Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
SKODA ogłosiła super promocje
Autor Wiadomość
adams12
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2006, 22:45   

ale przeciez niekoniecznie woda musi dostac sie do kolektorow lub cylindrow
zalozmy ze kolektor ma ksztalt wygietego rogu - w gornej czesci gromadzi sie powietrze(jak w przewroconym kajaku) i na dobra sprawe nic dalej nie poleci...

nie twierdze ze silnik bedzie sprawny - uszczelniacze, paski itp wszystko do wymiany - takze nikomu o zdrowych zmyslach nie oplaca sie tego robic, aczkolwiek nie dramatyzujmy - zanim powietrze przeleci z zewnatrz do cylindra to ma tyle esow do pokonania ze moznaby powiedziec ze nie jest pewne czy woda (nie pod cisnieniem) by sie tam dostala :)

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-11-2006, 23:36   

ale przecież takie auto po powodzie....taka woda powodziowa to istne szambo, jak wyschnie to tyle że będzie suche, zapachu z auta się w życiu nie pozbędzie. W sumie to pewnie należałoby takie auto rozebrać na części pierwsze a potem złożyć do kupy wymieniając wszystko co jest podatne na wodę. A nawet po tym zabviegu auto może nie odzyskać "sprawnosci/wytrzymalosci" auta fabrycznego chocby na ta rdze, bo jest szansa że faktycznieszybciej będzie "zjadane". Generalnie szkoda czasu, chyba, że ktoś dawałby za darmo.
A co do naprawaiania nowych aut. Jeszcze do nie tak dawna niedaleko mnie był skłąd Seata (nie wiem czy ogólnopolski, czy tylko dla stolicy i okolic) ale na terenie tego skladowiska działałą sobie normalnie lakiernia i jak jakieś auto przychodziło lekko uszkodzone w transporcie to w tej lakierni noarmalnie je robili i szlo jako nówka do salonu. Teraz sklad jest dalej, ale lakierni juz w tym miejscu nie ma, chyba ze przeniesli, bo teraz powstal jeszcze sklad Kia, Peugeot, Citroen i pewnie o jeszcze jakiejś marce zapomniałem. To może po prostu nie nadążyli z przerobem i musieli się do większej hali przenieść :)
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2006, 00:00   

no napewno bedzie smierdzialo i fakt, do malo czego moze sie przydac - ale bede bronil swego - woda w silniku raczej sie nie znajdzie w wyniku powodzi - no chyba ze auto plynie z nurtem rzeki :mrgreen:

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 08-11-2006, 00:32   

Można też wymontować szyber - jeżeli woda do niego nie sięgnęła :)

Czas może na Space Stara dla żony?

McDoune 
Mitsumaniak
Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Wysłany: 08-11-2006, 00:49   

i emblematy Skoda z atrapy podobno również wytrzymują podtopienia :wink:

:king: Zwycięzca Czwartej Edycji Typera Mitsumaniaków :king:

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 08-11-2006, 02:40   

Rafal_Szczecin napisał/a:
byla kiedys taka akcja, ze gosc kupil auto ( tez Skode ) nowke funkiel z salonu ( a jak z salonu to wiadomo - auto bezwypadkowe ) i po jakims czasie przyjezdza do salonu i mowi, ze dach zaczyna pekac, po czym okazalo sie, ze dach byl szpachlowany i to nie dach pekal tylko szpachla .
pozniej okazalo sie takze, ze owa skoda spadla z lawety ktora wiozla auta do salonu ( ta i jeszcze kilka innych egzemplarzow ) po czym zostala naprawiona i sprzedana jako nowka funkiel bezwypadkowa

Wiem na pewno o jednym takim przypadku z Mitsu - filipowicz sprzedał taką Carismę...

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 08-11-2006, 08:09   

Matejko napisał/a:
heheh ciekawe jak wystrzela zalana poduszka powietrzna - czy tak jakby sie sciera mokra w pysk dostalo ?? :D :mrgreen:

Ubawiłeś mnie do łez :lol: :lol: :lol:

Miałem kiedyś Peugeota po powodziowego z Holandii. Rdzewiał szybciej niż jeździł. Podłużnic z tyłu i podłogi bagażnika to wogóle nie było :cry: . Kiedyś dłubiąc pod maską upuściłem ciężki śrubokręt. Zatrzymał się dopiero na oponie. Nadkole nie stawiało mu żadnego oporu. Dwa razy do roku musiałem szukać światełek, bo gdzieś znikały :) . A jak postał rok bez jazdy to po trzaśnięciu klapą odpadł próg bagażnika.
MOŻE DLA TEGO NIE NALEŻY KUPOWAĆ SAMOCHODÓW PO ZALANIU ? Ale ja się nie znam :oops:

