[CY3A 1.8] Otwieranie bagażnika z pilota |
Autor |
Wiadomość |
beti
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-04-2011, 15:50 [CY3A 1.8] Otwieranie bagażnika z pilota
|
|
|
Mam gratisowy badziewny alarm, od tygodnia rozmawiam z moim ASO aby zgodnie z umową słowną bo słowną ale umową przy zakupie dorobili mi do tego pseudoalarmu otwieranie bagażnika z pilota, zamykanie samochodu i uzbrajanie alarmu becz czujek w środku (na stacji benzynowej zamykam auto z dzieciakami w środku) i nadal nie mam konkretów. Da się czy się nie da?
PS.
Dlaczego pilot do alarmu jest w kluczyku? Gdybym nie chciał alarmu dostałbym inne kluczyki czy każdy lancer ma alarm a oni ściemniają że go montują? |
_________________ (o: |
|
|
|
 |
zelu
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan
|
Wysłany: 29-04-2011, 16:03 Re: Otwieranie bagażnika z pilota
|
|
|
beti napisał/a: |
PS.
Dlaczego pilot do alarmu jest w kluczyku? Gdybym nie chciał alarmu dostałbym inne kluczyki czy każdy lancer ma alarm a oni ściemniają że go montują? |
w kluczyku jest centralny zamek... a w aso zakladaja alarm uzbrajany razem z centralnym zamkiem |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-04-2011, 19:13
|
|
|
beti napisał/a: | dorobili mi do tego pseudoalarmu otwieranie bagażnika z pilota |
Chodzi Ci o to, żeby bagażnik otwierał się z pilota niezależnie od drzwi? Tzn. żeby dało się otworzyć sam bagażnik przy zamkniętych drzwiach? A po co?
Przypomniało mi się, że w Mondeo jest w kluczyku osobny przycisk do bagażnika, można go otworzyć przy zamkniętych drzwiach i jak go zatrzaśniesz, to już nie musisz zamykać z pilota, po prostu dalej jest wszystko zamknięte i uzbrojone... Tyle, że nie musisz jeszcze raz naciskać przycisku... Oto Ci chodzi? To chyba się nie da
A tak na marginesie, to każdy alarm jest "pseudoalarmem", który zawodowcy rozbrajają w sekundy...
PS. A co do nieuzbrajania czujek, to zależy to od typu alarmu, czasami jest to np. dłuższe przytrzymanie przycisku itp. Pytanie, czy Twój alarm to umożliwia. Każde ASO montuje inne alarmy, nie ma czegoś takiego jak "alarm fabryczny". |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-04-2011, 09:05
|
|
|
a wy w SB nie posiadacie przycisku do bagaznika w pilocie?
w sedaniku to calkiem uzyteczne... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
|
Wysłany: 30-04-2011, 20:38
|
|
|
gzesiolek napisał/a: | a wy w SB nie posiadacie przycisku do bagaznika w pilocie? |
Nie, bo w odróżnieniu od sedana my mamy przycisk otwierania w klapie |
|
|
|
 |
piomic
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 737 Skąd: wiesz, że ja to ja?
|
Wysłany: 30-04-2011, 21:28
|
|
|
I na światłach albo w korku każdy żul może go wam otworzyć. Brak tego guzika na klapie to bardzo dobry patent. |
_________________ Pamiętasz co obiecywała? |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
|
Wysłany: 01-05-2011, 11:34
|
|
|
piomic napisał/a: | I na światłach albo w korku każdy żul może go wam otworzyć |
Jest jeszcze przycisk zamykania zamków od środka, działa także na bagażnik... |
|
|
|
 |
fargo
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Sty 2009 Posty: 347 Skąd: KrakówNH
|
Wysłany: 01-05-2011, 13:26
|
|
|
piomic napisał/a: | I na światłach albo w korku każdy żul może go wam otworzyć. Brak tego guzika na klapie to bardzo dobry patent. |
No z tym że ten guzik jest nieaktywny przy włączonym silniku działa wtedy tylko wajcha obok fotela. Przynajmniej tak jest u mnie z Keyless. |
|
|
|
 |
piomic
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 737 Skąd: wiesz, że ja to ja?
|
|
|
|
 |
|