Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwne hałasy - dwumas?
Autor Wiadomość
venglin
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2011, 18:07   Dziwne hałasy - dwumas?

Panowie,

mam dziwny problem, który ostatnio zaczął się nasilać. Przy ruszaniu, gwałtownym przyspieszaniu, a czasem nawet przy samym odpalaniu silnika występuje jednokrotne głuche uderzenie, z okolic silnika lub zawieszenia. Zdarza się to nie za każdym razem, ale np. dzisiaj słyszałem to przynajmniej pięciokrotnie.

Czy to przypadkiem nie koło dwumasowe? :shock: Ten samochód ma tylko 30 tys. km przebiegu...

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 13-06-2011, 21:53   Re: Dziwne hałasy - dwumas?

venglin napisał/a:
Panowie,

mam dziwny problem, który ostatnio zaczął się nasilać. Przy ruszaniu, gwałtownym przyspieszaniu, a czasem nawet przy samym odpalaniu silnika występuje jednokrotne głuche uderzenie, z okolic silnika lub zawieszenia. Zdarza się to nie za każdym razem, ale np. dzisiaj słyszałem to przynajmniej pięciokrotnie.

Czy to przypadkiem nie koło dwumasowe? :shock: Ten samochód ma tylko 30 tys. km przebiegu...
Albo wyrobione poduszki silnika. Mialem wymieniane we wrzesniu przy przebiegu bodajże 85 tys km. Objawialo sie to gluchym puknieciem przy najwiekszych przeciazeniach silnika, np podczas ruszania, zmiany biegów z 1 na 2 etc.

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2011, 22:09   

mitsu00 napisał/a:
Albo wyrobione poduszki silnika.
też raczej to. Zużyty bardzo dwumas to dodatkowe drgania

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2011, 22:44   Re: Dziwne hałasy - dwumas?

mitsu00 napisał/a:
Albo wyrobione poduszki silnika. Mialem wymieniane we wrzesniu przy przebiegu bodajże 85 tys km. Objawialo sie to gluchym puknieciem przy najwiekszych przeciazeniach silnika, np podczas ruszania, zmiany biegów z 1 na 2 etc.

No to u mnie wygląda to identycznie. W takim razie jadę do serwisu.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 13-06-2011, 22:54   

venglin napisał/a:

No to u mnie wygląda to identycznie. W takim razie jadę do serwisu.
Pojedź do Japan Motors na Toruńskiej i poproś żeby Mistrz Serwisu sie z toba bujnął. U mnie po 100m postawił diagnozę i 3 dni później wymienili na nowe poduchy. Bardzo mili i szybko dzałają....

Dominik

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2011, 21:14   

Dzięki, jestem już umówiony w Japan Motors.

[ Dodano: 21-06-2011, 23:43 ]
No i sprawa wyjaśniona. Naprawa trwała 2 minuty i polegała na dokręceniu czegoś w okolicach zawieszenia silnika.

Odpowiedz do tematu