|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana pompy wysokiego ciśnienia |
Autor |
Wiadomość |
kotis
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2011, 10:38 Wymiana pompy wysokiego ciśnienia
|
|
|
Witam wszystkich
Niestety mam do wymiany pompę wysokiego ciśnienia w carismie 1.8GDI, 2001 rok. Pompę zamawiam na allegro. Którego mechanika polecacie do jej wymiany. Byłem u kilku, to nawet nie wiedzieli gdzie ta pompa się znajduje, szczerze, to ja też do końca nie wiem (może jakieś sugestie:))
Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
|
Wysłany: 04-06-2011, 11:26
|
|
|
Podjedź na Dubois 17...ja tam robiłem co prawda rozrząd i czyszczenie przepustnicy, ale gościu raczej będzie wiedziął gdzie jest pompa i jak to zrobić
http://forum.mitsumaniaki...t=45213&start=0
Tutaj masz opisane, gdzie wpiąć się miernikiem i manometrem do czujnika pompy i mniej więcej jest pokazane na zdjęciu gdzie ona się znajduje. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
kotis
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8GDI
|
Wysłany: 04-06-2011, 23:39
|
|
|
A gdzie jeszcze proponujecie, bo na dubois mam trochę daleko. A co powiecie o mechaniku na świętopełka, zna się na cari? Co do umiejscowienia pompy, to niestety nie znajduję jej tam gdzie sugeruje powyższy link. Ma ktoś może Carismę 1.8GDI rocznik 2001, 122KM i wie mniej więcej gdzie ta pompa się znajduje, czy po stronie paska rozrządu czy raczej gdzieś po stronie przepustnicy? |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2011, 02:40
|
|
|
kotis, kolega volve, podał Ci znanego mu dobrego mechanika który wie z czym się je GDI, te 3 km od świętopełka do dubois robi Ci aż taką różnicę ?
a jeżeli Twoim zdaniem nie widać pompy WC na zdjęciach z tematu który podał volve, tu masz link do serwisówki do Twojego auta z pewnością tam dokładnie będzie opisane co i jak
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448 |
|
|
|
 |
|
|