|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: mkm 26-07-2009, 01:17 |
Mój Proton 313 |
Autor |
Wiadomość |
Tom2szek [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 02:21 Mój Proton 313
|
|
|
Witam.
Jestem tu nowy i to jest mój pierwszy samochodzik ;] mam go od września '06 i musze powiedzieć, że dobrze mi sie nim czmycha po mieście jak i na trasie. Silniczek 1.3 12V z gazem, '96, immobiliser, airbag.
kilka fotek:
później umieszcze jeszcze jakies fotki ;] |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2006, 17:53
|
|
|
Witamy na forum! Cieszę się, że dokonałeś słusznego wyboru kupując Misia mając jednocześnie nadzieję, że jesteś tego samego zdania
Opisz w jaki sposób stałeś się jego posiadaczem. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 15-11-2006, 23:14
|
|
|
Witam witam!
Gratuluje swietnego wyboru no i zycze bezproblemowej jazdy i gumowych drzewek
Napisz cos wiecej o swoim samochodzie...
pozdrawiam |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Tom2szek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2006, 00:31
|
|
|
historia zakupu byla taka ze pojechałem do Lublina za Miśkiem Coltem 1.8 GTI, amortyzatory mial do wymiany bo az go podnioslo, stan w srodku i z tylu tez nie byl zbytnio rewelacyjny, wrocilem do Zamościa cala droge myslac o nim w domu siadlem przy kompie i wlazlem na stronke otomoto i akurat nowe ogloszenie bylo z tym samochodzikiem;] zlapalem za telefon i nastepnego dnia pojechalem do Wołomina, a z tamtad wróciłem już moim nowym autkiem fakt nie ma porownania 1.8 GTI do 1.3 GLI ale jezdzi mi sie nim naprawde dobrze. Zamontowana byla juz instalacja LPG ktora niestety zajela mi duza czesc bagaznika.. . zauważyłem tylko takie cos dziwnego ze samochód na zimnym silniku lepiej dziala na gazie niz na benzynie, hmm moim zdaniem to dziwne. np. rano gdy jest zimny silnik i proboje ruszyc na benzynie to on traci moc i potrafi mi skakac i zgasnac a gdy przerzucę na gaz to idzie elegancko bez zadnych problemów, po przejechaniu kawałka drogi, lub tez jak silnik sobie pochodzi troszke to na benzynie juz zaczyna normalnie ladnie chodzić. nie wiem czego tak jest moze ktoś z Was tutaj na forum mi pomoże z tym elementem.. hmm..
Wracając do tematu tak mysle sobie co moge dodać nowego i ciekawego do mojego Miśka ;] narazie zmieniłem mu podświetlanie deski rozdzielczej na kolor niebieski, mam zamiar wstawić mu jakieś lepsze żarówki do reflektorów, a później chciałbym zamontować mu spojler z tylu na klape, szukałem już lecz nie mogłem jakos nigdzie znalesc, ani na allegro ani nic.. mozecie mi cos doradzic?
Podsumowując jestem BARDZO zadowolony z zakupu autka, naprawde jeździ mi sie nim bez problemow, bardzo mi sie podoba tez jego wyglad.
Niestety ale pod koniec września jakaś pani cofając wjechała prosto w mój przód i swoim hakiem przerysowała mi dosyć mocno zderzak aż pojawiło sie lekkie pekniecie pod reflektorem który sam też ucierpiał i został obniżony (całe szczęście, że nie zbity), koszt i tak poniosła ta pani ale wolałbym aby nie dochodziło więcej do takich kolizji. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24280 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-11-2006, 09:40
|
|
|
Tom2szek napisał/a: | zauważyłem tylko takie cos dziwnego ze samochód na zimnym silniku lepiej dziala na gazie niz na benzynie, hmm moim zdaniem to dziwne. np. rano gdy jest zimny silnik i proboje ruszyc na benzynie to on traci moc i potrafi mi skakac i zgasnac a gdy przerzucę na gaz to idzie elegancko bez zadnych problemów, po przejechaniu kawałka drogi, lub tez jak silnik sobie pochodzi troszke to na benzynie juz zaczyna normalnie ladnie chodzić. nie wiem czego tak jest moze ktoś z Was tutaj na forum mi pomoże z tym elementem.. hmm.. . |
zatarte lub (mniej prawdopodobne) lejące wtryskiwacze albo padająca pompa paliwa - efekt jeżdżenia na gazie; silnik zimny chodzi na ssaniu i potrzebuje więcej paliwa niż gorący, a go nie dostaje
druga sprawa, to jaka instalacja? - jak I/II gen. to zwężka w dolocie powoduje takie osłabianie, ale powinno być też wyczuwalne po rozgrzaniu (aczkolwiek mniej) |
|
|
|
 |
Tom2szek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2006, 10:26
|
|
|
Cytat: | zatarte lub (mniej prawdopodobne) lejące wtryskiwacze albo padająca pompa paliwa - efekt jeżdżenia na gazie; silnik zimny chodzi na ssaniu i potrzebuje więcej paliwa niż gorący, a go nie dostaje
druga sprawa, to jaka instalacja? - jak I/II gen. to zwężka w dolocie powoduje takie osłabianie, ale powinno być też wyczuwalne po rozgrzaniu (aczkolwiek mniej) |
podejrzewałem ze to właśnie cos z wtryskiwaczami i zakupiłem formułę do czyszczenia wtryskiwaczy STP i jezdzilem duzo na benzynie, jeszcze czekam na efekty tego dodatku do paliwa. jaka instalacje gazowa mam? hmm szczerze mowiac to niewiem ebde musial sie zapytac znajomego co zna sie na tym. Po rozgrzaniu silnik na benzynie mi juz duzo lepiej chodzi choc czasem jeszcze podczas szybkiego przyspieszania czuje lekkiego muła na 1 i na chwile po przerzuceniu na 2, pozniej idzie dobrze. Jak by było dalej źle to gdzieś na jakie koszty mam się szykować? |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24280 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-11-2006, 11:14
|
|
|
trudno przewidzieć koszty nie wiedząc co jest nie halo
u mnie żaden szuwaks do paliwa nie pomógł - zmieniłem wtryski (miałem zapasowe) i jak ręką odjął - moje dla odmiany przelewały i latem silnik ciężko odpalał
(nigdy nie miałem LPG) |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2006, 12:59
|
|
|
zmiń może kable i świeczki tym bardziej, że masz gaz! |
|
|
|
 |
Tom2szek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2006, 22:56
|
|
|
Bastek napisał/a: | zmiń może kable i świeczki tym bardziej, że masz gaz! |
ooo przypomniałeś mi właśnie ze byly wlasciciel cos mi tam wspominał ze swiece moga byc do wymiany :] powymieniam sobie wlasnie najpierw swiece i kabelki a jak nic nie pomoze to zrobie to co Krzyzak napisal ;] |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 17-11-2006, 09:59
|
|
|
Eeee - no ja zakładam, że jak ktoś zwraca się z problemem, to podstawowe czynności jak zapłon, zawory, świece i kable WN ma już ustawione/wymienione. Pewnie że zacznij od świeczek - to takie oczywiste. |
|
|
|
 |
|
|