Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z fabrycznym radiem w Mitsubishi Colt CZ5
Autor Wiadomość
Mikey_colt2005 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.5 DID (2005)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-05-2011, 18:30   Problem z fabrycznym radiem w Mitsubishi Colt CZ5

Cześć... Piszę bo wczoraj zauważyłem problem z fabrycznym radiem w moim colcie... Mianowicie wszystkie stacje zostały zestrojone na częstotliwości na których powinny one odbierać bez większych problemów. Od kilku lat Jeżdżę na trasie Szczecin-Świdwin i problem pojawił się (jak już na wstępie wspomniałem...) wczoraj, kiedy przebywając w Szczecinie po południu wracałem z uczelni do swojego mieszkania (również w Szczecinie...)... Problem objawił się tym że z 6-ciu zaprogramowanych w radiu stacji (RMF FM, Radio Zet, "Trójka", RMF Maxxx, ESKA i ESKA Rock...) działają tylko 3 ostatnie... Na pozostałych trzech (mimo że częstotliwości są ustawione na odbiór z rejonu Szczecina, a radio ma włączony RDS...) słychać szum, tak jakby były wykasowane... Próbowałem stroić radio jeszcze raz, ale to nic nie daje... Funkcja TP jest wyłączona (kiedyś przy włączonym TP miałem identyczne objawy, tyle że nie działała żadna ze stacji... Co robić... W instrukcji obsługi auta jest rozgraniczenie na radio cyfrowe (http://imageshack.us/photo/my-images/84/247at.jpg/) i radio elektroniczne (http://imageshack.us/photo/my-images/864/225b.jpg/), ale z rysunków obydwa wyglądają tak samo i nie do końca wiem w czym tkwi różnica... Poza tym nie mogę w niej znaleźć rozwiązania problemu... Dodam jeszcze, że w radiu w domu jest ten sam problem... Jakieś sugestie???...

strk
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2011, 20:40   

EW?

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 21-05-2011, 14:57   

to nie wina radia tylko "nadajników" .... może robią konserwację i wyłączyli ... w jelonce też to się zdarza raz na miesiąc :wink:

Mikey_colt2005 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.5 DID (2005)
Wysłany: 21-05-2011, 17:03   

szpala85 napisał/a:
to nie wina radia tylko "nadajników" .... może robią konserwację i wyłączyli ... w jelonce też to się zdarza raz na miesiąc :wink:

Dzięki za podpowiedź... Teraz już jest wszystko ok, ale przynajmniej będę wiedział co się dzieje jakby się to powtórzyło w przyszłości...

Odpowiedz do tematu