Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
24-11-2009, 03:59
cena szyby przedniej z sensorem
Autor Wiadomość
darul1
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2009, 21:51   cena szyby przedniej z sensorem

czy ktoś z kolegów wymieniał już szybę czołową z sensorem?? chodzi mi o koszt i gdzie szukać.
Ostatnio zmieniony przez mkm 01-11-2009, 13:30, w całości zmieniany 1 raz  

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-05-2009, 00:41   

Pewnie tylko ASO. Koszt 1350PLN

darul1
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2009, 13:43   

Dzięki serdeczne za odpowiedź

gier 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer X 1.8 invite
Wysłany: 30-11-2009, 10:56   

kilka dni temu wymieniłem czybę czołową w ASO Wrocław.

Koszt całkowity ( pokryty przez pzu) .................. 5311 zł

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 30-11-2009, 17:21   

gier napisał/a:
Koszt całkowity ( pokryty przez pzu) .................. 5311 zł

Może żeby nie wprowadzać w błąd, napisz że sama szyba(do czujnika) kosztuje 1500PLN a reszta to koszt innych prac przy samochodzie

jajajo1 
Nowy Forumowicz

Auto: fiat puntoII fl
Wysłany: 15-12-2009, 19:03   

witam, niestety też mnie czeka wymiana szyby czołowej( kamyczek w szybie)
Mam takie pytanie czy robił to ktoś w witpol'u i na co zwrócić uwagę po wymianie?
Dzięki za odpowiedź z góry!

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 16-12-2009, 07:11   

jajajo1, Witpol jest od niedawna serwisem Mitsubishi obawiam sie że jeszcze nikt tam nie robił szyby zwłaszcza w lancerze, popytaj na forach innych modeli Mitsu, moze ktos juz odwiedził Witpol, a najlepiej zapisz sie do grupy śląskiej i popytaj w tamcie dotyczacym warsztatów na śląsku.

Jak rozumiem mieszkasz w okolicach Tychow, wiec masz blisko rowniez do Katowic a tam jest Moto - nie bylem jeszcze w zadnym z tych serwisow ale Moto ma z pewnoscia wieksze doswiadczenie bo jest znacznie dluzej na rynku

jmb7 
Forumowicz

Auto: Lancer 2DiD,Grandis 2DiD
Wysłany: 22-04-2011, 03:23   

w przypadku szyby z sensorem można dać `zamiennik`; w 2010 Saint Gobain miało w ofercie szybę z czujnikiem; Pilkington nie miał; pewnie Saint Gobain robi dla Mitsu z ich znaczkiem;

zmieniałem, ale miałem ubezpieczenie na szyby, więc nie wiem do końca jaki koszt, ale z tego co pamiętam to nie przekroczył 2k pln

Izold 
Forumowicz

Auto: Lancer SB 2.0 DiD Invite
Wysłany: 07-06-2011, 20:57   

:evil: :evil: :evil:

I mnie to też czeka.
Rano pojechałem do pracy i nic nie wskazywało,żeby coś było nie tak z szybą czołową.
Postawiłem samochód na parkingu firmowym (ogrodzonym, zamykanym, brama na pilota, teren monitorowany).
Po południu wsiadam do samochodu, a tam - :evil: :evil: :evil: :evil: - na wysokości oczu kierowcy dłuuuuuugie pęknięcie od lewego słupka aż do połowy szerokości szyby.

No i kto mi powie co to było?

Nie uczestniczyłem w "zdarzeniach drogowych", nic mi nie uderzyło w samochód, żebym zwrócił na to uwagę (kiedyś, jak mi w innym samochodzie walnął w szybę kamyk, to nie dało się na to nie zwrócić uwagi, taki był huk; a rysa powstała wtedy podobna).
Poza tym w obrębie pęknięcia nie widzę żadnego uszkodzenia. Może jest jakieś takie maluteńkie odpryśnięcie w linii pęknięcia na 1 mm (albo i mniej) tuż przy słupku. Ale takie coś to mogło się chyba zrobić od samego pękania szyby?

No ale - z drugiej strony - same takie rzeczy się chyba nie robią.
Chociaż - dzisiaj był najpierw upał, potem burza i deszcz. Może poszło jakieś naprężenie od różnicy temperatur?

