Performers. |
Autor |
Wiadomość |
fergul11
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2009 Posty: 2372 Skąd: Co.Clare
|
Wysłany: 12-06-2011, 19:43 Performers.
|
|
|
http://www.joemonster.org...VP_Kultura_WTF_
program emitowany był w tvp kultura , pod ekranem jest opis , a na jego końcu w słowach "na tej stronie " ukryty jest link odnoszący do skrótu twórczości obu pań .
A jak wy "widzicie" tą sztukę performers , podzielcie się waszymi opiniami i przemyśleniami . |
_________________ Mam oko na Ciebie
 |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 12-06-2011, 20:17
|
|
|
Sztuka to gówno. http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3wno_artysty |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
Pieraś
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2010 Posty: 1203 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 13-06-2011, 18:47
|
|
|
Dla mnie to nie byla zadna sztuka tylko prowokacja i badanie reakcji ludzi.
Plytkie, przepraszam ale plytkie - oczywiscie odnosze to do autorek filmu, a nie tego posta, co by nie bylo. |
_________________ Szybki Lopez. |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 14-06-2011, 15:32
|
|
|
Widziałem to kiedyś ale nie za bardzo skumałem ock...nocne zarabianie na dzialalność...?;-)
[ Dodano: 14-06-2011, 15:33 ]
To już by mogli lepsze laski zatrudnić...;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-06-2011, 18:20
|
|
|
no to drążymy temat dalej
http://www.photoblog.pl/heartcore/archiwum
może nawet powinno to być w temacie "piękna kobieta" ?
ale chodzi mi o tatuaże i bizare jako sztuka lub jej pogranicze . |
 |
|
|
|
 |
luckyluck
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 960 Skąd: Znad Pilicy
|
Wysłany: 19-06-2011, 10:16
|
|
|
fergul11, ostatni link jest kozak, podoba mi się. Taki hardcore, że nawet ja bym go nie wymyślił, gdybym się mocno starał... Przy tych zdjęciach
takie foty to pikuś, a te, to już w ogóle coś jeszcze niżej w hierarchii pikusiowej.
Twój link, pierwsze co skojarzył mi się z filmem "House of 1000 Corpses". Podobny, psychopatyczny klimat. |
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-06-2011, 21:08
|
|
|
luckyluck powiem ci że mnie osobiście wszelki dziary tatoo i kolczyki tam i ówdzie nie kręcą , a nawet nie podobają się , ale cóż szanujmy odmienność puki się nie narzuca !!!
konwencja tego forum nie pozwala na prezentację "twardszego" hobby , a ludzie robią sobie rzeczy... tzw."ostro po bandzie" ale to nawet pograniczem sztuki chyba nazwać nie można . |
 |
|
|
|
 |
luckyluck
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 960 Skąd: Znad Pilicy
|
Wysłany: 20-06-2011, 20:04
|
|
|
fergul11 napisał/a: | nawet pograniczem sztuki chyba nazwać nie można . |
Ja wiem... Sztuka, to pojęcie względne. Jednemu podoba się kupa z flagą, inny rajcować się będzie jajkami na krzyżu, a jeszcze inny w czystej kartce z kropką na środku doszukiwać się będzie niezwykłej aprecjacji w otaczającym świecie. |
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2011 Posty: 1713 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-07-2011, 00:57
|
|
|
No nie wiem czy sztuka to pojęcie względne. Raczej kłopot polega na tym, że różne osoby przyjmują różne definicje sztuki. Przy instytucjonalnej definicji sztuką właściwie może być wszystko co przedstawiciel świata sztuki przedstawia do oceny, czyli panie mogły by srać, dłubać w nosie siekierą, kopulować z szympansem, lub iskać sobie wszy i też byłaby to sztuka.
No, ale nie trzeba się na taką definicję zgadzać - przy czym wielu "artystom" ona odpowiada, bo łatwiej wtedy sprzedać swoje pomysły.
Przykłady: W latach 70tych bodajże jakiś Kanadyjczyk - nazwiska nie pomnę - ukrzyżował się na VW Garbusie i kazał się puścić główną ulicą miasta. Inne dwie osoby skuły się razem na jakiś okres czasu i też była to sztuka. Jest też ten słynny Austriak, który wystawia martwe ciała ludzkie - oczywiście uprzednio odpowiednio spreparowane.
Ale najlepszy patent wymyślił jeden gostek w latach 60-tych, który ogłosił, że papież Jan XXIII we wszystkich swoich słowach, postawach i działaniach jest jego dziełem sztuki. No i właściwie nic więcej nie musiał robić - bo mu dzieło samo chodziło .
A wiec póki drapiesz się po jajach to nie jest to sztuka, ale jeśli jesteś artystą i stwierdzasz, że twoje drapanie się po jajach lub kupowanie maści na owsiki jest dziełem sztuki automatycznie się ono nim staje.
No mi osobiście niestety inne teorie sztuki pasuja, ale ja nie jestem artystą |
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 02-07-2011, 00:17
|
|
|
To moim takim dziełem sztuki może być mój gal...puszczam go na miasto..i pare groszy zawsze przytuli..;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
|