Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: swinks_UK
08-02-2009, 02:12
E88 - zalety awd. Czy warto sie w to pakowac???
Autor Wiadomość
cycle2005
[Usunięty]

Wysłany: 24-05-2006, 20:41   E88 - zalety awd. Czy warto sie w to pakowac???

Witam po raz pierwszy,
Od niedawna jezdze bmw 320 e30. Niestety musze sie rozstac z tym cudem - rodzina sie powiekszy. Bardzo zainteresowal mnie Galant lata >93 chyba E88 - 2,5 v6, tu moje pytanie czy ktos moze powiedziec jak wygladaja wlasnosci trakcyjne AWD i o ile wiecej pali od FWD. Raczej jestem zdecydowany na Galanta, co do napedu to wolalbym AWD, po RWD trudno mi zaakceptowac FWD:)))
Pozdrawiam
Leszek

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2006, 16:11   

AWD lepiej się prowadzi. w zimie miodzio. dochodzi Ci tylna oś skrętna.
spalanie? pewnie z + 5 litrów na mieście / 100 km

cycle2005
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2006, 18:56   

shovel"]AWD lepiej się prowadzi. w zimie miodzio. dochodzi Ci tylna oś skrętna.
spalanie? pewnie z + 5 litrów na mieście / 100 km

Dzieki za odpowiedz. Choc czy te 5 literkow + to tak z wlasnego doswiadczenia, czy tak slyszales??? 5 ltr to ok. 20 PLN :D To przy 2,5 v6 w miescie moze byc 20, wartosc raczej nieakceptowalna przy mojej posadzie :(
Wlasnie chodzi o to ze nigdzie nie moge znalezc rzetelnej informacji na temat tego autka, a coraz bardziej jestem podjarany - stoi nawet taki na allegro za 9000 kup teraz w dodatku sedan... Polowa sukcesu to ze mam klienta na beeme i w weekend ja zabiera! Pozyjemy, zobaczymy :D

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2006, 19:05   

Odpuściłbym. Co prawda nie dałes linka ale samochód tego typu a więc nietypowy jak cholera znam z własnego kosztownego doświadczenia. Części do jego zawieszenia są drogie i dostępne w wielkich bólach. Spalanie? www.google.pl lub dowolny klub Mitsu w GB Ci da odpowiedź ale na 100% będzie 20-25% wyższe. Nietypowe auto można mieć hobbystycznie - tak jak ja. Nigdy jako codzienny dupowóz.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2006, 19:56   

nie mam,
kiedyś trafiłem na stronke z porównaniami (brytyjską) spalania, i średnia dla E88 była coś koło 17 litrów, podczas gdy 2,5 V6 FWD brało 11

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 26-05-2006, 08:30   

Ja kiedyś rozmawiałem z właścicielem E39 (też 4WD 4WS, ale poprzedniej generacji) - mówił, że min. 15 przy lekkiej nodze pali a osiągnąć 20 to nie problem, gdy ten sam silnik w E33 GTI pali przy deptaniu góra 11 litrów - wszystko przez napęd; do tego miał ogromne problemy z biegami na zimnej skrzyni - mimo, że auto ciągle serwisowane w ASO

cycle2005
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 16:58   

Dzieki za odpowiedzi, troche to rozjasnia sprawe. To o E3 slyszlem gdzies, ze potrafi wziac 50% wiecej w awd, ale tez slyyszalem ze e88 zadowala sie do 20% wiecej. Wlasciciel jednego takiego cuda poinformowal mnie, ze w miescie miesci sie w 12 litrach he, he. Z kolei w serwisie powiedzieli mi o 15. Na razie nie zniechecam sie do auta, pomimo tego zawieszenia, o ktorym wspomina Hubeeert (BTW miales lub masz e88?).
Ile mozna dac za cos takiego, bo juz widze ze rozpietosc cenowa jest ogromna nawet na niemieckich stronach od 1500€ do 4000 za 93-95´?!
Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 26-05-2006, 22:46   

Mam C53A 4G61T - czyli Mitsu Mirage Turbo - wiem o 4 takich w Polsce. Typowe to to nie jest.
Co do zawieszenia - przód jest podobny ale tył... 4WS to kierowana tylna belka - koszmar jeśli chodzi o ceny części. Tak samo tylny most i reszta. Amortyzatory inne, części zaieszenia inne...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

cycle2005
[Usunięty]

Wysłany: 27-05-2006, 14:38   

Dzieki, dzieki. Hubeeert widzialem Twoja opowiesc o przygodzie z lancerem, to rzeczywiscie jest juz hobby, ale im wiecej szukam na temat e 88 tym mam wieksza ochote sie z nim zmierzyc:) Na pewno jest to wynalazek nie lada. Bede szukac. Na razie pozostaje jedyne ogloszenie w Poznaniu, ale z tego co widzialem facet buja sie z tym autem co najmniej od wrzesnia. W niedziele przejade sie do Poznania. Widze ze raczej moge byc juz ostatnim wlascicielem, ale za to nikt mi go nie sprzatnie spod biedronki:)))
Dzis rano bmw odjechalo...

michu_872 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39a
Wysłany: 09-06-2006, 02:40   

Mam gala E39a 4WD-4WS 90 roczek. Co do trakcji to super sie trzyma. Tylko ''piecyk'' troche słaby :( bo tylko 2.0 DOHC. Ma jakieś 144 koniki (minus te spłoszone bo ponad 300000km mam nakulane) Na suchym kumpel mnie objeżdża (sigma 3000V6 12V) ale na śniegu... :D zimą na lotnisku przy 160km/h musiałem troche odpuścić żeby mnie dogonił. Co do spalania to najmniej spalił jak go kumpel prowadżił. Wyszło jakieś 12 litrów LPG(Tylko trasa i powoli). Jak jeżdże na codzień to tak koło 15+troche benzynki. Ale jak się spieszę to nie problem żeby spalił 19-20 litrów. Ogolnie auto super tylko przyspieszenia nie zaciekawe.
POZDRO

Carl Morris
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2006, 17:26   

Pozdrowienia, zrobię jedną pocztę w tym obszarze tym, którzy nie czytają angielskiej części. Przepraszam z góry jak ta poczta ukaże się po tłumaczeniu. Kocham AWD za śnieg i wyścigi w przebraniu ale tylko dostaję około 9.3 km/l. :-(

Nikt czyj angielski jest lepszy od mojego polskiego (> 0%) proszę czuć się wolny do e-mail mnie albo pytać mnie o pytania w angielskiej części jeśli pan ma pytania, które mogę znać odpowiedź aby.

artur231
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2006, 09:46   Re: E88 - zalety awd. Czy warto sie w to pakowac???

Cześć wszystkim od niedawana jestem posiadaczem gallanta E88 4WD 4WS z 93roku i jestem bardzo zadowolony a spalanie wynosi średnio 12 l. a typowo po mieście max 15l. trakcja jest super pozdrawiam jeśli miałby ktoś z was dokładne dane moc i moment obrotowy

Odpowiedz do tematu