Znajomy kupił Vectrę (chyba w Szczecinie) po gradobiciu od kuzyna będącego pracownikiem salonu o jaieś 12 tyś taniej. Gradobicie było faktycznie. W protokole ubezpieczeniowym wpisano zniszczenie 26 samochodów. Tyle że 4 stały pod wiatą i miały tylko lekkie odpryski lakieru na przednim zderzaku :D . Tak to jest jak dealer i rzeczoznawca ubezpieczyciela są kumplami :lol:

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 08-11-2006, 09:57   

JCH napisał/a:
Były kiedyś dostępne jakieś auta po gradobicuiu, nie wiem ... Vectry chyba ... :roll:

Seaty, koleżka w salonie w Lublinie parę lat temu miał Leony i Cordoby 40% tańsze po gradobiciu.
Ale tylko znajomym mówił co kupują, tony szpachli na dachu i klapach. Reszta miała "promocję" od dealera...

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 08-11-2006, 12:04   

Nie ma się co cieszyć wszystko trafi do Polski bo w Czechach nikt nie kupi.
Nikt nie będzie nic wymieniał wyleja wodę i tyle a po 3 latach zejdzie odblask z lamp, spleśnieką poduchy i inne pierdoły.
Tragedia. :(

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 08-11-2006, 13:36   

co by tu nie mowic, wg mnie skoda to dobry samochod (patrz w moim profilu tymczasowe auto :mrgreen: )

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 09-11-2006, 19:01   

To wszystko najprawdziwsza prawda, chociaż historia ma już parę latek. Załoga mojego taty przez jakiś czas transportowała do Polski ów niesławny zalany towar.
Kilka wyjaśnień: nic w kabinach nie śmierdziało, ani tapicerka, ani wykładziny. Na oko (zaznaczam: na oko) żadnych ubytków, rdzy, żadnych wyraźnych oznak zalania. Podobno dopiero po rozebraniu bebechów jest szansa dostrzec ślady zniszczeń. Poza tym rzeczywiście - problemy ujawniają się dopiero po jakimś czasie od rozpoczęcia eksploatacji. Częste są ponoć awarie silników.
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 10-11-2006, 15:34   

a teraz kwiatki Hondy
Cytat:
621 Hond Civic w Polsce musi przejść przegląd związany z prawdopodobieństwem wystąpienia usterki wspomagania układu kierowniczego.

W niektórych Civikach z roku modelowego 2006 może zanikać wspomaganie układu.

Wada ta powoduje konieczność zwiększenia siły potrzebnej do obrotu kierownicą podczas manewrów.

Właściciele samochodów objętych ryzykiem wystąpienia usterki zostaną poproszeni o skontaktowanie się z najbliższym dealerem Hondy w celu sprawdzenia auta. W razie stwierdzenia wystąpienia nieprawidłowości w pracy modułu EPS część ta zostanie wymieniona na nową.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 16:51   

Takie "kwiatki" zdarzają się wszystkim producentom aut, tylko z reguły sprawę załatwia się po cichu jeszcze zanim auta trafią do finalnego odbiorcy.
Pozatym jeżeli w pojedynczym aucie znajdzie się jakąś poważną usterkę to sprawdzeniu podlegają wszystkie auta z danej partii produkcyjnej (z danego lotta, jeżeli ktoś wie o czym mówię).

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 13-11-2006, 13:37   

Gdy pracowałem w Citroenie rekordzistą był Citroen C3 Pluriel (ten ze składanym dachem). Przez 14 miesięcy nie udało nam się go sprzedać, ale za to przeciekał, rdzewiał, padł katalizator i wykonano na nim 24 akcje serwisowe :? . A tylko o 6 tyś droższy Peugeot 206 CC miał elektrycznie składany dach, nie trzeba było zostawiać pałąków w domu i kolejka oczekujących wynosiła 4-6 miesięcy. I nie przeciekał :P

dager
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2006, 18:33   

kamilek napisał/a:
dlaczego auta "utopionego" nie można sprzedać jako pełnowartościowego?
, bo się utopiło i większość elementów zrobiła się bezwartościowa :mrgreen:

Odpowiedz do tematu