Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDi] Znów problem z klimą.
Autor Wiadomość
mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-06-2011, 09:33   

Po przekaźniki możecie do Trawor76 uderzyć. Ja chciałem kiedyś w sklepie kupić to nie pasowały(trzeba by było całą kostkę przerabiać bo inaczej wtyki umiejscowione). Dużo mniejszym kosztem mam oryginał:)

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 03-06-2011, 18:36   

dewu123 napisał/a:
No właśnie trzeba szukać po szrotach bo nówki nigdzie nie dostaniesz, nawet nie wiem czy a ASO to moja, a jak mają to pewnie ASOtronomiczne ceny.

Znalazłeś tego gostka w Szczecinie gdzieś?

Nie wiem nawet skąd jest.Zadzwoniłem na nr podany przez J.Jóźwickiego a tu komóra wyświetla mi "Cari Zderzak".Okazało się, że po zeszłorocznym bliskim spotkaniu z latarnią kupowałem od niego zderzak.Zamówiłem od razu trzy szt. przekaźników bo zaproponował cenę 10 zł/szt.

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 03-06-2011, 18:41   

turek61 napisał/a:

Nie wiem nawet skąd jest.Zadzwoniłem na nr podany przez J.Jóźwickiego a tu komóra wyświetla mi "Cari Zderzak".Okazało się, że po zeszłorocznym bliskim spotkaniu z latarnią kupowałem od niego zderzak.Zamówiłem od razu trzy szt. przekaźników bo zaproponował cenę 10 zł/szt.

Turek61, a możesz podać namiary na tego sprzedawcę? Zawsze zaopatrywałem się u pana Jóźwickiego, ale skoro już Carismą nie handluje to chętnie się dowiem u kogo można teraz kupić do niej części.

Budrys 
Forumowicz

Auto: Astra H
Wysłany: 05-06-2011, 10:25   

Dziś mam kolejny kłopot z klimatyzacja. Wentylatory i sprężarka przestały się wyłączać, chodzą cały czas w trybie auto. Z nawiewów 12stp. to chyba nie zamarznie parownik. Klima nabita i była sprawna do wczoraj.

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-06-2011, 14:41   

Moomin, nr to 667368607
Koledzy styczniki wymienione i klima dalej nie wchodzi.Wentylator sie załącza a kompresor nie.Powiedzcie mi czy długo nie wymieniany osuszacz ma wpływ na uruchamianie kompresora ?
Jestem umówiony na czwartek na diagnozę w zakładzie który zajmuje się klimatyzacjami ale może jeszcze coś podpowiecie...

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 06-06-2011, 15:21   

Pooglądaj kable przy kompresorze czy wszystko styka ok.

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 06-06-2011, 20:16   

turek61 napisał/a:
Moomin, nr to 667368607

Dzięki!

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-06-2011, 12:32   

mlun napisał/a:
Pooglądaj kable przy kompresorze czy wszystko styka ok.

DZIĘKI !
Jak sprawdzałem kiedy klima załączała się z opóźnieniem było wszystko OK ale wczoraj postanowiłem jeszcze raz sprawdzić i był zerwany kabel który idzie na sprężarkę a jego wtyczka jest mocowana na takiej blaszce ( L )przykręconej do kompresora.
Udało sie ładnie zarobić kabel bo wtyczka jest w 100% rozbieralna.
Problem miałem i nie udało mi się tę wtyczkę ponownie zamocować na tej blaszce.Jest tam mało miejsca aby wcisnąć rękę a dodatkowo cała kostka (dwa wtyki) posiada taką zawleczkę która musi wskoczyć w otwór blachy.Na razie podwiązałem w innym miejscu a montaż zlecę chińczykom bo z ich malutkimi raczkami to będzie pestka :badgrin:

Odpowiedz do tematu