Jutro jadę do serwisu Mitsu, żeby to zobaczyli. Powiedzieli, że jeśli stwierdzą, że to pęknięcie powstało samoczynnie to będzie do zrobienia w ramach gwarancji. Ale jeśli stwierdzą uszkodzenie mechaniczne - to tylko z ubezpieczenia (albo z kieszeni).
Mój agent ubezpieczeniowy powiedział mi z kolei, że w ewentualnym zgłoszeniu szkody muszę powiedzieć, że mi uderzył kamień w trakcie jazdy, bo jeśli powiem, że nie wiem co się stało to nie dostanę odszkodowania z AC.
Czyli będę musiał kłamać, bo ja nie wiem co się stało.

Najbardziej się boję tego, że serwis Mitsu powie, że to było uszkodzenie mechaniczne, a ubezpieczyciel będzie to kwestionował.
A ja z tym zostanę - jak frajer. :evil: :evil: :evil:
Ostatnio zmieniony przez jaca71 07-06-2011, 20:59, w całości zmieniany 1 raz  

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-06-2011, 23:01   

Ja nie poczułem uderzenia. Postawiłem auto na 5 minut - wsiadam a tam już lekkie pęknięcie. Po przyglądnięciu się widać było odprysk na powierzchni i od niego pęknięcie. Za każdym razem jak auto stało na słońcu pękniecie się powiększało o 2-3cm...

Za pewne dostałeś, powstał odprysk, a na słońcu strzeliło (słońce nagrzeje wnętrze ~ 70 stopni, deszcz ma z 10 stopni?)

Izold 
Forumowicz

Auto: Lancer SB 2.0 DiD Invite
Wysłany: 07-06-2011, 23:08   

krzychu napisał/a:
Ja nie poczułem uderzenia. Postawiłem auto na 5 minut - wsiadam a tam już lekkie pęknięcie. Po przyglądnięciu się widać było odprysk na powierzchni i od niego pęknięcie. Za każdym razem jak auto stało na słońcu pękniecie się powiększało o 2-3cm...

Za pewne dostałeś, powstał odprysk, a na słońcu strzeliło (słońce nagrzeje wnętrze ~ 70 stopni, deszcz ma z 10 stopni?)

Niedobrze.
Wolałbym, żeby to było naprawiane w ramach gwarancji, bo z tym mniej pitolenia.
A z ubezpieczycielem boję się, że będą przepychanki. Jedno co dobre, to że za miesiąc kończy mi się polisa i ich po prostu sprawdzę przed decyzją co dalej z polisą.

Jeśli Mitsu mi tego nie uzna w ramach gwarancji, chyba będę musiał wziąć rzeczoznawcę, żeby to ocenił.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-06-2011, 23:15   

Izold napisał/a:

A z ubezpieczycielem boję się, że będą przepychanki.

Nie spodziewał bym się problemów. Jeśli chcesz ich mieć jak najmniej poproś o bezgotówkowe załatwienie sprawy. Auto często możesz zostawić w ASO, a ono jest uprawione to likwidacji szkody (zależy od ubezpieczyciela, ale często tak jest). Po paru dniach odbierzesz samochód.

A jak zgłosić. Jechałem tą a tą drogą, z pod ciężarówki wypadł kamień, po dotarciu do pracy ujrzałem piękne pęknięcie. Przed zgłaszaniem KONIECZNIE obejrzyj cały przód czy nie masz jakiegoś świeżego odprysku na słupku czy masce - czasem można to wrzucić w jedną szkodę! Wtedy przy zgłaszaniu nie mówisz/piszesz kamień tylko kamienie.

cypmus
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2011, 21:21   szyba

hello, wracając z urlopu przyjąłem kamlocik jakieś 2, no może 3 mm od prawego słupka, krechaaaaa szłaaa że w szoku byłem, po jakiś 30 km poszło ok 15 cm.....
szybę wymieniłem w ASO z AC - 2194zł

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 29-07-2011, 13:17   

cypmus napisał/a:
szybę wymieniłem w ASO z AC - 2194zł

A ja wymieniłem bezgotówkowo w nordglasie za połowę ceny i tez z AC bez utraty znizki, ale to było na wiosnę :mrgreen:

cypmus
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2011, 15:23   szybka

no tak, tylko ja mam lansika z oryginalną szybką z logo mitsubishi, mjsystem, Ty zapewne nie ? mój świadomy wybór, ubezpieczyciel proponował tańszy wariant

Odpowiedz do tematu