|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stacyjka |
Autor |
Wiadomość |
snufkin
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1,9 did 102km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-05-2011, 17:02 Stacyjka
|
|
|
Mam pytanie które mnie bardzo ciekawi. W czasie przeprowadzek bo częst były posiałem zapasowe kluczyki od SS, został tylko jeden w którym teraz guma się sypie. Gość od dorabiania zaśpiewał sobie dzisiaj 300 zł. Na alledrogo cenią sobie za stacyjkę maks 150 z 2 kluczami. Czy muszę kupić stacyjkę od DIDa czy wersja od benzyny też może być? Czy stacyjka od DIDa po fejsie też będzie pasować do SS z 2002 przed fejsem i czy stayjka od starszego też będzie pasować? Proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
tremba
Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8 Long AT
|
Wysłany: 11-05-2011, 17:19
|
|
|
300 PLN to dosc drogo. Jak dzis "korygowalem " zamek w subarynie to widzialem na cenniku 150-200 PLN. No chyba ze kolo liczy sobie dodatkowo za kodowanie. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 11-05-2011, 18:17
|
|
|
Jak kupisz stacyjkę z kluczami to do twojego immobilisera nie będą pasowały i trzeba będzie dodatkowo płacić za dorzucenie kluczy. Lepiej poklej klucz który masz i dorób drugi u jakiegoś tańszego gościa od kluczy. Możesz zrobić jeszcze inaczej, czego nie polecam, wyjmij delikatnie pestkę od immo ze starego klucza i przyklej ją przy odbiorniku stacyjki a następnie dorób dwa zwykłe klucze za parę złotych. |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 16-05-2011, 13:49
|
|
|
plecho1 napisał/a: | Jak kupisz stacyjkę z kluczami to do twojego immobilisera nie będą pasowały i trzeba będzie dodatkowo płacić za dorzucenie kluczy. Lepiej poklej klucz który masz i dorób drugi u jakiegoś tańszego gościa od kluczy. Możesz zrobić jeszcze inaczej, czego nie polecam, wyjmij delikatnie pestkę od immo ze starego klucza i przyklej ją przy odbiorniku stacyjki a następnie dorób dwa zwykłe klucze za parę złotych. | po co przyklejać gdzieś obok? jak w mazdzie połamałem klucz obyło się bez kodowania, a immo oczywiscie mam...
nie jestem pewien czy w mitsu taki myk przejdzie, ale ja zaniosłem do gościa rozwalony kluczyk, ten go zeskanował, wyjął kostkę immo ze starego, przełożył do nowego, dorobił klasycznie ten drugi i wszystko lata jak trzeba... nawet lepiej niz oryginalny |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-05-2011, 13:56
|
|
|
Jeśli immo jest sprawne to bez pestki w kluczyku nie odpalisz auta a jeśli chodzi o przyklejenie, to podałem najtańszą możliwość na dorobienie dwóch działających kluczy ale niezbyt bezpieczną, dlatego jej nie polecam. |
|
|
|
 |
|
|