Prośba o opinie Clatronic AR 819 |
Autor |
Wiadomość |
Motofreak
Mitsumaniak

Auto: będzie e54a==>jest E54a
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Paź 2010 Posty: 211 Skąd: Ciepielów/Lublin
|
Wysłany: 28-04-2011, 16:05 Prośba o opinie Clatronic AR 819
|
|
|
Chce kupić nowe radio ale nie znam się kompletnie na car audio. Dzisiaj znalazłem coś takiego CLATRONIC AR 819 http://allegro.pl/60-ceny...1570939605.html chce po porostu żeby coś w miarę przyzwoicie grało, nie oczekuje nie wiadomo czego ale nie chce kupić jakiejś "chińskiej sraczki" dlatego proszę o pomoc czy może lepiej jednak kupić coś lepszego, droższego i bez BLUETOOTH, czyli PEIYING PY-3124 http://allegro.pl/peiying...1579738045.html
ewentualnie podajcie inne ciekawe propozycje max 200zł |
_________________ Poziom druciarstwa w moim samochodzie był porażający a i tak wszystko działało
NO MORE DIESEL a może jednak???
V6 POWER
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza
e54a MÓJ, e52a m/t TATA, e52a a/t SIOSTRA, e88a MÓJ, miejmy nadzieje e54a a/t MÓJ, colt ca0 w planach |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 807 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 30-04-2011, 21:16
|
|
|
zdecydowanie Peiyng. Z doświadczenia wiem, że i tak telefon będziesz odbierał standardowo wiec bajery się nie przydadzą. Co firmowe granie to firmowe. Tak na marginesie dodam, że kiedyś kupiłem Toledo z radiem na mp3 tzw NO NAME, miał windę, pilota i cała masę bajerek. Wada: cały czas tej samej głośności podkład szumu. Nie stanowił on problemu jak słuchałeś muzy głośno, jednak w nocy jak chciałeś sobie cicho pograć to ten szum był tak denerwujący, że musiałem ściągać tony niskie żeby go nie słyszeć. |
|
|
|
 |
CZarNY86 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-05-2011, 13:11
|
|
|
kup lepiej używane ale normalnej marki.Które będzie naprawdę dobrej jakości.
Przez moje ręce przeleciało wiele dziwnych marek i jakość jest trochę kiłowa.
Teraz mam clarion-a za około 280 zł z USB i naprawdę jestem zadowolony.Można kupić taniej |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
CZarNY86 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-05-2011, 13:57
|
|
|
ups sorki za pomyłkę moje kosztuje troszkę więcej okolo 300 zł na ceno spr Clarion CZ200
lepiej poczekaj nazbieraj i kup coś dobrego
ten KENWOOD też jest nie zły
|
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
Yuppy
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 DiD '03
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2010 Posty: 214 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-05-2011, 16:42
|
|
|
remi napisał/a: | zdecydowanie Peiyng. Z doświadczenia wiem, że i tak telefon będziesz odbierał standardowo wiec bajery się nie przydadzą. Co firmowe granie to firmowe. (...) |
Piszesz, jakby Peiying był nie wiadomo jakim cudem, a tak naprawdę jest to zwykła chińszczyzna
Nawet nie myśl, że kupisz dobre nowe radio za niecałe 200zł, w tym pułapie cenowym to tylko chińszczyzna, która w dodatku często się psuje i w wielu przypadkach nie nadaje się do naprawy. Jeśli chcesz coś przyzwoitego, szukaj najtańszych modeli znanych marek. Clarion jest dobry, ładnie gra, ale bezawaryjnością nie grzeszy. Trochę lepiej jest z Alpine, również jedne z ładniejszych brzmień i bardziej wytrzymałe, niestety droższe. Kenwood czy JVC też będzie dobrym wyborem. Odradzam Sonego, radia mało awaryjne, ale brzmienie mają kiepskie. Jeśli nie masz funduszy, dozbieraj - prędzej czy później zwróci się. Rodzice prowadzą sklep z car audio i już dawno przestali bawić się w chińszczyznę, bo było za dużo zwrotów. Jak przyjdzie takie radio na serwis, to albo nie da się nic zrobić, albo koszta naprawy przewyższają wartość sprzętu. |
