Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lusterko z GPS i kamerą cofania
Autor Wiadomość
irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-05-2011, 11:14   Lusterko z GPS i kamerą cofania

Bardzo mnie zainteresował taki gadżet jak lusterko z nawigacją GPS i podglądem z kamery cofania. Puki co znalazłem http://www.xbs.net.pl/kategoria.php?cat=11 . Bez nawigacji za to z innymi bajerami jest tego trochę więcej, ale mnie interesują tylko i wyłącznie te dwie funkcje ;nawigacja i kamera cofania.
Co o tym możecie powiedzieć ?

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 17-05-2011, 11:36   

jak jestem u wroga na delegacji, to z wypożyczalni bierzemy auta z taką właśnie nawigacją Garmina
nie powiem, żeby to był jakiś luksus, raczej kiepsko się na to patrzy
już pomijam jakość ogólnie - jedną mieliśmy już zepsutą, drugim razem lusterko było prawie urwane i opadało

jedyny plus, to to, że kabel ci sie nie wala po aucie

ja wole navi umiejscowioną tuż nad zegarkiem w Galu, albo na bocznej szybie (lewej) koło lusterka, tyle, że wtedy się szyba nie otwiera :)
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

sloniu 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 17-05-2011, 15:12   

W/g mnie mało optymalne rozwiązanie - często musisz znacznie przenosić wzrok.
Ja mam taką zwykłą navi, na przyssawie do szyby i knułem gdzie będzie najlepiej.
Organoleptycznie okazało się, że miejsce blisko lusterka to zły pomysł.
Im bliżej zegarów - tym lepiej. Teraz mam po lewej, tuż przy zegarach i wystarczy tylko lekkiego zeza zrobić, żeby widzieć ekran navi, a kątem oka cały czas widzisz drogę przed sobą.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 18-05-2011, 08:39   

irekmiecz, DObra kamera cofania z opcją nocnego widzenia i dużą rozdzielczością oraz dobre radio z wyświetlaczem. Tyle że w Hultaju pewnie masz radio fabryczne ?

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Wysłany: 18-05-2011, 20:49   

cns80 tak fabryczne, komunikujące się z telefonem, sterowaniem w kierownicy i jestem z niego bardzo zadowolony http://www.autocentrum.pl...x20/zdjecia/10/ (lecz tapicerka czarna) . Na pytanie czy dla siebie wydałby 4,5tyś. na fabryczną nawigację (która ma też kamerę cofania) uprzejmy sprzedawca odpowiedział że raczej nie. Argumentował tym że zwłaszcza na terenie polski zainstalowana mapa nie jest najlepsza i nie tak łatwo ją zaktualizować. Przyznam że podczas tamtej rozmowy zapominałem że kamera jest w zestawie. Przy podopisywaniu umowy (ta sama firma lecz inny salon) bez specjalnego targowania (przynajmniej ja tak uważam) dostałem czujniki cofania więc puki co jest to bardziej zachcianka niż potrzeba. Jadąc do pracy w aucie kolegi doświadczyłem jak to działa na tym zestawie http://www.videotesty.pl/...kamera-cofania/ . Po małych przemyśleniach uznałem że zdecydowanie częściej przyda mi się podgląd z kamery niż nawigacja. Dla tego preferował bym lusterko z tymi "bajerami" zamontowane na stałe, gdzie można by okablowanie ukryć niż kamerę w normalnej nawigacji i jej kablami. To http://www.netcarshow.com...allpaper_59.htm byłoby dobre lecz jest bez nawigacji.

Odpowiedz do tematu