Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] Trwałość silnika
Autor Wiadomość
elvisek 
Mitsumaniak

Auto: MSS '03 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-06-2011, 16:27   [MSS 1.6] Trwałość silnika

Witam,

mam na oku Spejsa 1.6 z przebiegiem 218 tys z 2004 roku.
Jak jest z trwałością tego silnika, przy założeniu że robię mało kilometrów rocznie (góra 5-6 tysięcy) i garażuję auto ?

tremba 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,8 Long AT
Wysłany: 10-06-2011, 16:41   

Zanim kupilem swojego ogladalem 1,3 z ponad 300 kkm nakrecone-silnika nie bylo slychac, ani w ogole do czegokolwiek sie przyczepic. Takze przypuszczam ze jeszcze troche pochodzi bez problemow, byle tylko o niego dbac.

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 10-06-2011, 20:05   

Kolega futrzany chwalił się, że ma MSS 1.6, na liczniku ponad 400tys., od 150tys. ma założony gaz i śmiga bez problemu. http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=59810 Ja mam przebieg 75tys. ale myślę, że jeśli auto jest zadbane to i silnik nawet jeśli ma 218tys. to minimum ze 100tys. jeszcze zrobi. Patrząc na Twoje przeciętne przebiegi to silnik wytrzyma jeszcze 15-20 lat :-) Ważne żeby regularnie wymieniać olej i pozostałe części eksploatacyjne.

futrzany 
Forumowicz
Futrzany

Auto: Space Star DID
Wysłany: 10-06-2011, 21:29   

MSS o którym mowa ma już 480 tyś :D

elvisek 
Mitsumaniak

Auto: MSS '03 1.6
Wysłany: 10-06-2011, 22:09   

Wow, gratulacje !!! :) Przebieg robi wrażenie ...

W moim przypadku aktualnym, a raczej aktualną właścicielką jest kobieta, więc silnik trzeba będzie dokładnie sprawdzić, czy olej był wymieniany i takie sprawy. Na dniach będę jechał go obejrzeć.
Jeśli moje laickie oko nic nie dostrzeże, to sprobuję się umówić w polecanym tu AutoTW (tylko ciekawe jak u nich z terminami przed wakacjami, dziś się do nich nie dodzwoniłem)

Odpowiedz do tematu