|
|
|
 |
CZarNY86 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2011, 21:21
|
|
|
A tu drogi kolego nie mogę się z Tobą zgodzić.Co do Clariona mam go już od dłuższego czasu nie narzekam.A mam chopla na punkcie czystego brzmienia.Co do JVC masz racje w 100% ale jeśli chce się wydać około 300-400 zł to Clarion jest ok No i w moim przypadku USB bez którego na dzień dzisiejszy bym się zarąbał |
|
|
|
 |
Yuppy
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-05-2011, 01:53
|
|
|
CZarNY86 napisał/a: | A tu drogi kolego nie mogę się z Tobą zgodzić.Co do Clariona mam go już od dłuższego czasu nie narzekam.A mam chopla na punkcie czystego brzmienia. |
Co do czystego brzmienia jak najbardziej się zgadzam. Ale co do awaryjności stwierdzam to na podstawie ilości trafień Clarionów na serwis i jakością pewnych elementów w środku. Jeśli Tobie zdarzyło się radio bezawaryjne, to niech takie jak najdłużej pozostanie Z tymi awariami nie ma tragedii, jednak psują się nieco częściej niż inne znane marki. Mimo wszystko Clarion będzie zdecydowanie lepszym wyborem niż Peiying czy inna chińszczyzna. |
|
|
|
 |
CZarNY86 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2011, 16:20
|
|
|
Słuchaj,a tak na przyszłość co tam w Clarionach tak się psuje ?? Będę wiedział na przyszłość. |
|
|
|
 |
Yuppy
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-05-2011, 19:42
|
|
|
Dokładnie nie wiem, bo nie ja serwisuje radia. Rozmawiałem swego czasu z ojcem, który zajmuje się naprawą tego typu rzeczy, bo sam myślałem nad zakupem Clariona. Odradził, bo trafiały mu się nadzwyczaj często, a jakość niektórych elementów w środku też pozostawiała wiele do życzenia. Potem mi się odwidziało i zostałem przy fabrycznym radiu Kiedy się go podpytam jak wrócę do domu na jakieś święta.
No i na pewno nie chcę tu psuć marki Clariona, radia uważam i tak za bardzo dobre. |
|
|
|
 |
gruchol
Forumowicz
Auto: Galant 98r 2.5 v6 automat
|
Wysłany: 08-05-2011, 19:02
|
|
|
W cenie do 200zł to ja polecam poszukać jakiejś fajnej dobrej używki, albo z nowych wybrać co będzie lepiej pasowało do auta, bo niestety w tej cenie to wielkiej różnicy nie usłyszysz na sprzęcie i wszystko będzie podobnie grało |
|
|
|
 |
Motofreak
Mitsumaniak

Auto: będzie e54a==>jest E54a
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Paź 2010 Posty: 211 Skąd: Ciepielów/Lublin
|
Wysłany: 10-05-2011, 19:31
|
|
|
ok przekonaliście mnie do Kenwooda, a że dzisiaj miałem włamanie do auta i mi rozwalili panel to decyzja o kupnie radia się przyspieszyła, przynajmniej tyle dobrego, ale 3 szyby do wymiany |
_________________ Poziom druciarstwa w moim samochodzie był porażający a i tak wszystko działało
NO MORE DIESEL a może jednak???
V6 POWER
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza
e54a MÓJ, e52a m/t TATA, e52a a/t SIOSTRA, e88a MÓJ, miejmy nadzieje e54a a/t MÓJ, colt ca0 w planach |
|
|
|
 |
gruchol
Forumowicz
Auto: Galant 98r 2.5 v6 automat
|
Wysłany: 10-05-2011, 20:15
|
|