Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stożek
Autor Wiadomość
b00mba
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2011, 16:21   Stożek

Witam. Chciałem do mojej Ecli zamontowac sportowy dolot powietrza (rura od przepustnicy i stożek na koncu) Słyszeliscie o takim czyms? jak to zrobic i co z przepływomierzem?? Nie piszcie mi o sensie zakłądania tego bo wiem ze nie ma bo mocy nie dodaje ani nic ale lubie jak ryczy a i tak mam filtr do wymiany:)

PzdR:)

kicek86 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-05-2011, 16:56   

przepływka zostaje, nie da rady, żebyś się jej tak pozbył po prostu. Pewnie przyda Ci się coś takiego:
http://www.topendpower.pl...ipse+95-99.html

szeskey 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G63
Wysłany: 26-05-2011, 20:41   

bankowo zostaje ,innego wyjścia nie ma :/ ale tu opisali podobny problem i wydaje mi się to najlepszym wyjsciem żeby tak zadziałać :) http://forum.mitsumaniaki...hlight=sto%BFek

Sonek 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Spyder
Wysłany: 26-05-2011, 21:28   

Ja mam w eclipsie 2G stożek, jak chcesz to pisz, pomogę. Co do adaptera to cena podanego wyżej jest kosmiczna, ja zapłąciłem w sklepie simoty 45zł i pasuje idealnie na eclipsową przepływkę.

IDOG 
Mitsumaniak
Pan i Władca

Auto: Mitsubishi Eclipse 2g GSX
Wysłany: 27-05-2011, 00:52   

Sonek, może i droga ale odpowiednio wytrzymalsza i pewna.
WARNING: This car is equipped with a turbocharger. Due to possible breathing problems under heavy acceleration, all females are required to remove any tight fitting or constrictive clothing for safety.

Mateusz_eclipse 
Forumowicz

Auto: eclipse 1g
Wysłany: 31-05-2011, 19:55   

ja u siebie wywalilem rorke ktora wychodzila od puszki w strone wentylatora poprowadzilem ja w zderzak odrazu ciagnie powietrze i wymienilem filterek na KN i efekt koncowy przy 4,5 do 6 jest jak by byl stozek bez przeplywomierza .

szeskey 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G63
Wysłany: 01-06-2011, 00:36   

w 1 G wlot jest za lewym reflektorem ,więc dolot jest troszkę ograniczony .drugi wlot jest z dołu ,myślę ze jak by wyciągnąć rurę gdzieś w miejsce z którego powietrze zimne oczywiście miało swobodny dostęp to można by nie zakładać samego stozka, ale puszka musi być raczej a przepływka to już na 100pro
A chcąc założyć sam stożek,to trzeba odseparować to miejsce ,bo będzie zasysać gorące powietrze od str silnika

[ Dodano: 01-06-2011, 00:37 ]
w lewym patrząc od przodu oczywiście :)

Odpowiedz do tematu