wygląda.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Wysłany: 07-05-2011, 12:41   

MITSUBISHI_WRC napisał/a:

EDIT: Mike-M a może ten http://otomoto.pl/mitsubishi-lancer-C12273470.html po lifcie i dobrze wygląda.

Cena zaporowa jak na 1,6. Nawet jak jest tan igła to i tak sporo. Ja nie wiem czy za 2.0 tyle bym dostał - wątpię.

Rok produkcji 2007 - trzeba by poprosić po VIN bo IMO to rok rejestracji.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 07-05-2011, 14:04   

krzychu napisał/a:
Rok produkcji 2007 - trzeba by poprosić po VIN bo IMO to rok rejestracji.

Napisane:
Data rejestracji: 02/2008

Mike-M 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-05-2011, 16:46   

krzychu napisał/a:
Cena zaporowa jak na 1,6.

No fakt, zwłaszcza, że w moim przypadku to szukam raczej 2.0 i chciałbym w tej kwocie si ę zamknąć z ubezpieczeniem i ewentualnym przeglądem - zawsze coś tam trzeba wymienić

Mike-M 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-05-2011, 16:46   

krzychu napisał/a:
Cena zaporowa jak na 1,6.

No fakt, zwłaszcza, że w moim przypadku to szukam raczej 2.0 i chciałbym w tej kwocie si ę zamknąć z ubezpieczeniem i ewentualnym przeglądem - zawsze coś tam trzeba wymienić

MITSUBISHI_WRC
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2011, 17:14   

Mike-M napisał/a:
Najlepsze jest to, że ogłoszenie zniknęło z otomoto :?

Być może wygasło, ale tu http://www.peugeot.pl/contact/car=11714/ dalej jest.

I co najważniejsze: Roczna Gwarancja Umowna
Certyfikat Jakości Pojazdu Dekra
Opieka Peugeot Assitance
Specjalna Oferta Ubezpieczeniowa
Specjalna Oferta Finansowania Zakupu
Wymiana w 30 Dni

http://apps.dekra.pl/dco_...0284f2e34436878

Chyba bez powodu nie napisali tego, chociaż jak wiadomo różnie bywa z tym co piszą (ale można spróbować a samochód będzie bez zastrzeżeń). :wink:

Mike-M 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2011, 11:48   

Jutro poniedziałek - zadzwonie, popytam. Tak się składa, że z programu "Okazja Lwa" był mój poprzedni samochód i byłem, zadowolony, ale to był Peugeot :) Jak się czegoś dowiem, to się pochwale od razu i się wyjaśni. Tak czy owak w przyszłym tygodniu się w tamte strony wybieram więc zobaczę co to :)

pablowski 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 2006
Wysłany: 09-05-2011, 09:27   

Oglądałem tego Lancerka w zeszłym roku. Zniechęciło mnie na wstępie ogólne wrażenie - nie znam się na autach aż tak żeby wychwycić na oko coś niepojącego, ale zauważyłem rdzę na tylnej klapie, brak rolety bagażnika. Sprzedawca z Golemo zapewniał mnie, że sprawdzał czujnikiem lakier i był ok, ale to by trzeba potwierdzić samemu. Przejechałem się samochodem i generalnie nic nie zauważyłem nic nipokojącego odnośnie skrzyni czy zawieszenia.
Te światła też mnie trochę zniechęciły, sprzedawca nie wiedział czy fabryczne, ale jak dla mnie wyglądają trochę zbyt dresiarsko - kwestia gustu.

Jak ja go oglądałem to stał za 29.900 zł.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu