Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba o opinie Clatronic AR 819
Autor Wiadomość
Motofreak 
Mitsumaniak

Auto: będzie e54a==>jest E54a
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2011, 16:05   Prośba o opinie Clatronic AR 819

Chce kupić nowe radio ale nie znam się kompletnie na car audio. Dzisiaj znalazłem coś takiego CLATRONIC AR 819 http://allegro.pl/60-ceny...1570939605.html chce po porostu żeby coś w miarę przyzwoicie grało, nie oczekuje nie wiadomo czego ale nie chce kupić jakiejś "chińskiej sraczki" :P dlatego proszę o pomoc :) czy może lepiej jednak kupić coś lepszego, droższego i bez BLUETOOTH, czyli PEIYING PY-3124 http://allegro.pl/peiying...1579738045.html

ewentualnie podajcie inne ciekawe propozycje max 200zł
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza
e54a MÓJ, e52a m/t TATA, e52a a/t SIOSTRA, e88a MÓJ, miejmy nadzieje e54a a/t MÓJ, colt ca0 w planach

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 30-04-2011, 21:16   

zdecydowanie Peiyng. Z doświadczenia wiem, że i tak telefon będziesz odbierał standardowo wiec bajery się nie przydadzą. Co firmowe granie to firmowe. Tak na marginesie dodam, że kiedyś kupiłem Toledo z radiem na mp3 tzw NO NAME, miał windę, pilota i cała masę bajerek. Wada: cały czas tej samej głośności podkład szumu. Nie stanowił on problemu jak słuchałeś muzy głośno, jednak w nocy jak chciałeś sobie cicho pograć to ten szum był tak denerwujący, że musiałem ściągać tony niskie żeby go nie słyszeć.

CZarNY86
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2011, 13:11   

kup lepiej używane ale normalnej marki.Które będzie naprawdę dobrej jakości.
Przez moje ręce przeleciało wiele dziwnych marek i jakość jest trochę kiłowa.
Teraz mam clarion-a za około 280 zł z USB i naprawdę jestem zadowolony.Można kupić taniej

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 03-05-2011, 13:17   

Tutaj jest trochę droższe niż planujesz, ale jest i tak w dobrej cenie.
http://allegro.pl/2011-ke...1584075302.html

CZarNY86
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2011, 13:57   

ups sorki za pomyłkę moje kosztuje troszkę więcej okolo 300 zł na ceno spr Clarion CZ200
lepiej poczekaj nazbieraj i kup coś dobrego

ten KENWOOD też jest nie zły
:o

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 03-05-2011, 19:05   

CZarNY86 napisał/a:
ten KENWOOD też jest nie zły
:o

Z czystym sumieniem mogę polecić :)

Yuppy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 DiD '03
Wysłany: 06-05-2011, 16:42   

remi napisał/a:
zdecydowanie Peiyng. Z doświadczenia wiem, że i tak telefon będziesz odbierał standardowo wiec bajery się nie przydadzą. Co firmowe granie to firmowe. (...)

Piszesz, jakby Peiying był nie wiadomo jakim cudem, a tak naprawdę jest to zwykła chińszczyzna :)

Nawet nie myśl, że kupisz dobre nowe radio za niecałe 200zł, w tym pułapie cenowym to tylko chińszczyzna, która w dodatku często się psuje i w wielu przypadkach nie nadaje się do naprawy. Jeśli chcesz coś przyzwoitego, szukaj najtańszych modeli znanych marek. Clarion jest dobry, ładnie gra, ale bezawaryjnością nie grzeszy. Trochę lepiej jest z Alpine, również jedne z ładniejszych brzmień i bardziej wytrzymałe, niestety droższe. Kenwood czy JVC też będzie dobrym wyborem. Odradzam Sonego, radia mało awaryjne, ale brzmienie mają kiepskie. Jeśli nie masz funduszy, dozbieraj - prędzej czy później zwróci się. Rodzice prowadzą sklep z car audio i już dawno przestali bawić się w chińszczyznę, bo było za dużo zwrotów. Jak przyjdzie takie radio na serwis, to albo nie da się nic zrobić, albo koszta naprawy przewyższają wartość sprzętu.

CZarNY86
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2011, 21:21   

A tu drogi kolego nie mogę się z Tobą zgodzić.Co do Clariona mam go już od dłuższego czasu nie narzekam.A mam chopla na punkcie czystego brzmienia.Co do JVC masz racje w 100% ale jeśli chce się wydać około 300-400 zł to Clarion jest ok :) No i w moim przypadku USB bez którego na dzień dzisiejszy bym się zarąbał :)

Yuppy 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-05-2011, 01:53   

CZarNY86 napisał/a:
A tu drogi kolego nie mogę się z Tobą zgodzić.Co do Clariona mam go już od dłuższego czasu nie narzekam.A mam chopla na punkcie czystego brzmienia.

Co do czystego brzmienia jak najbardziej się zgadzam. Ale co do awaryjności stwierdzam to na podstawie ilości trafień Clarionów na serwis i jakością pewnych elementów w środku. Jeśli Tobie zdarzyło się radio bezawaryjne, to niech takie jak najdłużej pozostanie :) Z tymi awariami nie ma tragedii, jednak psują się nieco częściej niż inne znane marki. Mimo wszystko Clarion będzie zdecydowanie lepszym wyborem niż Peiying czy inna chińszczyzna.

CZarNY86
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2011, 16:20   

Słuchaj,a tak na przyszłość co tam w Clarionach tak się psuje ?? Będę wiedział na przyszłość.

Yuppy 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-05-2011, 19:42   

Dokładnie nie wiem, bo nie ja serwisuje radia. Rozmawiałem swego czasu z ojcem, który zajmuje się naprawą tego typu rzeczy, bo sam myślałem nad zakupem Clariona. Odradził, bo trafiały mu się nadzwyczaj często, a jakość niektórych elementów w środku też pozostawiała wiele do życzenia. Potem mi się odwidziało i zostałem przy fabrycznym radiu :) Kiedy się go podpytam jak wrócę do domu na jakieś święta.
No i na pewno nie chcę tu psuć marki Clariona, radia uważam i tak za bardzo dobre.

gruchol 
Forumowicz

Auto: Galant 98r 2.5 v6 automat
Wysłany: 08-05-2011, 19:02   

W cenie do 200zł to ja polecam poszukać jakiejś fajnej dobrej używki, albo z nowych wybrać co będzie lepiej pasowało do auta, bo niestety w tej cenie to wielkiej różnicy nie usłyszysz na sprzęcie i wszystko będzie podobnie grało

Motofreak 
Mitsumaniak

Auto: będzie e54a==>jest E54a
Wysłany: 10-05-2011, 19:31   

ok :mrgreen: przekonaliście mnie do Kenwooda, a że dzisiaj miałem włamanie do auta :evil: i mi rozwalili panel to decyzja o kupnie radia się przyspieszyła, przynajmniej tyle dobrego, ale 3 szyby do wymiany :evil:
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza
e54a MÓJ, e52a m/t TATA, e52a a/t SIOSTRA, e88a MÓJ, miejmy nadzieje e54a a/t MÓJ, colt ca0 w planach

gruchol 
Forumowicz

Auto: Galant 98r 2.5 v6 automat
Wysłany: 10-05-2011, 20:15   

Motofreak,
Bardzo mądry wybór :lol:

CZarNY86
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2011, 09:22   

Dokładnie :)

Odpowiedz do tematu