[2.8 TD] Dodatkowy czujnik oleju |
Autor |
Wiadomość |
hajmanek
Forumowicz
Auto: shogun 2,8 tdi gls
Kraj/Country: UK
Pomógł: 7 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 252 Skąd: gogle
|
Wysłany: 08-05-2011, 19:11 [2.8 TD] Dodatkowy czujnik oleju
|
|
|
Mam pytanie, chcialbym zamontowac dodatkowy czujnik oleju (temperatury). Jedyne miejsce ktore znalazlem jest juz zajete przez czujnik cisnienia (z przodu silnika przy glowicy). Wiem ze w niektorych modelach byly mmontowane przy chlodnicy oleju. Jest tam pare zatyczek ale w ktorym miejscu jest olej nie mam pojecia. Wie ktos moze? Z gory dzieki za podpowiedz. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 08-05-2011, 21:05
|
|
|
w chlodnicy oleju da się zamontować , trzeba tylko przegwintować zaslepkę jedną z dwóch po drugiej stronie od wejscia przewodów ciśnieniowych i tam wkręcić czujnik, nie kombinowałem z tym ale jak zmieniałem chłodnicę u siebie to wydaje się możliwe.Tylko nie wiem czy wskazania w tym miejscu będą zgodne z temperaturą oleju w silniku. |
|
|
|
 |
hajmanek
Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2011, 22:48
|
|
|
A w tym miejscu przy podstawie filtra? Jest tu jakas zaslepka |
|
|
|
 |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 09-05-2011, 23:10
|
|
|
hajmanek napisał/a: | A w tym miejscu przy podstawie filtra? Jest tu jakas zaslepka | Masz dwie do wyboru: jedna nad podstawą filtra (wychodzi pionowo do góry) śruba M8, a druga identyczna (też do góry) z przodu tej podstawy. W sumie oby dwie są na chłodnicy oleju, jedna na wejściu a druga na wyjściu, więc zależy która temperatura Ciebie interesuje, musisz przetestować |
|
|
|
 |
hajmanek
Forumowicz
|
Wysłany: 10-05-2011, 00:20
|
|
|
Ok, dzieki za podpowiedz. W wolnej chwili bede mial znowu troche zabawy. Pozdrawiam i + |
|
|
|
 |
|