Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Galant 96r 2.0TD Wymiana sworzni w wahaczu Drobne pytanie.
Autor Wiadomość
Piotr_MC 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant V 1996r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2011, 14:02   Galant 96r 2.0TD Wymiana sworzni w wahaczu Drobne pytanie.

Witam
Przymierzam sie do wymiany wahaczy dolnych lewych(prostego i wygiętego) Jest juz luz. Wyczytałem tutaj na forum że zakup samych tulei i sworzni jest pewniejszy i trwalszy. I tak wiec zrobilem, dzis o 16 mam do odbioru 2 sworznie oraz 3 tuleje gumowe.. I teraz Moje pytanie brzmi, W sklepie nie byli pewni co do sworzni, ksiazka opisuje sworzen ale nie dokoladnie gdzie on jest...Czy sworznie od wahaczy są rozbieralne? Wahacz dolny prosty i wygiety posiada takie same sworznie? Wiem ze z tulejami nie bedzie problemu ale jak sie sprawa ma ze sworzniami?
Prosze pilnie o odpowiedź, gdyz mam prawo zwrotu sworzni a wtedy pozostaje kupno kompletnych wahaczy.

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 16-05-2011, 16:25   

Piotr_MC, w dolnych wahaczach,sworznie można wymienić tylko w wyspecjalizowanym warsztacie.Wahacze nie są rozbieralne!
Jedynym sworzniem,który możesz wymienić sam,to sworzeń wahacza górnego.

Nie kupuj tych sworzni,bo Ci się nie przydadzą 8)

Pozdro.:)

andi18 
Mitsumaniak

Auto: Galant E52A 1.8 4G93+LPG 96'
Wysłany: 16-05-2011, 19:45   Re: Galant 96r 2.0TD Wymiana sworzni w wahaczu Drobne pytani

Piotr_MC napisał/a:
Witam
Wahacz dolny prosty i wygiety posiada takie same sworznie? Wiem ze z tulejami nie bedzie problemu ale jak sie sprawa ma ze sworzniami?
Prosze pilnie o odpowiedź, gdyz mam prawo zwrotu sworzni a wtedy pozostaje kupno kompletnych wahaczy.

Piotr_MC, te sworznie nie są takie same, przeczytaj te tematy i bedziesz wiedział więcej niż większość sprzedawców w sklepach motoryzacyjnych :) :

http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

Jeśli piszesz o kupnie nowych wahaczy to powtórzę swój post o regeneracji:
Ja polecam regenerację:
- bananów; sworzeń ok 100 zł ( większość warsztatów zajmujących się zawieszeniem to robi) + własna tuleja yamato ok 60 zł (neistety 555 nie ma)
-wymianę sworznia wahacza górnego - sam sworzeń 555 ok 80 zł
- oraz kupno nowych wahaczy 555 dolnych prostych (ok 200 zł na allegro) - ponieważ w pełni ich nie zregenerujesz i jak wiadomo ta część ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo(znane są przypadki wypięcia budżetowego wahacza w trakcie jazdy)

Piotr_MC 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant V 1996r
Wysłany: 16-05-2011, 21:36   

Coz w takim razie wymienie tylko tuleje. A reszte oddam, skoro sie nie da wymienic bede kombinowal z regeneracja sworzni...Na nowe wahacze dosc dobrej jakośc Mnie nie stać a kasy w błoto nie ma co ładować...Coz, bede jezdzil, pytał.A moze cos samemu wymysle. Dzieki za pomoc.

Odpowiedz do tematu