Stożek |
Autor |
Wiadomość |
b00mba [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2011, 16:21 Stożek
|
|
|
Witam. Chciałem do mojej Ecli zamontowac sportowy dolot powietrza (rura od przepustnicy i stożek na koncu) Słyszeliscie o takim czyms? jak to zrobic i co z przepływomierzem?? Nie piszcie mi o sensie zakłądania tego bo wiem ze nie ma bo mocy nie dodaje ani nic ale lubie jak ryczy a i tak mam filtr do wymiany:)
PzdR:) |
|
|
|
 |
kicek86
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 149 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
szeskey
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G63
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 57 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-05-2011, 20:41
|
|
|
bankowo zostaje ,innego wyjścia nie ma :/ ale tu opisali podobny problem i wydaje mi się to najlepszym wyjsciem żeby tak zadziałać http://forum.mitsumaniaki...hlight=sto%BFek |
_________________ szybkie kobiety i piękne samochody
 |
|
|
|
 |
Sonek
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Spyder
|
Wysłany: 26-05-2011, 21:28
|
|
|
Ja mam w eclipsie 2G stożek, jak chcesz to pisz, pomogę. Co do adaptera to cena podanego wyżej jest kosmiczna, ja zapłąciłem w sklepie simoty 45zł i pasuje idealnie na eclipsową przepływkę. |
|
|
|
 |
IDOG
Mitsumaniak Pan i Władca

Auto: Mitsubishi Eclipse 2g GSX
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Sie 2010 Posty: 39 Skąd: Otmuchów/Wrocław
|
Wysłany: 27-05-2011, 00:52
|
|
|
Sonek, może i droga ale odpowiednio wytrzymalsza i pewna. |
_________________ WARNING: This car is equipped with a turbocharger. Due to possible breathing problems under heavy acceleration, all females are required to remove any tight fitting or constrictive clothing for safety. |
|
|
|
 |
Mateusz_eclipse
Forumowicz

Auto: eclipse 1g
|
Wysłany: 31-05-2011, 19:55
|
|
|
ja u siebie wywalilem rorke ktora wychodzila od puszki w strone wentylatora poprowadzilem ja w zderzak odrazu ciagnie powietrze i wymienilem filterek na KN i efekt koncowy przy 4,5 do 6 jest jak by byl stozek bez przeplywomierza . |
|
|
|
 |
szeskey
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G63
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 57 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-06-2011, 00:36
|
|
|
w 1 G wlot jest za lewym reflektorem ,więc dolot jest troszkę ograniczony .drugi wlot jest z dołu ,myślę ze jak by wyciągnąć rurę gdzieś w miejsce z którego powietrze zimne oczywiście miało swobodny dostęp to można by nie zakładać samego stozka, ale puszka musi być raczej a przepływka to już na 100pro
A chcąc założyć sam stożek,to trzeba odseparować to miejsce ,bo będzie zasysać gorące powietrze od str silnika
[ Dodano: 01-06-2011, 00:37 ]
w lewym patrząc od przodu oczywiście |
_________________ szybkie kobiety i piękne samochody
 |
|
|
|
 |
|